Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryumunda sorun

Jericho

Yeni Üye
Kaplumbağlarıma akvaryum ekipmanlarını dün almıştım , bugün kumun çökmesini bekledim ve kapluşları saldım sonrasında bir tanesi yüzerken diğeri köşeye gidip kumu eşelemeye başladı , son 2-3 gündürde ürkek davraınyor , sizce sorun ne , kötü bir şey var mı ?

Cvp: Yeni Akvaryumunda sorun

kumu eşelemeyi severler bu normal ürkek davranması normal benımkılerın 8 gun oldu daha yenı yen yanıma gelıyor yem ıcın bana dogru yuzuor bıraz zaman tanıyın onlara

Normal bir davranış. Henüz korkuyordur ve saklanmaya çalışıyordur. Akvaryum içinde saklanabileceği yerler var mı? Yapay bitki yada kök gibi. Bunlardan olursa huzurlu olacaktır.

Başlarda normaldi sonradan miskinliğe başladı , ne zaman baksam uyumalar falan tedirgin olmuştum teşekkür ederim.Birde şuan 4.5 santimler ve daha önce akvaryumda yüzdüklerini zannetmiyorum , yüksekliği nasıl ayarlamalıyım , bir şey olmasın diye ayağa kalktıklarında kafası su dışına çıkabilecek şekilde ayarladım :ff:

Jericho' Alıntı:
Başlarda normaldi sonradan miskinliğe başladı , ne zaman baksam uyumalar falan tedirgin olmuştum teşekkür ederim.Birde şuan 4.5 santimler ve daha önce akvaryumda yüzdüklerini zannetmiyorum , yüksekliği nasıl ayarlamalıyım , bir şey olmasın diye ayağa kalktıklarında kafası su dışına çıkabilecek şekilde ayarladım :ff:

Edit : Onları dün unutmuştum az sonra çıkıp almayı düşünüyorum , içine girebileceği fıçı tarzında şeyler var , dediğin gibi kuytu bir yer istiyordur , teşekküre ederim :)

Sığ su hiç uygun değil. Suyu yüksek koyun. Derin suda yüzmeyi severler ve uygun ortam odur. Erişkinlerde eğer uzun süre sığ suda kalıp kas gelişmelerinde eksiklikle beraber yüzme zorlu olur ve zamanla düzeltilebilir. Zaten sizinkiler yavru olduğu için hiç sorun olmadan dalıp çıkarlar. 30 cm su derinliği çok rahat kaldırırlar.

Yem yemesinde, yüzüşünde, kuru alan kullanımında sorun yoksa hareketleri zamanla farklılık gösterebilir. Ki kuru alan kullanımı dahi bir çoğunda farklı olabilir. Kaplumbağadan kaplumbağaya değişir.

Geri