Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryumum için Yardım.

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar, bugün 70x40x35 şeklinde yeni bir akvaryum aldım.Şuan elimde sadece 300W Isıtıcı var.
Kum,bitki,ve filtrelerden şuan elimde hiç biri yok.
-Toplam bütçem 55 TL.
55 Liraya akvaryumu nasıl tamamlayabilirim.Konu altına liste olarak yazarsanız çok sevinirim :)

Cvp: Yeni Akvaryumum için Yardım.

İzmirde oturduğun yere yakın bir kumsal varsa çık dolaş..İçin rahatlar sitresini atarsın.Akvaryumun için bir çok çeşit doğal malzeme bulabilirsin.Bulursan eğer bu malzemeleri iyice dezenfekte et.Kolay gelsin..

Akvaryumunuz net 98 litre su alıyor.

Nasıl bir kuru alan yapacaksınız?

Eğer içeride bir kuru alan özellikle de taş, kütük vs kullanırsanız bu hacmi aşağıya çekersiniz.
Sanırım şelale filte hakkında tecrübeli arkadaşlar uygun bir model önereceklerdir.

Öncelik filtre ve kuru alan olsun.

Kum, bitki görsellik amaçlı.Bu bütçeyle öncelikli ihtiyaçlarınızı halledin.

Dolphin H-500 şelale filtre alabilirsiniz.Ömür beyin dedigi gibi kumsallardan kumlar toplayarak doğal görünüm sağlamış olursunuz.Kuru alan sizin hayalgücünüze kalmiş birşey.İnternette kuru alanlar da var.

Ömür Bey bana birşey imha etti galiba :)
Silis kum alıcam.Dibi doldurucak kadar.Kuru alanı camcıya gittim yaptırttım :) Yapıştırıcam şimdi akvaryuma.Üstüne halı kaydırmaz yapıştırdım kuru alana.(Akvaryum Slikonuyla)
Geriye filtre kaldı. Akvaryumcu 25 liraya bir iç filtre gösterdi onu alıcam büyük ihtimal.
Başka ne alabilirim ?

Kuru alan olarak üst kısımlara yapın hacim düşmesin. Slikonla Cd kapağı vb veya strafor ile derz dolgu yöntemini tavsiye ederim.

55 lira bütcen olduğu için, sana şimdilik dekor amaçlı ürünleri tavsiye etmem. Bu bütçenle güzel bir şelale filtre al ve kalan parayla da kuru alanı yapacağın malzemeleri al. Slikon, strafor, derz dolgu v.s.

Şelale filtre atman Hf 0600 öneririm. 30 - 40 lira arası birşey sanırım.

Teşekkür ederim Umut Bey. Tamamladığım zaman resimlerini paylaşıcam :)

Kuru alanınızı strafordan yapabilirsiniz straforlar heryerde bulunur bahaus'da ikea'da :)

MurtaZa' Alıntı:
Ömür Bey bana birşey imha etti galiba :)
Silis kum alıcam.Dibi doldurucak kadar.Kuru alanı camcıya gittim yaptırttım :) Yapıştırıcam şimdi akvaryuma.Üstüne halı kaydırmaz yapıştırdım kuru alana.(Akvaryum Slikonuyla)
Geriye filtre kaldı. Akvaryumcu 25 liraya bir iç filtre gösterdi onu alıcam büyük ihtimal.
Başka ne alabilirim ?

Hayır Alper sana bişey ima etmeye çalışmadım yanlış anlama.Ama bu sözümü her nekadar hiçkimse anlamasada açıklayayım.Herkez parasını çarçur ediyor yok şunu aldım yok bunu aldım maaliyeti 400.00TL vs...Dışarıda bir sürü işe yarar malzemeler var ve bedava...Bunun yerine gidip dekor için taş almak kuru alan almak vs..saçmalık gibime geliyor.Tamam ısıtıcı ampül arıtıcı para gerektiren malzeme ama herşeyede para harcanmazki...Sözüm tüm site kullanıcılarına.İyi forumlar..

Evet haklısın Ömür :) Ben yanlış anlamışım :)
Fakat bir de şurdan bak;
-Arabayla gidiş dönüş bir 20-30 lira edicek sana :)

MurtaZa' Alıntı:
Evet haklısın Ömür :) Ben yanlış anlamışım :)
Fakat bir de şurdan bak;
-Arabayla gidiş dönüş bir 20-30 lira edicek sana :)

yüriyerek git:)

Benim evim denize çok yakın bu konuda şanslıyım :D

Geri