Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni başlıyorum birkaç sorum var

wisekhan

Yeni Üye
Arkadaşlar resminide aşağıda verdiğim gibi bir akvaryumum var şuan lambası filtresi var termometreye ve ısıtıcıya şu an gerek duymuyorum..acaba bu akvaryum boyutu yavru kaplumbağalarım için yeter mi?Yada kaç kaplumbağa olsa rahat ederler?Daha büyük bir akvaryum almama gerek var mı?Birde güneş ışığı alamıyor ne yapmam gerek?Kuru alan nasıl yaparım?Arkadaşlar yardımcı olursanız bende kaplumbağa beslemek ve onlarla zaman geçirmek istiyorum :) şimdiden teşekür ederim...
mailto:/9uqfm9.jpg
mailto:/300uuww.jpg

Cvp: Yeni başlıyorum birkaç sorum var

ilk olarak ısıtıcı almak zorundasın gündüzleri paludaryumunun içi ne kadar sıcak olsada geceleri sen uyurken akvaryumun içi bi hayli soğuk olacaktır :( ısıtıcı olmazsa olmaz hayati önem taşıyor yani :) termometre alsan iyi olur tabiki ancak sana kalmış orası :) akvaryumun 2-3 kapluş için iyi şu anda öle gözüküyor en azından ama ilerde büyüyünce değiştirmek zorunda kalabilirsin :) kuru alana gelince kuru alan örnekleri forumda mevcut forumdan araştırabilrsin birçok örnek var ve kuru alanı ısıtmak içinde ayrı bir spot lambaya ihtiyacın var (10-15ytl) bunlar mecburi :) eğer spot almam diyorsan kuru alanın anlamı kalmaz , kuru alanda olmazsa olmaz :D:D benim diyeceklerim bu kadar ama forumda daha geniş çaplı bilgiler mevcut :)

bundan biraz daha büyük bir akvaryumum var.. zaten ilerde çok daha büyük bir akvaryum alacağım..ama şu kuru alan meselesini bir çözemedim

kuru alan aslında çok kolay akvaryumunuz ölçüsünü alın ( kuru alan için yapacagınız camın veya nesnenin oraya oturacak kadar ölçüsü) daha sonra kestirdiğiniz camları akvaryumun istediğiniz yerine silikonlayın (bknz:Kuru alan örneği) daha sonra silikon kuru yunca destekleri çıkarın ve halı kaydırmaz gibi malzemelerle destekleyinki kaplumbağanız çıkmakta zorlanmasın :) inşallah açıklayıcı olmuştur :)

çok teşekür ediyorum :) birde bir sorum daha olacaktı..kaplumbağalar için filtre gerekli mi bende var kullanıyım mı?Vede kaplumbağalarla vatoz yaşar mı?

filtre gerekli kullanın kaplumbağaların gelişim sürecinde temiz paludayum suyuna ihtiyaçları vardır.Eğer kaplumbağalarınız küçük ise vatoz ile yaşayabilir(bir müddet) ama büyüyünce yemeye çalışacaklardır :)

Yeni başlıyorum birkaç sorum var

o zaman koyayım yavru besliyeceğim zaten büyüyünce 2 metre akvaryuma kuracağım inşallah :) Benim vatozum var da çok tatlı ondan sordum o zaman onuda koyayım :) çok teşekür ediyorum..birde vitamin ve yem olarak en iyi markalar hangileri var?

vitamin olarak petshop lardan alabilirsiniz hepsi aynı etkiyi gösterir. Yem olarak sera raffy ve sera ürünlerini kesin ve kesinlikle tavsiye ederim.(mavi damlayı unutmayın mantar için.)

mailto:/forum/Konu-mavi-damla-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir-resimli.html?highlight=mavi+damla linkte mavi damla ile ilgili açıklama mevcut. Vatoz için pek güvence vermeyelim size. Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları saldırgan olabiliyor. Yani her an başına bir şey gelebilir vatozun hiç belli olmaz. Riske atmamakta fayda var.

O akvaryuma en fazla 7kaplumbağa,en az 2 kaplumbağa olur.Ve kaplumbağaların %76 sı kirli su yüzünden ölüyor.Yeme ve suya dikkat etmen lazım ve güneşli bir yere koy.Güneşin vitamini kaplumbağaları büyütür.Güneşli alana koymanı tercih ederim.Saygılar.

benim kapluşklar turuncu yanaklı yani ne anlama geliyor?,bir de kaplumbağam beni görünce acayip hızla kaçıyor neden olabilir, ne yapmalıyım?

kaplumbağan yenimi

Yeniyse ondan kacıyordur alışamamıştır.

Geri