Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni dostlar için yeni yuva

nazimba

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar. Uzun zamandan sonra tekrar kaplumbağa beslemeye karar verdim. Bu sefer daha sağlıklı ve rahat yaşayabilecekleri bir ortam yaratmak istiyorum. Resimdeki akvaryum 120x60x50 cm, su yüksekliği 25 cm. Örnek olsun diye yerleştirdiğim kaplumbağa benzeri şey 10 cm boyundadır. Akvaryumun yapımında derz dolgu kullanacağım, ısıtma ve UV lambası bulunacak, zemin için deniz kumu kullanacağım. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

[IMG]mailto:/9t2tn8.jpg*

Cvp: Yeni dostlar için yeni yuva

aman tanrım daha hiç birşeyi olmadan akvaryum bu haliyle bile muhteşem görünüyor ben niye böyle akvaryum bulamıyorum.Fiyatını cok merak ettim sorsam ayıp olurmu?

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=245&page=2
ben alışverişimi burdan yapacağım sizin gibi bende bilgilendirme bekliyorum. uygun taksit imkanları var benimde yardımım bu yönde olabilir :) hayırlı olsun şimdiden

Beyendiğin için teşekkür ederim ama bu görgüğün sadece 3D tasarım yapılabilen bir bilgisayar programında yaptığım tasarım. Gerçeğinin yapımı için Strafor ve derz dolgu kullanacağım.

Şimdiden hayırlı olsun :) aslında uğraşsak bizde böyle birşeyler yapabiliriz sanki:) neyse vazgeçtim strafor köpükle olan anılarım canlandı:(

ffts1' Alıntı:
aman tanrım daha hiç birşeyi olmadan akvaryum bu haliyle bile muhteşem görünüyor ben niye böyle akvaryum bulamıyorum.Fiyatını cok merak ettim sorsam ayıp olurmu?

mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=245&page=2
ben alışverişimi burdan yapacağım sizin gibi bende bilgilendirme bekliyorum. uygun taksit imkanları var benimde yardımım bu yönde olabilir :) hayırlı olsun şimdiden

tamam çağ gelişti :) farkedemedim valla cok güzel kolay gelsin ozaman.yapılınca nekadar mal olduğunu söylersiniz :)

Mükemmel. Akvaryum yüksekliğide 60 olsa su seviyeside 45cm yükseklik olsa daha iyi olur çünkü Doğal ortamlarında su kaplumbağaları en az 50 cm derinlikte yüzüyorlar...
Ayrıca ısıtıcı(28derece) ve filtre lazım.

Bu arada programın ismini alabilir miyim acaba?

Tavsiyen için teşekker ederim. Yüksekliği tekrar ayarlayabilirim. Isıtıcı ve filtre kuru alanın içinde saklanacak. Program olarak Solidworks kullandım.

deniz kumu kullanmamalısınız.böbrekleri tuzdan dolayı zarar görebilir.

Güzel bir tasarım. Bende su seviyesinin yükseleceği bir geliştirme yapılmasından yanayım. Ayrıca lambaların yerleştirilebilmesi çok önemli belki kuru alanın üzerini tamamen açık yapmak daha iyi lamba yerleşimi sağlayabilir.

Birde bu strafor üzerine derz salınım yapar mı yada kaplumbağa uğraşıp kırma dökme yapar mı bunu konuşmak gerek. Ben kimyasal ürünlerden genelde kaçarım.

Strafor ve derz uydulamasını daha önce kullandım. Yaklaşım 2 sene hiçbir bozulma ve salınım olayı olmadı. Tabi kullanılan derz dolgu önemli, bende baya tereddüt etmiştim ilk başlarda. Formlarda araştırma yaptım, genel olarak KALEKİM 2300 FUGAFLEX öneriliyordu ve bende onu kullandım, dediğim gibi hiçbir sorun yaşamadım.

Qeswirt' Alıntı:
Mükemmel. Akvaryum yüksekliğide 60 olsa su seviyeside 45cm yükseklik olsa daha iyi olur çünkü Doğal ortamlarında su kaplumbağaları en az 50 cm derinlikte yüzüyorlar...
Ayrıca ısıtıcı(28derece) ve filtre lazım.

Bu arada programın ismini alabilir miyim acaba?

deniz kumu bende kullanıyorum kullananlarıda gördüm ama kumu çok iyi temizlemek gerekiyor iki gün boyunca tatlı suda bekletip bir kaç defa suyunu değiştirerek temizlenebiliyor tuzdan arınıyor üstünde ki köpük gidene kadar yıkayın.Ben avuç avuç yıkadım :D tam 5 saatimi aldı:D

Geri