Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryuma geçiyorum

Raccolta

Altın 2 Üye
Yeni akvaryum alıyorum ve 250 litrelik bir akvaryum düşünüyorum. Akvaryum 2 kaplumbağaya yeter mi? Böyle bir akvaryumun ortalama petshop fiyatı nedir ve kaç wattlık ısıtıcı almam gerekir?

Cvp: Yeni akvaryuma geçiyorum

250 litrelik bir akvaryuma bence 2 kaplumbağa az 4 olsun,pet shop'larda normal boyutta akvaryum bildiğim kadarıyla 40 tl 250 litrelik biraz büyük olacağı için o da 100 tl olabilir diye düşünüyorum :rolleyes:

İki kaplumbağanıza ömür boyu yeterli gelecek bir akvaryum :) Size tavsiyem en az 300 w bir ısıtıcı. Petshop fiyatları çok değişken 150 lirayada bulabilirsiniz, 250 liraya satanıda bulabilirsiniz. Eğer fiyatlar pahalı gelirse akvaryum yapımından anlayan bir camcıya da danışabilirsiniz.

AvRiL' Alıntı:
250 litrelik bir akvaryuma bence 2 kaplumbağa az 4 olsun,pet shop'larda normal boyutta akvaryum bildiğim kadarıyla 40 tl 250 litrelik biraz büyük olacağı için o da 100 tl olabilir diye düşünüyorum :rolleyes:

Alanlarının geniş olmasının ne sakıncası var, aksine alanları ne kadar geniş olursa o kadar iyi. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin.

4 kaplumbağa yok olmaz. Büyüdüklerini düşünmek lazım bir de bunların. :) Fikirleriniz için teşekkürler.

2 kaplumbağa için ömürlük olacağı düşüncesindeyim.petshoplarda fiyatlar değişiyor.adanada dolaplı dediğiniz boyda bir akvaryuma 300 tl diyen de var 500 tl diyen de var.ıısıtıcı en az 300 w olmalı.daha aşağısı zorlanır.300 ü geçen bir 500 w var o da fazla gelir diye düşünüyorum.kısacası 300 w uygundur

hazır değilde yaptırmanızı tavsiye ederim daha ucuza mal olur.

Yaptırmayı seçmiyorum ben, pahalı olucak ama petshoptan alıcam. Etrafta akvaryum yapmayı bilen camcı yok. Şimdi bakalım;

Isıtıcı 70, dış filtre 100 desek, e akvaryuma 150 de. Eyvah forum ahalisi. Battım ben. :D

Neyse bakıcaz artık. Teşekkürler. :)

Ben 200 litreyi 150 TL ye almıştım 100 tl olması imkansız.. :eek:

bende hazır almanızı öneriyorum çünkü görerek almak daha mantıklı.camcıya yaptırırsanız risk çok fazla.pahalı ama hazır alın:)

250 litrelik bir akvaryuma 2 kaplumbağa yeter mi dedinizde ben fikrimi söylüyorum benim akvaryumum o kadar büyük olmadığı için tam olarak boyunu tahmin edemiyorum kendi fikrimi söyledim sadece :smile:

_Emre___' Alıntı:
Ben 200 litreyi 150 TL ye almıştım 100 tl olması imkansız.. :eek:
Benim akvaryumum büyük olmadığı için ben yuvarlama yaptım ama az olmuş :D ben onların büyümesine kadar tekrar akvaryum alıcağım şimdilik onlara normal geliyor.Ne kadar büyük olursa o kadar fiyat artıyor zaten.

Geri