Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni aldigim kaplusum kopruyu yiyordu

SiNemMm

Altın 3 Üye
Yemlerini atmadan once baktim ki bnim kaplus koprunun altini issiriyor. cok hircin digerine gore yem yedirirkende kavga cikartiyor.koprunun boyasi akiyor diyordum belkide kaplusum isirdigi icin akiyor. bilemiyorum ne yapmaliyim. kuru alani degistirmeli miyim. yani kedinin kopegin disi kasinir isirir tamamda bununda mi disi kasiniyo anlamadim :'(. akvaryumum kucuk oburune agalik mi tasliyo bilmiyorum.yem yedirirken baya baya saldiriyo otekine gozu mu kor acaba. kaplus(karpuz) yutuyo yemi tamamen agzina aliyor ama cilek hala saldiriyo. sanki karpuzun agzinin ucundan yem sarkiyormuscasina.

Akvaryumu buyultup kuru alan icin bi tas ya da cd kabindan kuru alan yapmayi dusunuyorum. kaplusum belkide kopruyu yiyerek zehirlenebilir.kopruyu isirdigini yeni fark ettim. uzun zamandir kopru duruyor ve cilek hep koprunun altina kaciyor yeni aldigimiz icin alisamadi saniyorum.ama kopruyu neden isiriyor bilemiyorum

Cvp: yeni aldigim kaplusum kopruyu yiyordu

Sizin kapluş çok agresif ve obur anladığım kadarıyla :) Hep bana hep bana diyor :) Onun için de diğer kapluş yem yerken peşinden kovalıyor :) Köprüyü bence de değiştirin CD kabından bir kuru alan yapmanızı öneririm. Kapluşların bazıları olmadık şeylere saldırabiliyorlar hele de agresiflerse :D

Cilek i 12 mayista aldim hala ortama alisamamismidir. ya da isirarak bakiyor mu tanimaya mi calisiyor

Birde oyle tatli ki tombul etli etli

Yok onun ısırması tamamen karakter özelliği biraz sinirli bir kapluş :) Arkadaşı yem yerken kovalaması o yemi kendi yiyemediği için sinirlenmesinden kaynaklanıyor olabilir. Asabi yapısının yanında bir de obursa onu bunu ısırır yemeye kalkar engel olamazsınız.

Alirken cok da sakin duruyordu eve bi geldi istahi cok.

Aman yemlerken dikkat edin benim de başıma gelmişti küçücük karides için birbirlerini yiyorlar neredeyse :smile:

Daha iyi bir ortama geldiyse iştahının açılması çok doğal :)

Evet karidesler icin dahada heycanlaniyorlar. simdi raffy p veriyorum bunada heycan yapiyorlar. karpuz kusup gidiyo yemiyo sonra.bnde elime alip yediriyorum bu seferde suya birakinca saldiriyo napcagimi bilmiyorum :)

Yeni kaplusumu aldigim yer cok kotuydu.yani camdan minik biseye koymuslar icinde azcik su.bi tane tas.tasin ustune cikmis hepsi suda duran bi kaplus bile yoktu.bunun kabugu saglam diye aldim. bile gozlerini kocaman acip bakmasi hosuma gitmisti ^^

cinsiyetlerini biliyor musun ?

Henuz cok minikler 10 cm kadar olunca anlasiliyormus. cinsiyetlerini bilemiyorum yani. Biri surmeli gibi bakiyor. digeride sinirli gibi ^^

alman sayfalarinda okumustum .. erkekler birbirleriyle anlasamazlarmis yer kavgasi yaparlarmis dedigin gibi ayni sekilde disilerde birbiriyle anlasamazlarmis .. ben de anlasamazlar diye korktugumdan yalniz kaldi johnny :( cünkü üremelerinden de korkuyorum basa cikamam diye :D

Bn uremelerini fln merak ediyorum. yavrulari naparim hicbir fikrim yok ama :'(

Yani pet shoplara vermek istemem. ama napilir bilmiyorum

aynen .. bu yüzden okuduklarimin haricinde daha cok iki kaplumbagasi olanlara sormaya calisiyorum .. kaplumbagami yalniz birakarak ona iyilik mi yapiyorum kötülük mü tam cözemedim cünkü :ff:

Kaplumbağanızın cinsiyeti ne Gülsüm hanım , belli mi?

Kapluşların akvaryum ortamında üremeleri zor diye biliyorum. :smile:

hayir daha belli degil biraz daha büyümesi lazim :)

Common musklarda iki erkek bir arada bakılamıyor. İkisinden biri muhakkak ölüyor. Katil diğeri =( .
Cinsiyeti belli olunca yanına eş alırsınız. Common musklar çok rahat akvaryumda üretilebiliyor.
Sürüngenlerin tümü yalnız daha rahat besleniyor. Birden çok olduğunda muhakkak kavgalar oluyor. Çifleşme içinde erkek her zaman dişiyi çifleşmeye ikna için ciddi şekilde dişiyi ısırır. O nedenle çifleştirme ciddi ve sıkıntılı bir süreç . Ama farklı bir deneyim .

simdi tekrar kesinlikle yalniz kalmalari gerektigini okudum .. dogal ortamda da birbirleriyle karsilasmamak icin ellerinden geleni yaparlarmis .. ayni akvaryumda delirirler herhalde :) yalniz kalmasi onun icin en iyisi olacak galiba ..

Birden çok dişi aynı akvaryumda beslenebiliyor . Erkekler problem çıkarıyor. Ancak yine de en sağlıklısı yalnız beslemek .

Geri