Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryumum

bberk0897

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar ben daha büyük bir akvaryum alacaktım ama babam dün 50-20-35 lik bir akvaryum almış.Bu akvaryumu kullanacağım artık.Evde değilim şuan resim ekleyemeyeceğim.Bir de sera carnivor aldım ama yemler hep suda kaldı.Sert bir yem ama suya attıktan 1 dek sonra çok yumuşak bir şey oluyor.Ama çok fazla yemiyorlar.Yemi sevmediler mi bilmiyorum.Ben de bu yüzden sera raffy p nin kutusuna koydum kokusu sinsin diye ama hiçte eskisi gibi yemiyorlar.Çok az yiyorlar.Ne yapabilirim ve bir sorun var mıdır?
Cd kabından kuru alan yapıcam ama tam nasıl yapıldığını anlamadım.Ve nasıl vantuzları cd kabına sabitliycem.Tam anlatım yapabilir ya da anlatan bir link verebilir misiniz?Sağ olun..

Cvp: Yeni akvaryumum

Ben CD kabından yapmıştım kuru alanı. Detaylı resimler yok ancak anlatabilirim. Öncelikle aldığım vantuzlar resimdeki gibiydi.

mailto:/img221/3906/tkaskilivantuz10lupaket.jpg

Sonrasında CD kabının belirli bölgelerine delik açtım. Delikleri de şişi ısıtarak yaptım. Vantuzların kancaları geçecek büyüklükte olması yeterli. Halıkaydırmazı yapıştırmadım. Çünkü normal duruyor yapıştırmadan da. 2 tane kenarlara olmak üzere 4 tane, 1 tane de eğim kısmına toplam 5 tane vantuz kullandım. Deliklere direk oturyor zaten CD kabı. Rahatlıkla kullanıyorum.

mailto:/forum/Konu-bocuk-ile-koca-kafa-nin-akvaryumundan-goruntuler.html burada biraz görülüyor kuru alan.

Akvaryumunuzun ölçüleri ne ve kaç litre?Bir de benim akvaryumuma iç filtre yeterli olur mu!

Benimki yaklaşık 60-65 litre su alıyor. Ön kısmı biraz bombeli olduğu için boyutlarını ölçmedim. :) Dikdörtgen şeklinde daha önce balıklarım için almıştım. Tabi büyüdüklerinde akvaryum da büyüyecek. İç filtre kullanıyorum. Ancak imkanınız varsa dış filtre daha iyi olur.

Sizin akvaryumunuz 35 litre su alıyor. İç filtre yeterli olur.

Carnivor sert ve büyük bir yemdir, daha çok yetişkin kaplumbağalarda kullanılır.

Geri