Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni evimiz :))

frhtkoc

Altın 5 Üye
Arkadaşlar sonunda kaplumbagama bir akvaryum yaptım tüm günümü akvaryum için harcadım ama değdi :)

İşte Talat ve Fitnat'ın evi

mailto:/s/z/1hc7r.jpg

mailto:/s/z/1hc89.jpg

mailto:/s/z/1hc8h.jpg

mailto:/s/z/1hc8v.jpg

Fitnat'ın suyu temizleyen makinanın akıntısından korunma yöntemi :)

mailto:/s/z/1hc94.jpg

mailto:/s/z/1hc9n.jpg

Arkadaşlar bir eksiğim varsa söylerseniz sevinirim..

Ayrıca ben bugün yem aldım ama raffy P filan yokmuş adamda bana turtle stick diye bir yem verdi içeriğine baktım protein ve karbonhidrat çogunlukta var %13 oranında yag var yem nasıldır iyi midir?

bu yemi ben suya mı atacam yoksa kuru alana mı koyuyum?

son olarakta benim suyu temizleyen makina biraz çok çaışıyo kapluşlarda küçük oldugu için akıntıya kapılıp gidiyorlar köeşe koydum makinayı ama yine fayda etmiyo bunun için bir çözüm?

Cvp: Yeni evimiz :))

Akvaryumunuz güzel olmuş,hayırlı olsun.Filtrenin daha düşük modelllerini almanız lazım o sorundan kurtulmak için.

Güzel olmuş akvaryumunuz :) kuru alanı neyden yaptınız acaba?
Akıntı engellemek ıcın ben 1 2 cm önüne bi taş koydum tazzik oluşmasını önlüyo nerdeyse. kaplumbağanız önünden geçerken tazziğin etkisiyle cama falan çarpmaz böle yaparsanız.

Ayrıca yemin markası hakkında pek bilgim yok ama kuru alana koyarsanız onlar gidip alıcaktır. Ben genelde kendim veriyorum daha çok hoşuma gidiyo :)

Birde kuru alan lambası yapmanız lazım ısıtmak amaçlı.Yoksa kuru alana çıkmıyorlar kuru alan sudan daha sıcak olmalı bikaç derece daha

akvaryumunuz gerçekten çok hoş :D kuru alanınızı neyden yaptınız acaba? Filitrenizin akıntısını gidermek için ne yapacağınızı bilmiyorum :(

aycajd' Alıntı:
akvaryumunuz gerçekten çok hoş :D kuru alanınızı neyden yaptınız acaba? Filitrenizin akıntısını gidermek için ne yapacağınızı bilmiyorum :(

kuru alanı ısı yalıtım malzemesinden yaptım, onu nerden buldun diye sorarsanız şansıma okulda bi proje yapıyorlarmış hocalar onlardan istedim. Bence kuru alan için çok güzel bir malzeme hem hafif hemde yapışması filan da çok iyi ...

nachtmerie' Alıntı:
Birde kuru alan lambası yapmanız lazım ısıtmak amaçlı.Yoksa kuru alana çıkmıyorlar kuru alan sudan daha sıcak olmalı bikaç derece daha

lamba var zaten ama akvaryum lambası biraz deneme yaptım etrafa ısı yayıyor kaplumbagalar için yeterli diye düşünüyorum zaten oda küçük oldugu için baya sıcak oluyo ortam ...

Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Bence gayet başarılı olmuş. Akıntıdan şikayetçiyseniz akıntının olduğu tarafa doğru bir engel koyun akıntı taşa çarpsın şiddeti azalsın mesela. Birde yemleri suya atıyorsunuz kuru alana koyarsanız kapluşlar yemezler. Kapluşların tükrük bezleri olmadıkları için yemlerini suyun içinden yerler. Sera raffy p ana yem olarak en kalitelisidir. Ama aldığınız yemde fena değil bence.

Jadeite' Alıntı:
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Bence gayet başarılı olmuş. Akıntıdan şikayetçiyseniz akıntının olduğu tarafa doğru bir engel koyun akıntı taşa çarpsın şiddeti azalsın mesela. Birde yemleri suya atıyorsunuz kuru alana koyarsanız kapluşlar yemezler. Kapluşların tükrük bezleri olmadıkları için yemlerini suyun içinden yerler. Sera raffy p ana yem olarak en kalitelisidir. Ama aldığınız yemde fena değil bence.

bilgi için saolun ..

Arkadaşlar benim sorulurım bitmiyor k.bakmayın :)

1-vitamin olarak ne vermem gerekiyor
2-kapluşlar çıktı kuru alana girdiler kabuklarına çıkmıyorlar bir türlü ben hareketlensinler istiyorum ne yapmak lazım ?

Vitamin olarak en kalitelisi seranın vitaminidir. Ama pahalıdır. Ben ana yem olarak sera raffy p kullanıyorum. Zaten yeterli vitamin ve mineral bu yemin içinde mevcut. Bu yüzden vitamin olarak daha vasat olan deep fix reptivit kullanıyorum. Bana yeterli oluyor. Yani bir denge yapmanız gerek kaliteli yem kullanırsanız vasat bir vitamin alın derim deep fix gibi. Eğer vasat yem kullanıyorsanız da seranın vitaminini kullanın derim. Birde kapluşlar yeniyse kabuklarına çekilmeleri doğaldır. Biraz ürkek olurlar haliyle. Rahat bırakın şu an için. Zamanla alışacaklardır :)

odam benimde sıcaktı ama normalde cıkmıyorlardı kuru alanın üstüne koyunca lambayı cıkmaya başladılar. Artık güneş falan sanıyo heralde onu cıkıp bacaklarını falan acıp kurutuyo kendini. . :)yaparsanız daha yararlı olucaktır.

Vitamin olarak ben deep fix reptivit ve eczaneden aldığım devit3 damla vitamin kullanıyorum. Ayrıca kaliteli yemler kullanırsanızda daha iyi olur.

Bu yalıtım malzemeleri suda kısa zamandadeforme oluyor, mümkünse derz dolgu ile kaplayıp öyle kullanın. Gayet başarılı bir akvaryum :)

kaplumbağaların su sıcakllığı ne kadar artarsa o kadar hareketli olurlar (burdan kasıt 100 c değil :D)

n1clos4' Alıntı:
kaplumbağaların su sıcakllığı ne kadar artarsa o kadar hareketli olurlar (burdan kasıt 100 c değil :D)

hımm o zaman 1-2 derece daha artırıyım 29 a alıyım

n1clos4' Alıntı:

100 derece kaplumbağa çorbası olur sanırım :))

bu arada kuru alana bayıldım ben benim kuru alanı mı hala ayarlayamadım yaptıgım her kuru alana benım kı cıkmıyor surekli bir değişim içindeyiz ama sizinkine bayıldım bulursam bır benzerını alacagım ( biraz kopya cekmemde bir zarar yoktur umarım :))

M€RC@N' Alıntı:
n1clos4' Alıntı:

100 derece kaplumbağa çorbası olur sanırım :))

bu arada kuru alana bayıldım ben benim kuru alanı mı hala ayarlayamadım yaptıgım her kuru alana benım kı cıkmıyor surekli bir değişim içindeyiz ama sizinkine bayıldım bulursam bır benzerını alacagım ( biraz kopya cekmemde bir zarar yoktur umarım :))

yok yok istediğiniz gibi kopya çekin :)) nalburlardan isteyin ısı yalıtım malzemesini veya mahallenizde filan yeni inşaat varsa isteyin veriyorlar kuzenime öle aldık :D

güzel yöntem ben benimkine bir türlü kuru alana çıkartamıyorum yemini oraya atıyorum ınat ac kalıyor yınede çıkmıyor birde sizinkinden deneyeceğimiz çıkmazsa benimki kesin inat

M€RC@N' Alıntı:
güzel yöntem ben benimkine bir türlü kuru alana çıkartamıyorum yemini oraya atıyorum ınat ac kalıyor yınede çıkmıyor birde sizinkinden deneyeceğimiz çıkmazsa benimki kesin inat

forumda okumuştum bide kuru alanı ısıtmayı deneyin o zaman çıkıyorlarmış :)

Geri