Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum nasılll ?

Royce

Bronz 5 Üye
Nasıl arkadaşlar ? UV lambam var ısıtıcımda var ..

Ekli dosyalar

• 2012-08-28 21.31.51.jpg
    2012-08-28 21.31.51.jpg
    292.8 KB · Görüntüleme: 239
Cvp: Yeni akvaryumum nasılll ?

akvaryumunuzdaki su seviyesi çok az yeni bir kuru alan yapabilirsiniz veya satın abilirsiniz ikinci konu akvaryumda filtre göremedim bu eksikleri kapatırsanız hoş bir akvaryum olabilir:smile:

ısıtıcı ve filtre göremedim , su yüksekliği çok az cd kabından kuru alan yapabilirsiniz .

Arkadaşlar ısıtıcım ve kuru alanım var atıyorum foto attım
Arkadaşlarım Filtfe hava motoru işlevini görürmü filtre ne işe yarar
Birde Filtre UV lamba ısıtıcı kuru alan başka ne geregir
FİLTRE NE İŞE YARAR :)

Ekli dosyalar

• 1346184925616.jpg
    1346184925616.jpg
    7.7 KB · Görüntüleme: 156

Akvaryum ısıtıcınız var ama kuru alan ısıtıcı lambanız yok. UVB lamba ısı vermez, D vitamini sentezine yarar ve çok iyi bir ekipmandır. Kuru alanı ısıtmak içinde gözü almayan soft bir ampul almalısınız. 40 veya 60 w mesafe ayarlanarak yeterli olur. Kuru alanın ısısı 1 aşağı-yukarı 32 derece olmalıdır. Buradaki sıcaklık yani ısınma lambası çok önemli. Hem sıcakta kuruyup hasta olmamaları için hemde vücut ısılarını düzenlemek için gerekli. Yani iki ayrı lamba gerekiyor.

Isıtıcıyı suyu 26-28 derece yapmalı.

Filtre suyu temizlemeli, hatta imkan varsa özel filtre malzemeleri alınarak biyolojik döngü sağlanmalı. Bunun faydası hem temizlik, hemde uygun bakteri oluşumuyla su dengesi sağlamak. Filtre yerine sık su değişimi yapmak çok zararlıdır. Sürekli düzensiz bir suda hasta olacaktır. Tabi kirlilikte kaçınılmaz.

Su yüksekliği en önemli etkenlerden. Hayvanın büyümesi ve gelişmesi buna bağlı. Yeterli hacimde ve yükseklikte su olmazsa yüzemez, dalıp çıkamaz. Böylece hem büyüyemez hemde kas gelişimi durur. İlerde kendi vücudunu taşıyamaz duruma gelir. Akvaryumunuzun suyunu üstten kaçışı engelleyecek kadar yani 2-3 parmak boşluk kalacak şekilde doldurabilirsiniz. Burada nasıl kuru alan olacak derseniz, su üzerinde duran camlara sabitlenen hazır kuru alanlar var. Yada arkadaşların dediği gibi cd kabından yapabilirsiniz. Az suyun büyük bir dez avantajıda gene kirlilik. O su sizin baş edemeyeceğiniz hızda kirleniyordur ve kaplumbağa içinde çok elverişsiz su oluşumu meydana gelmiştir.
Akvaryum tam kapasiteye yakın kullanım için çok müsait görünüyor.

Sağlıklı bir ömür dilerim kaplumbağanıza.

AEK
Coook Teşekkürler Hava motoru almaya gerek yoktur degilmi filtre hava motoru degerini görürmüü ?
ŞİMDİDEN SAĞOLUN !

Onu atlamışım. Filtre dediğim gibi temizlik için. Hava motoru ise suya oksijen sağlar. Balıklar için suda solum yapması açısından gereklidir. Kaplumbağalar akciğeri olduğu için su yüzeyine çıkıp nefes alırlar. Bu manada ihtiyaçları hayati olarak yoktur.

Ancak ben kullanıyorum. Hava su yüzeyine çıkınca su zerreecikleri oluşturup yüzeydeki gerekli nemi sağlıyor. Birde sudaki oksijen bakteri dengesini koruyor. Direk hayati bir fonksyonu olmasada ben faydalı olduğu için tercih ediyorum. Eğer imkanlar hepsi için şu an el vermezse elenecek ilk malzeme hava motoru.

Teşekkürler ozaman direk olarak FİLTRE alıyım Ölmezler dimi ya Hava motoru olmadan :S :S

Yok. hiç bir şey olmaz hava motorsuz, meraklanmayın. Burada belki bir kaç kişide olan bir ekipman.

Tamam UV lambam ısıtıcım filtrem hazır
Tüm kaplumbagalarınızın saglıklı yaşama dilegiyle MUTLULUKLAR...

Isınma lambasınıda unutmazsak tamamdır.
Sert kabuklu sağlıklı kaplumbağalar dileğiyle :)

Geri