Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum ve kuru alanım :)

dumdumtis

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar size yeni akvaryumumu ve kendi yaptığım kuru alanı göstericem.Akvaryumum 60x27x30 yani 40 L hacimli bir akvaryum.50 TL ye petshoptan aldım.Yanında 2 tane plastik bitki aldım(12 TL).Bunun yanında dondorma kapağından bir kuru alan yaptım.5 TL tuttu ve gayet kullanışlı.dondurma kapağına çim halıyı silikonla yapıştırdım ve cd kapağını rampa olması için dondurma kapağına yapıştırdım.kapluşlar bunu çok sevdi.Bunun yanında 3 tane yeni kaplumbağa aldım. Memduh-Behzat-Hüsnü isimlerini verdim.Akvaryum bana tam olarak 65 TL ye mal oldu.Sonunda güzel bir akvaryum kurdum.:t65y::t65y::t65y::t65y::t65y:

Ekli dosyalar

• SP_A0948.jpg
    SP_A0948.jpg
    17.9 KB · Görüntüleme: 178
  • SP_A0946.jpg
    SP_A0946.jpg
    19.2 KB · Görüntüleme: 193
  • SP_A0945.jpg
    SP_A0945.jpg
    22.1 KB · Görüntüleme: 187
  • SP_A0944.jpg
    SP_A0944.jpg
    19.7 KB · Görüntüleme: 173
Akvaryumunuz gercekten cok guzel ama neden su seviyesi bu kadar az ?
Kaplumbagalar iyi yuzuculerdir. Silikonu kaziyarak cikartin biran once kuru alani yukariya cikartin ki yuzebilsinler.
Birde plastik bitki kullanmayin lutfen. İpek bitki kullanmaya calisin. Plastik bitkiler suya zehirli madde salinimi yapiyor.

Zemindeki renkli taslar renklerini salarak kaplumbagalarda bobrek ve goz hastaliklarina yol aciyor. Onuda biran once cikarmanizi tavsiye ederim.

Bunun disinda boyle bir akvaryuma gecmenize cok sevindim :) Dogru kullanildigi taktirde guzel bir akvaryum. Kuru alanda gayet yaratici :) Fakat konumu degistirilmeli.

Akvaryumunuzda olması gereken her ekipman mevcut, gerçekten tebrik ederim.
Ecem' in belirttiği konuları dikkate alırsanız tam şartları sağlarsınız.
Bu sistem sizi 3 kaplumbağa için 5-6 ay idare edebilir. Bundan sonra daha büyük bir sistem gerekecektir.

Cvp: Yeni akvaryumum ve kuru alanım :)

Gerçekten çok yaratıcı ve akıllıca bir akvaryum olmuş :) kapluşlarınızla iyi eğlenceler :)

herkese teşekkürler.kuru alanı zaten vantuzlarla yapıştırmıştım onu kazımama gerek yok.kumu zaten 2-3 senedir balıklar için kullanıyordum.dezenfekte ilacıyla yıkamıştım 2 hafta önce ve kaynatmıştım.ipek bitki çok aradım petshoplarda ama hepsi ipek deyip bu plastikleri gösterdi.bende zehirli olduğunu biliyordum ve dezenfekte ilacıyla 12 xsaat beklettim.suyu biraz daha doldurmak için pet siselerde bekletiyorum.1-2 gün geçsin doldurucam suyu.tekrar herkese teşekkürler.

plastik bitkileri yine de çıkarmalı mıyım acaba dezenfekte ilacıyla 12 saat beklettim ve kaynattım ama petshopcu zararlı olmaz dedi

Dezenfekte malzeme ilk koyulurken yapılan çok doğru bir uygulama. Ancak plastik bitki zamanla suya kimyasal veriyor bu sebeple uygun görmüyoruz. Bende ipek yapraklılar var. Az bir kısmi plastik. Ben eskidikçe onlardan bile koymamayı düşünüyorum.
Şimdiye kadar herkes kullandı. Ama ne kadar az plastik o kadar doğal ve sağlıklı ortam. Bana sorsanız saklma kabına bile hastalık seyahat dışında karşıyım.

Kesinlikle Emre dogru soyluyor.
Ben hicbir sekilde bitki kullanmamaktan yanayim. Ayrica renkli taslari istediginiz kadar dezenfekte etmis olun onlar kaplumbagalarin sagligi icin cok zararli. Sizin tercihiniz ama goruntu olarakta bence hos durmuyorlar. Bu riski almaya degmez.

taban malzemesi olarak başka neler kullanabilirim peki zehirli olmayan?

dumdumtis' Alıntı:
taban malzemesi olarak başka neler kullanabilirim peki zehirli olmayan?

bu konularda daha çok yeniyim ama araştırmalarım sonucu taban malzemesi olarak en iyi malzemenin kum olduğunu öğrendim..petshoptan midye kırığı olarak tabir edilen kumdan aldım..yıkaması biraz zahmetli çok aşırı su harcıyorsun fakat cidden yararlıymış kum..özellikle kaplumbağanın ihtiyaç duyduğu bakterilern yaşaması için kuma ihtiyaçları var imiş :)

Ecem' in bahsettiği kumların hepsi doğal ve tercih edilebilir olanlar. Biz genelde en ince silis tercih ediyoruz. Sıkı bir kum olduğu için aralarına yada altına dışkı ve yem artığı giremiyor. Dip temizliğinde hafifçe karıştırarak çekim yapmakta destek oluyor. Sarı rengide altın gibi görünüyor. Çok uçuşuyor diyenler de var. Ama bende bulanıklık olmuyor. Dekorlarda az miktar görebiliyorum.

Geri