Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryumum /video

kenco

Bronz 3 Üye
Merhaba

Akvaryum Ocak ayında kurulmuş olup forma ancak yazabiliyorum.

http://youtu.be/n4NX7femXiU ( bu linkten izleyebilirsiniz)

Şu an akvaryuma bitki takviyesi yapılmış durumda,daha hoş bir görünümü oldu.

Kuru alana alışmaları ise çok zor oluyor,belki alternatif bir şeyler düşünürüm,biraz daha deneyeceğim.

Bunların dışında Atlas ve Derviş in sağlıklı bir yuvaya kavuşmalarından dolayı çok mutluyum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Murat

Cvp: yeni akvaryumum /video

Murat Bey akvaryum cok guze tebrikler ilk once boyle akvaryumlari gordukce mutlu oluyorum
Emre abinin de benim de yeni projelerimiz oldugundan gecen hafta Mastaydik baska bir musteri kaplumbaga bahcesi satin almis 140 cm lik ama teslim almamis bende ilk siz buraya yazmayinca siz sandim sonra Gokhan Bey soyledi size Ocakta teslim yaptiklarini
Akvaryumda mango koku aldiniz sanirim birkac bitkiyle birlikte lambalari ise anladigim kadariyla hala orada simdi sizde neden iki kusak yapti acaba suanda sorun olusturmazda sonra rampadan oraya atlar mi diye dusundum acikcasi
Kuru alan rampasinin suan ne kadari su icinde acaba ve kuru alanin tabaniyla yaptigi aci gercekten cok az 30 derece falan olabilir ben simdi 60 derece ve 45 derece yaptiriyorum birde gecen hafta gitiigimizde gene soyledik bu kuru alanin ayaklarini uzun yapiyorlar bi ara ugrarsaniz onu kestirin isterseniz 2 cm civari uygun
Suan cam derece aldiniz mi ? Yerlestirmede filtrenin performansi kotu etkiliyor ve suda daha zor isiniyor buyuk ihtimalle suyu ceken boru videoda turtle bankin oldugu yerde olursa suyu veren borunun yaninda simdiki gibi isitici durursa performans cok daha iyi olur dereceyide su emis borusunun bittigi yere koyabilirsiniz

Bu üste kuru alan yapmaya benim akvaryumla başladıkları için hala geliştiriyorlar. Ben sen yaptırmadan öncede söylemiştim Ali Sarp. Artık daha yakın yapacaklardır. Ayakları kısa tutunki suya yakın olsun demiştim. Senin hayvanlar büyük olduğu için sorun yaşamamış ama benimkilerde çekimserdi. İki kuşak bende de var. Bunu ortadan yapınca kuru alan rampası ve alt destek camları oturmuyor. Rampa dikliğide muhtemelen kuşağa yakın olmasın diye.

Murat, akvaryum güzel. Güle güle kullansınlar. Kuru alan için iki konu var. Biri mas ile konuşup ayak görevi gören camları biraz kısaltmalarını isteyin. Aliminyum U profil takıp ayaklara yamukluk olursa giderirler. Bir parmak yükseklik olsa kafi. Böylece kuru alanbiraz daha aşağı düşecek. Suyuda kayıtlara bir parmak yani 1-1,5 cm kalana kadar doldurmalı. Buda kuru alanla su yüzeyini iyice yaklaştırır. Lambaları kuru alan camına ve rampanın kuru alanla bitiştiği yere ısı verecek şekilde takmalıki hayvanlar o bölgede ısı olduğunu ve güneşlenme yeri olduğunu algılasın. Bu şekilde rahatça çıkacaklarını düşünüyorum. Videoyu güneşli bir yerde seyrettiğim için detayları kaçırmış olabilirim. Hayvanların su içerisinde yüzeye yakın dinlenecekleri yer olmalı. Büyük bir bitki yada dik duran bir mango bu işi görür. Sanırım şu anki bitki yüzeyden bayağı aşağıda.

Geri