Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum

antifbyigit

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar çoğunuz beni tanıyorsunuzdur. Eski akvaryumum 50 litrelikti ve küçük bir kaza sonucu kırdım bu fırsattan yararlanarak yaklaşık 3 katı kadar bir akvaryum aldı tahmini hacmi 135 litre akvaryum içerisinde biri 18 cm diğeri 16 cm iki tane dişi kaplumbağa var bana yardım ettiği için Arzu ablama ve Ahmet beye çok teşekkür ederim içi şuan boş ama 1 haftaya kalmaz dolduracam içini. :)

Bu dış filtre jobo 825 saatte 1000 litre su süzüyor içinde karbon elyaf sünger ve seramik var.
mailto:/z/v/b4x8q.jpg

Buda akvaryumun genel bakışı.
mailto:/z/v/b4x9y.jpg

Buda dış filtrenin çalışır durumdaki hali.
mailto:/z/v/b4xbw.jpg

Buda atman 50 vat kristal ısıtıcım.
mailto:/z/v/b4xct.jpg

Buda atman 600 debili mini iç filtre sadece fiziksel temizlik yapıyor ama çıkartmayı düşünüyorum dış filtreden daha gürültülü.
mailto:/z/v/b4xdm.jpg

Buda derzden kendi yaptığım kuru alan ikiside aynanda sığa biliyor.
mailto:/z/v/b4xfv.jpg

Buda kaplumbağalarım. :)
mailto:/z/v/b4xgq.jpg

Cvp: Yeni akvaryumum

Gayet güzel olmuş.Bence silus kum veya çakıl tarzı taban malzemeleri kullanırsanız daha doğal ve hoş görüntü olacaktır :)

Hayırlı olsun yeni yuvaları :) Maşallah gayet sağlıklı görünüyorlar.
Bir kaç dekorla onlar için gayet keyifli olur.
Kuru alan gayet kullanışlı gözüküyor. Sanırım straforu kapladınız.
Ben bir tek kapak olmasına farklı bakıyorum. Genelde yukarıyı seyretmeyi sevdikleri için üzeri açık akvaryum onlar için daha iyi oluyor.

Balkonun yanındalar ya sıkıntı olur açarsam hem yukarda beyaz tavan var bişey farketmez kuru alanın kapağı açık oluyor arada ordan kafayı çıkartıp çevreye bakıyorlar ama kaçamıyorlar :D teşekkürler yorumlarınız için. :)

Yiğit hayırlı olsun :)
Ankara'da olsaydım sanırım daha çok yardımım dokunabilirdi.
Taban malzemesi ve bir arka fon eklendiğinde görsellik açısından tamamlanmış olur.
Bir de ısıtıcın dik olarak akvaryuma sığarsa dik olarak kullanmanı öneririm.

Teşekkür ederim Arzu abla dediğin gibi dekorlarınıda halletsem çok güzel olur :) ama çok doldurmayacam süs vs. :)

İç filtreyi ben deri değişim zamanları dışında kullanmıyorum gerek kalmıyor.Eğer sende de gerek kalmazsa kullanmak zorunda değilsin.

Şuan deri değiştiriyor ikiside o zaman kalsın bi süre sonra çıkartırım.

Geri