Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Dostumun Sorunu

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar. Ben 1 aylik olan kapluşuma yeni bir arkadaş aldım az önce. Çok tatlı bir şey bu bebek :)

Fakat akvaryumda hep dipte kalıyor nefes almak için arada yukarı çıkıyor. Dipte de hareket etmiyor pek fazla. Yemini vermeye çalıştım onu da yemedi. Acaba bir sorun olur mu?

Cvp: Yeni Dostumun Sorunu

Daha yeni aldıysanız ona biraz zaman vermelisiniz.
Alışma süreci 1 haftadan uzun sürebilir.
Bu dönemde kaplumbağaya dışarıdan müdahale ne kadar az olursa o kadar hızlı bir şekilde alışacaktır :)

Peki. Kendi haline bırakayım yani :)
Yem yedirmek için ne yapabilirim?

İlk Kaplumbağalar herzaman öyledir :) Benim çikomda ilk başlarda hep dipte kalıp tanımaya çalışıyordu ve yem yemiyordu ilk 3-4 gün yemini yemedi daha sonradan alışmaya başladı bu akvaryumundaki 8. günü havada kapıyor yemi :) ona biras zaman tanı :)

benim kaplumbagalarda akvaryuma ilk koydugumda sudan sadece burunlarını cıkarıp uyumuslardı 1 gun pet shopta soguk bı ortamda surekli debeleniyolar bu onu yorgun düşürmüş olabilir benimkilere öyle olmustu 2 gun dınlendıler bugun fır dönüyolar :D

Cvp: RE: Yeni Dostumun Sorunu

MurtaZa' Alıntı:
Birde kuru alana nasil cikarticam. Daha minnacik :)

Alışmadan çıkmazz :D ben yumurtadan çıkış anında çiko arkadaşımdaydı. yumurtadan çıktıktan 1 gün sonrada ben aldım ilk 3gün dipte sabit kaldı daha sonradan ekipmanları tamamladım ve alışınca zaten zamanla tanıyor ve kuru alanada zamanla çıkar :)

:) Diger kaplusla iyi anlastilar gibi . Yanina gelip buyuk olan onu inceliyir gibi bakiyo :( Isirma yok.

bende bi hafta önce aldım 5 cm civarındadır,yemek yemiyor hiç normal yem verdi petshop ama yemedi,kuru karides aldım bunuda yemiyor bi sorun olmaz değilmi alışana kadar normal mi?

nisanada' Alıntı:
bende bi hafta önce aldım 5 cm civarındadır,yemek yemiyor hiç normal yem verdi petshop ama yemedi,kuru karides aldım bunuda yemiyor bi sorun olmaz değilmi alışana kadar normal mi?

alışana kadar normal ama plastik kapta mı besliyosun ?

esasında bu plastik kap konusunda 15 yaşında kaplumbağası olan teyzem ilk bir yıl plastik kapta besle dedi,tam olarak karar verebilmiş değilim

nisanada' Alıntı:
esasında bu plastik kap konusunda 15 yaşında kaplummbağası olan teyzem ilk bi yıl plastik kapta besle dedi,tam olarak karar verebilmiş değilim

Ölüm fanusu konumunda olan ısıtıcısız plastik kaptan mı bahsediyorsunuz?

evet evet benim ufak bi akvaryumum var ama o ilk birkaç sene plastik kapta besle diyor ne kadar doğru bilemiyorum

O kaplar ölüm kabıdır. Eğer kaplumbağa beslemek değil öldürmek istiyorsanız o kabı akvaryuma tercih edersiniz...

Bir sene boyunca sadece şanslı kaplumbağalar o kapta hayatta kalabilir. Bence geciktirmeyin hemen akvaryuma geçin. Ne kadar erken geçerseniz o kadar iyi.

Benim Patrick, Elroy'un üç katı falan. İlk zamanlar ısırmaya kalktı çok sorun yaşadım ama şu an durumlar iyi. Sadece Elroy'u yemlemek için Patrick'i oyalamam gerekiyor. Yoksa kapıyor ufaklığa bir şey kalmıyor. İlk zamanlarda Elroy da hep kuru alanda takılıyordu suya girmiyordu şimdi durumlar iyi ama :) Biraz beklersen yoluna girecek her şey.

Çok küçük yavru ise stick yemler bile büyük gelir, yiyemez. İçinde az miktarda su bulunan Daha bir küçük kapta (kase bile olur) yemi iyice ufalayın suda dağılsın. Kaplumbağanızı 2-3 saat bu kapta bırakın. Her gün bu işlemi tekrarlayın. Bu işlem hem yemin kokusuna ve tadına alışmasını sağlayacak hem de yutamayacağı büyüklükteki yemlerden çekinmesine gerek kalmayacaktır. Yalnız bunu yaparken kasedeki ya da uygun göreceğiniz ufak kaptaki suyu akvaryumunuzdan tedarik ediniz. Başka bir yerden doldurursanız ısı farkından kaplumbağanız etkilenebilir. Kabı tam doldurmadığınız için akvaryumun içinde suyun üzerine bırakabilirsiniz (batmayıp yüzecektir). böylece 2-3 saatlik dışarıda bekleme süresinde oluşabilecek ısı farkını da engellemiş olursunuz. 1-2 hafta sonra da stick yemi ikiye veya üçe bölüp ufak taneler şeklinde yemesi için suya bırakın. Zamanla yemeye başlayacaktır.

Benimkinde de aynısı oldu kardeşini arkadaş olsun diye aldım suda durmuyor hemen kayaya çıkıyor.Suda kaldığı zaman ölü gibi duruyor ve yemini yemiyor ve oynamadan duruyor gözlerini hiç açık görmedim kapalı bir gözü hafif beyaz daha yeni aldım...

Park Eun Ri' Alıntı:
Benimkinde de aynısı oldu kardeşini arkadaş olsun diye aldım suda durmuyor hemen kayaya çıkıyor.Suda kaldığı zaman ölü gibi duruyor ve yemini yemiyor ve oynamadan duruyor gözlerini hiç açık görmedim kapalı bir gözü hafif beyaz daha yeni aldım...
Akciğer enfeksiyonu konusuna bakın. Eğer enfeksiyon geçiriyorsa zaman geçmeden tedaviye başlamanız gerekir...

Geri