Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni başlıyorum eksiklerim neler ?

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 haftadır su kapluşu besliyorum. Nelerin lazım olduğunu tam bilmiyorum. Şuan sadece isitici , kuru alan ısıtıcısı ve 50 cm akvaryum var. Ve süs malzemeleri... Başka ne alabilirim? Vitamin , ilaç vs gibi.. yardımlarinizi bekliyorum. Ayrica gunde 3 saat guneşlendiriyorum yavrucaklarımı :)

Cvp: Yeni başlıyorum eksiklerim neler ?

Öncelikle onlara güzel baktığınız için tebrikler :)
2 haftadır sizde olmalarına rağmen hakkını verdiğiniz belli oluyor :)
Filtre kullanıyor musunuz ?
Yem olarak ne kullanıyorsunuz ? Vitamin hiç mi yok elinizde ?
Bu soruları yanıtlarsanız daha çok öneride bulunabilirim.
Birde fotoğraf paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz :)
Bu arada bu havada nasıl güneşlendiriyorsunuz hasta olmasınlar sonra :)

Ev sicak zaten gunes geliyor 2 - 3 saat :) filtre alicam pazar gunu yemin adini bilmiyorum ama 30 liraya aldim evde degilim suan ayrica vitaminim yok maalesef

Kaliteli yemler; sera raffy p, tetra reptomin gibi.
Kaliteli vitamin; sera reptilin veya biyo tortvit

Bunların yanında bir filtre edinin suyun temizliği açısından.

Güneşlendirmeyi nasıl yapıyosunuz, malum havalar soğuk dışarıya koyunca kaplumbağalarınız hasta olabilir. Eğer camın önünde falan güneşlendiriyorsanız o bir işe yaramaz çünkü cam güneşin yararlı ışınlarını geçirmez. Yani Uv - b gibi kaplumbağaların ihtiyacı olduğu ışını absorbe eder. Bunun için ise Uv - b lamba almanız gerek. Fiyatları biraz yüksektir. Alacak durumunuz yok ise devit - 3 isimli eczanelerde satılan ilacı yemlerine damlatarak kullabilirsiniz. Forumu biraz araştırarak yapılması gereken herşey hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tesekkur ederim bunu bilmiyordum camin onundeydi hep :( dediginiz vitamini alicam

Cvp: RE: Yeni başlıyorum eksiklerim neler ?

MurtaZa' Alıntı:
Ev sicak zaten gunes geliyor 2 - 3 saat :) filtre alicam pazar gunu yemin adini bilmiyorum ama 30 liraya aldim evde degilim suan ayrica vitaminim yok maalesef

bildiğim kadarıyla güneşlendirme işleminde güneşi direk almaları gerekiyor ki bu mevsimdede pek mümkün değil UVb lambanız yoksa eğer eczaneden devit-3 damla vitamin alabilirsiniz 4.5 tl'ye haftada 1 yemlerine damlatıp verebilirsiniz.Böylece güneş ışığından aldıkları d3 vitamini eksiklerini gidermiş olursunuz bi nebze.

Vitamin olarakda en iyisi Seranın vitamini biraz pahalı 15-20 tl arası yada Biyo Torvit - Deep Fix Reptivit gibi daha uygun markalar alabilirsiniz.

ekleme :
Umut arkadaşım da ben yazarken yazmış aynen katılıyorum :D

:) tesekkur ederim zaten 3 farkli yem var toplam 30 lira tuttu akvaryumcu onlari onerdi markalari seraydi sanirim biri ana yem.digeri ek. Ayrica kiyma veriyorum arada :)

Eve gittiğinizde fotoğraf paylaşıp yemlerinizin markalarını yazabilirseniz çok iyi olur :)
Kıymayı ayda en fazla 1-2 kere vermeye özen gösterin.

Sero yada sera gibi bir marka olucakti yemin markasi :) ayrica kum mu koyayim akvaryumun zeminine yoksa taşlar da olur mu? Filtre disinda baska ne almaliyim?

Taş yerine kum tercih ediyoruz genel olarak. Hem taşlar zamanla salınım yapar, hemde yutma tehlikeleri vardır.
Silis kum yada dere kumunu tavsiye edebilirim ben size.
Filtreyi sağladıktan sonra yukarıda söylenildiği gibi;
UV lamba alma imkanınız varsa alabilirsiniz. UV lambalar pahalıdır o nedenle alamayan birçok kişi DEVİT 3 adındaki vitamini kullanıyor. Eczanelerden temin edebilirsiniz.
Kuru alanınız nasıl ? Neyden yapılma ?

Alper Bey, forumumuzun bakım ve paludaryum kategorilerini incelemenizi tavsiye ederim çünkü buradan üyelerimizin saymasıyla listenin sonu gelmez. Bu iş biraz da hayal gücü ve zevk işi. Siz temel kuralları yerine getirmişsiniz. Bundan sonrası size kalmış. :)

Forumda çok güzel örnekler var gerçekten :)

Sakıncalı değil ama fotoğraf paylaşırsanız daha çok fikir sahibi olabiliriz :)
Dediğim gibi silis kum yada dere kumu kullanabilirsiniz.

Tesekkur ederim dekorasyon ile sorunum yok. Başka dikkat edebilicegim.bir sey var mi? Ozellikle akvaryumun icinde sus agaci var ona tirmanmayi cok seviyor :) Eksik olan çok önemli bir ekipman var mı?

Söylediklerinize göre eksik bir ekipman gözükmüyor filtre dışında Alper bey :)
Dediğim gibi bence fotoğraf paylaşın daha çok yardımcı olabilirim size :)

Tesekkur ederim Ecem Hanim. Fotograf paylasicam. Yaşayabilicekleri kadar yasasinlar yeter :)

Filtre yerine.2 gunde 1 su degistirsem.ne olur?

Malesef suda bir denge oluşması için %100 su değişimi önerilmiyor. 15 Tl lik bir filtre alırsanız haftada bir %25 su değişii ile bakımlarını sağlayabilirsiniz Alper Bey..

Cvp: RE: Yeni başlıyorum eksiklerim neler ?

MurtaZa' Alıntı:
Tesekkur ederim Ecem Hanim. Fotograf paylasicam. Yaşayabilicekleri kadar yasasinlar yeter :)

Filtre yerine.2 gunde 1 su degistirsem.ne olur?

Bu kadar uğraşmak yerine hem siz rahat ederseniz hemde sudaki yararlı mikroorganizmaları harcamamış olursunuz :)

Teşekkür ederim filtre yarın alıyorum.Akvaryumu büyültesim geldi forumdaki akvaryumları görünce :)
70 CM bir akvaryum almak istiyorum yada yaptırabilirim. Tahmini fiyatı nedir ?

Geri