Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni bir başlangıç..

Gertaa

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar önceden açtığım konuda sorduğum sorular ve aldığım cevaplar sayesinde bir kaç gün önce bir kaplumbağa aldım. Öncelikle hepinize teşekkürler çok ilgilisiniz.:133: Adına Raffael koydum:shuriken:. : 40 l akvaryumda yaşıyor ısıtıcısı 27 derece sabit kuru alanının üstüne bir masa lambası yerleştirdim tetra reptomin yemi aldım yanında karides hediye ettiler, bir tane ''Deep live Reptevit'' ile bir tane ''Deep live Turti-Clean Jel aldım
jel olanını kabuğuna 1-2 damla damlatıp pamukla yaydım vitaminide yemine yedirerek verdim.

Ama sorun şu ki çoğu zaman hareketsiz ve gözleri kapalı:breh:, suya indiğini hiç görmedim, yemini yemiyordu geçen gün kontrolüm olduğu için ankara ya gitmiştim gece geldiğimde yemini yemiş bugün balkona çıkardım hareketlendi ve gözlerini rahatça açtı ama yemini gene yemiyor sizce ne yapmalıyım? Ne kadar devam eder ne zaman yaşadığı yere adapte olur?:ff:

Cvp: Yeni bir başlangıç..

Deep Fix Turti-Clean Jel demek istediğiniz sanırım. Onu kullanmamanızı tavsiye ederim. Bu tür şeyler sırf para için üretiliyor.

Ayrıca kaplumbağanıza 1 hafta süre verin, alışacaktır.

Yem konusu hakkında bir şey diyemeyeceğim ama o kabuk sertleştirici jeli kullanma.Otür kimyasalların faydadan çok zararı var.

Kuru alan sıcaklığını ölçtünüz mü? Oradaki sıcaklık 31-32 derece oldumu?

Bazı petshopların kötü bakım koşullarından dolayı aldığınız kaplumbağa, eve ya hasta ya da hasta olmak üzereyken geliyor. Eğer bakım şartlarınız standartlara uygunsa biraz zaman tanıyın ona alışması için. Eğer durumunda düzelme olmazsa, hastalığını tespit edip tedavi etmek gerekir. Siz yine de her ihtimale karşı forumda akciğer enfeksiyonu ile alakalı inceleme yapın.

Geri