Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Elektrik çarptı, napmalıyım?

olkan

Yeni Üye
Katılım
9 Nis 2023
Mesajlar
6
Merhaba. Kaplumbağam ısıtıcısı kırılması ile sıcak suya ve elektriğe maruz kaldı. 1 dk içerisinde hemen alıp kurtardım soğuk suya tuttum ama ne yapacağımı bilemiyorum. Çok üzgünüm yardımcı olun lütfen
 
Bir bilgim olmadığından yanlış yönlendirmek istemiyorum ama normalde elektrik çarpan insanlara suyla müdahale edilmez hayvanlarda özellikle de su kaplumbağalarında nasıl olur hiç bilmiyorum ama kuru bir yerde tutsanız bir süre daha mı iyi olur ama kontrollü bir şekilde
 
Özellikle bir de su içmesinin iyi olacağını düşünmüyorum suyun içinde ister istemez içer diye düşünüyorum o yüzden sudan uzaklaştırılabilir. Ama üşümemesine dikkat edin yanında olun
 
Bir bilgim olmadığından yanlış yönlendirmek istemiyorum ama normalde elektrik çarpan insanlara suyla müdahale edilmez hayvanlarda özellikle de su kaplumbağalarında nasıl olur hiç bilmiyorum ama kuru bir yerde tutsanız bir süre daha mı iyi olur ama kontrollü bir şekilde
Hareket etmiyordu, şuan hareketleri normale dönmeye başladı takipteyim bakalım
 
Umarım iyidir evet takipte kalın ama üşümemesine de dikkat edin.

Hayvanı akvaryuma koymadan önce akvaryumu iyice arındırın cam kırıklarından. Yeni koyacağınız suyun sıcaklığının normalden farklı olmasının iyi olup olmayacağını bilmesem de daha iyi olacağını düşünüyorum.

Keşke daha fazla yardımcı olabilsem ama pek bilgim yok. Sağlık yönünden yapılması gerekenler konusunda bilgili üyeler ve yöneticiler daha çok yardımcı ve faydalı olacaktır 🙏🏻
 
Son düzenleme:
Fişi çekip ısıtıcıyı çıkarın. Akvaryumu komple temizleyin. Cam kırığı varsa bunları dikkatlice alıp temizleyin.

Hayvana gelirsek kurtulması mucize olmuş. Kendi haline bırakın toparlasın. Umalım iç organlarda bir arıza çıkmamış olsun.

Ağızda köpürme oluştuysa akciğerde sıvılaşma olasılığı var. Sesini dinleyin hırıltı yok ve rahat nefes alıyorsa sorun yoktur.

Ağızda kanama ve/veya dışkıda kan kırmızı yada bordo renk olup olmadığına bakın.

Bacaklar başta olmak üzere vücut genelinde deride şişme ve kızarıklık mevcut mu?

Kalitesiz ısıtıcılarda bu tehlike var. Çalışırken hava ile temas ederse patlar.

Alacağınız ısıtıcı ya roxin ve rubio marka çelik ısıtıcı yada tetra ht olsun, bunun camı kalın quartz ve emniyet koruması var.
 
Hareketleri çok yavaştan şimdi toparlamaya başladı gibi. Akciğerde sıvılaştırılmış varsa yapılacak birşey varımdır? Başka bir kaba aldım şuan akvaryumu gündüz gözüyle güzelce temizleyeceğim. Kabuğunda Bi kaç leke var ama ayakları normal görünüyor gibi.
 
Akciğer için yapılacak birşey yok. Kendisinin toparlamasını bekleyeceğiz. Damla vitamini her gün 1 damla ağzına yada yemine damlatın. 1 hafta yeterli. Özellikle B vitamini hayvanın sinir sisteminde hasar varsa toparlamasını sağlar. Yoksa deep fix reptivit alın. Sera reptilin kaliteli ama pahalı olan.

Anlatığınıza göre de bu 1 hafta 10 gün içinde hayvan eski haline dönecektir. Geçmiş olsun.

İlk öğün normalden biraz az yem verin. Hazımsızlık yapmasın. Dışkısını 2 gün takip edip rengine bakın.
 
Teşekkür ederim ilginiz için. B vitamini Damla olarak almam gerekiyor ? Yoksa diğer söylediklerinizin almam gerekiyor değil mi ?
 
Sera reptilin ve deep fix reptivit B vitamini de içeren vitamin damlalar birini alın. Reptivit daha ucuz.
 
Teşekkür ederim ilginiz için. Mamasına damlatıp vericez yarın itibari ile
 
Geri
Üst