Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbaga akvaryumunda sinek

Toprak

Platin 5 Üye
Katılım
17 Haz 2023
Mesajlar
339
Merhaba ben izmirde yasiyorum malumunuz herger sivri sinek kaplumbagamin akvaryumun kapaginda hava deligi var avuc ici kadar malum ordanda iceri sinek girebilir akvaryuma sinek girerse kaplumbagam onu yer haliyle bunun ona bir zarari olurmu sivri sinek kaplumbagami sokabilirmi ne gibi tedbirler almaliyim?
 
Son düzenleme:
Kaplumbağanın olduğu odanın camlarına sineklik takabilirsiniz.
 
Sinek iri ise larva bırakabilir. İri sinekler yumurtlama dönemindeyse öldüğünde larvaları çıkıyor. Mavi renk sinekte bunu görmüştüm. Hayvan bunu yerse larvalar çıkıp hayvanı içerden yiyebilir. Normal boydakilerde bu sorun yok ama pis yere konduysa mikrop bulaştırma riski olacaktır.

Sivrisinek etki etmez. Derileri kalın. Güveleri yemesi bir sorun çıkarmaz. Onlar sineklere göre temizdir. Böcekler nadiren suya düşer. Filtre suyu sirküle ettiği için hareketli suya gelmezler.

Arı tehlikeli, canlı ise sokup boğazını şişirebilir. Yakın zamanda ölmüşse bile iğne tetikleniyor. Bu da çocukken ölü arı ile oynarken başıma gelmişti.

Pencereye sineklik takabilirsiniz.
 
sineklik zaten var evde ama nerden giriyorsa giriyor
 
izmir belediyesi ilaclamada yapmadigi icin sinek dostlarimizla yasiyoruz :D Delik olan yere sinekelik teli taksammı?
 
Akvaryum üstüne bir arkadaşımız çerçeve şeklinde sineklik oturtmuştu. Öyle birşey olabilir.
 
Geri
Üst