Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aşırı korku/panik hâli ??

Şekerli

Gümüş 4 Üye
Katılım
12 Mar 2023
Mesajlar
154
Merhaba iyi günler. Yavru su kaplumbağamla her şey yolunda bugün sabah güzelce yemini yedi akvaryum suyundan bir kaseye alıp orada yedirdim yemini her zamanki gibi normal yedi bu yemi pek sevmediği için az bir şey yedi yani.

Belli aralıklarla güneşlendi 3 saatten fazla geçirmemesini sağladım 2. tur güneşlenmesinde de yeterince sıcakta vakit geçirdi diye evden çıkacağım için acele hareket ederken lambasını kapattım. (ve hava bugün çok sıcak ve evde yalnızken lambanın altında kendi başına durmasın diye kapattım lambayı).

Suya kendisinin inmesini bekledim birkaç dakika boyunca yanından ayrıldım 5 dakika oldu ya da olmadı acele hareket ediyorum diye kuru alanda durduğu yerin yanına akvaryumun dışından elimi salladım sadece insin diye o sırada kuru alanda birden hiç koşmadığı kadar hızlı koştu ama tamamen bilinçsizce yani sağa sola çarpa çarpa kendini suya attı bildiğiniz sudan çıkmış balık gibi bir balığı sudan çıkarırsınız bilinçsizce oradan oraya kendini vurarak çırpınır ya gözünüzün önüne gelecektir o görüntü, aynı o şekilde kuru alandan başlayıp kendini hızlıca her yere çarparak suya atladı yani o kadar bilinçsizce atladı ki ters düştü suya korktu düzeldi hemen akvaryumun köşesine suyun içinde aşırı hızlı yüzmeye başladı cama doğru bir süre sonra sakinledi normale döndü.

Aşırı korkuttu bu durumu beni Allah korusun sıcakta beyin kanaması gibi şeylere o kadar dikkat ediyorum böyle bir şey mümkün değildir inşallah yani bu hareketleri umarım sadece korktuğundan yapmıştır. Siz ne düşünüyorsunuz acaba? Yapmam gereken bir şey var mı gerçekten korkudan donakaldım kendine gelmesini beklerken hayvanın.

Şu an çok şükür her zamanki gibi normal yüzüyor bana bakıyor. Bana geldiğinden beri hiç korkak bir hayvan olmamıştı aşırı hareketli meraklı eğlenceli ve cesur bir yavru yani çok sıkılmadıkça asla kaçmaz etmez benden. Tek aklıma gelen ben aceleyle hareket ederken hayvanın tam güneşlenme seansında elimi suya insin diye sallamamdan dolayı korkmuş olması, kıyafetimin kolu camın arkasından düşüp gölge yaptı da ona mı panikledi gerçekten her ayrıntıyı düşünüyorum noldu da böyle yaptı şu an iyi ama sonradan bir şey olmaz değil mi?

Bu korkuysa da nasıl bir korku kaplumbağa dediğimiz kabuğuna saklanır korkunca bu hareketler ne olabilir lütfen yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ederim...
 
Korku ve tehdit algıladıklarında güvenli olan su dibine kaçarlar. Kafa burun cama vurmasında bir sakınca yok. En fazla derisi kızarır.
 
Çok şükür o zaman kötü bir durum yok, yani öyle bir çırpındı ki can çekişiyor sandım aşırı bilinçsiz bir şekilde zıpladı resmen kendini kuru alandan çarpa çarpa suya ters atmalar falan kaplumbağa olmasa epilepsi krizi derdim o derece 😅 teşekkür ediyoruz cem abi 😊
 
Panik halinde iken ne yöne gittiklerini bilmezler. Onun için özellikle lambanın belli mesafede olması gerekir. Yatay konumlandırmalı lambaların içine uçup girebiliyorlar lamba kızgın olduğu için bu derisini yada gözlerini dağlayabilir. Tehlikesi bu. Cama vurmayla biraz sersemleyebilir sonra toparlar. Boyca uzun akvaryumda bunun için önemli. Su hızını yavaşlatıp cama daha yumuşak çarpmasını sağlar. Yetişkin hayvanlarda kabuk sert olduğu için cama vurup çatlatabilir. Kalın cam olması da bu sebeple.
 
Anladım çok teşekkürler 🙏🏻😊 Bazı hayvanlar ani korkulardan ödü patlayabiliyor ya da kalp krizi geçirip ölebiliyorlar, kaplumbağalarda bu mümkün mü acaba?
 
Hayır. Bunlar domuz gibi. Bizden sağlamlar.
 
Geri
Üst