Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni evimiz

EMRE1991

SKF Delisi
yeni evimiz ve çim halıdan kuru alanımız yeni dizayn

[attachment=871]
[attachment=872]
[attachment=873]
[attachment=874]
[attachment=875]

Ekli dosyalar

• 23122011035.jpg
    23122011035.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 219
  • 23122011036.jpg
    23122011036.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 160
  • 23122011037.jpg
    23122011037.jpg
    177.6 KB · Görüntüleme: 226
  • 23122011038.jpg
    23122011038.jpg
    89.2 KB · Görüntüleme: 151
  • 23122011039.jpg
    23122011039.jpg
    75.5 KB · Görüntüleme: 183
Cvp: yeni evimiz

Kapluşlarınızın yeni yuvası hayırlı olsun.Sağlıklı şekilde büyümeye devam ederler inşallah :)

inşallah sağolun teşekkürler gerci dün büyük bi olay atlatık ama şuanda çok sağlıklılar :)

Bazen kazalar kaçınılmaz oluyor sorun olmamasına sevindim geçmiş olsun :)

Ellerinize sağlık gerçekten çok başarılı bir akvaryum olmuş. Yalnız taşlar dikkatimi çekti ? Değiştirmeyi düşünüyor musunuz ? Renkli taşlar sağlıkları için zararlı çünkü.

ben rengli taşları bilerek seçtim taşları 150 derece gibi bir sıcaklıkta kaynattım ve fazla boyalarını akıttım ve her su değişiminde aynı işlemi yapıyorum çimden kuru alan yapmak hayalimdi yaptım sonunda :D kum koycaktım çok pislik oluyordu ondan koymadım ve benim asıl akvaryumum bu değildi 1 metreliği vardı bunun elektrik sıkıntısı olduğu için 50 cm geçtim şuanda idare edicez böyle 6 tane kaplumbağam var şuanda 2 si büyük kabuk değişimi yapıyorlar şuanda diyeleri ufaklar bide dün 2 tane kaplumbağam öldü ben yeniden canlandırdım

6 tane kaplumbağa için çok küçük bir akvaryum. Bence 1 metrelik gibi güzel bir akvaryum dururken bunu kullanmayın :)

Taşları halletiyseniz sorun yok :)

Ama ellerinize sağlık kuru alan çok güzel olmuş gerçekten.

evet 6 kaplumbağa için küçük ama mecburen diyer akvaryumum elektrik kacırıyor ondan ufağa geçtim :) mecbur olmasam geçmezdimde :D

Bu arada 150 derecede suyu kaynatamazsınız, su 100 dereceden sonra buharlaşmayabaşlar. İçindeki mineraller ile taş çatlasın 110 derece olur bilginize :)

Nasıl elektrik kaçırıyor merak ettim ? :) Anlayamadım daha doğrusu pek :)

Bu kadar uğraşmanız emek vermeniz çok güzel birşey ellerinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş. Fakat inanınki 6 kaplumbağa için çok küçük. Büyüdüklerinde akvaryumu değiştirmeyi düşünüyor musunuz ?

evet biliyorum gösterge öyle gösteriyor gösterdiğini söylüyorum :D

benim akvaryumumun içinden elektrik kabloları geciyor o dün onu kemirmişler o yüzden olay oldu bende şuanda onu tamir edemedimden buna geçtim :)

Anladım bence tamir etmenize gerek yok :) Kabloları çıkarın bu güzel kuru alanı da ona yerleştirin :)

tamir etmezsem ısıtıcı filtre nasıl çalışcak :) o yüzden tamir etmem lazım onun içinde baya bi söküp toplama işi zaman lazım şuanda yoğun oldum için hiç bulaşmadım duruyor öyle :)

Bu akvaryumdakileri takabilirsiniz bence :)
Yinede bu benim şahsi fikrim. Buda çok güzel olmuş ama küçük :)

Akvaryumunuz gayet başarılı olmuş.Fakat 5 kaplumbağa için biraz küçük değil mi? :)

Ecem Hanım'ın dediği gibi elektrik kaçağı yapan akvaryumun elektronik aksamını iptal edin, bu ekipmanları orda kullanın. Çünkü 5 kaplumbağa için bu akvaryum gerçekten çok küçük. Hayvanlara bir süre sonra eziyet olacaktır. Tamir edene kadar bu ekipmanları orda kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

onun ekipmanları kendi üstünde alt haznesi flitre ve ısıtıcılıdır o yüzden orjinalliğini bozmak istemiyorum şuanda onunla uğraşıyorum söktüm içini bakıyorum kabloları yenilicem yapıcam bakalım

suyun içindeki mavi ışık nedir uv lambamı cvp bekliyorum

yok dalgıç lambası 10 tl fiyatı var suyun altını çok iyi aydınlatıyor

eminemre' Alıntı:
Bu arada 150 derecede suyu kaynatamazsınız, su 100 dereceden sonra buharlaşmayabaşlar. İçindeki mineraller ile taş çatlasın 110 derece olur bilginize :)

:) Süpersiniz yine Emre Bey, hiç kaçmıyor valla. Düdüklü tencerede kaynatmış olabilir mi arkadaş acaba? ;)

Daha önce bir yazınızda UV ışınların camdan geçmediğini yazmıştınız.(Cam kenarında güneşlendirmek isteyen bir üyemiz için). Bu durum kullandığımız lambalar için de geçerli mi? Ya da konum olarak arkadaşımızın yaptığı gibi cama tam oturmuş bir armatürde de geçerli mi? Yansıma yapacağı gibi değil sanki. Cam'a özel bir durum mudur yoksa?

Akvaryumun su derinliği ve dekorasyon güzel. Güle güle kullanın.

Geri