Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni aldığım kaplumbağam

ceku

Yeni Üye
Arkadaşlar dün sukaplumbağası edindim ısıtıcısını,yemini,vitaminini aldım ancak kaplumbağam yem yemiyor , çok fazla hareket etmiyor ayrıca marul vermeyi de denedim onu da yemedi pet shopta bir kaç su kaplumbağası beraberdi acaba şimdi alışma döneminde olabilir mi ? :(

Cvp: Yeni aldığım kaplumbağam

Öncelikle kaplumbağanın alışma sürecinde olduğunu düşünüyorum.Ancak kuru alanda fazla kalma, dibe batamama, gözlerde akıntı veya şişlik gibi durumlar varsa hastalıktan şüphe edilebilir.

Kesin alışma dönemindedir. Bir yerde okumuştum kaplumbağalar fazla sosyal hayvanlar değildir diye ama ben kesinlikle katılmıyorum. Ynlızlığa ve yeni yerine alıştığını düşünüyorum.

Zamanla ortama alışacaktır. 10 gün kadar yem yememe durumu olabilir. Siz suya yemi atınca bulunduğu odadan uzaklaşınki kendini daha rahat hissetsin. Yemlere vitamin damlatmanızı öneririm. 10-15 dk kadar sonra yemediği yemleri toplarsınız. Bu şekilde günde iki öğün uygulayın. Bir haftayı aşarsa vitamin takviyesi yapabilirsiniz. Bünyesi zayıf düşmesin.

hiç yem yemiyor sürekli suda hiç kuru alana çıkmıyor umarım bu durum uzun sürmez onun için üzülmeye başladım :'(

Dediğim gibi fazla ilgilenmeyin ve yanına gitmeyin. Çok hareket olan bir yerde olmasın akvaryum. Bence zamanla alışır. Bu iki konu dışında yüzme ve uyku düzeni gibi farklı ters giden bir durum yoksa uyum sürecinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Geri