Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Aldığım Kapluşumun Üst Kabuğundaki Pembelik

ömer y.

Bronz 2 Üye
arkadaşlar yeni aldığım kaplumbağamın üst kabuğunda pembelikler var ama alt kabuğunda yokk..acaba hastamı?
hastaysa:
a) su sıcaklığı nasıl olmalı,ne gibi önlemler alabilirimm ?

Cvp: yeni aldığım kapluşumun üst kabuğundaki pembelik..

Öncelikle imla kurallarına dikkat etmeniz gerek :) Hangi vitamini kullanıyorsunuz ?

bu ciddi bir konu kapluşum hastayken bide imlayımı düşünücem..vitamin kullanmıyorumm..daha bugün aldım zatenn..

Ömer Bey biliyorum kaplumbağanız henüz yeni ama hareketlerini gözlemleyin. Bu tarz belirtiler var mı? Üst kabukta pembelik-kızıllık olması doğal değil. Ve kabuğunu inceleyin, herhangi bir yara, açık var mı? Yoksa pembelik kabuğunun rengi gibi mi?

-Eğri eğri yüzmek.
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi. -Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
-Çift gözün kapanması.
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
-İştahsızlık. -Gözlerde çapak veya da şişme.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.

ben akşama resmini çekip koyucam..inş kötü bişe yoktur..:'(

çift gözünde kapanma yok

Bencede resim koyarsanız daha kesin yorumlar yapabiliriz. Ben resimi görmeden yorum yapamıycam :(

Bu arada yeni almışsınız,bakım koşullarının düzgün olduğundan emin olun ve fotoğraf koyun lütfen.İnşallah kötü bir şeyi yoktur :(

Açıkcası ilk defa üst kabukta pempelik vakası duyuyorum, fotoğraf koymadan bir şey diyemeyiz.

Geri