Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni evimiz

remsemiles

Altın 2 Üye
Abuzeri yeni evine tasidik. Dosyayi telefondan yukleyemedigim icin link veriyorum. Eksikler varsa yardiminiza ihtiyacim var.

mailto:/d.php/www/estaofv1/DSC_0195.JPG.html

Dosya goruntuleniyormu yoksa beceremedimmi

Cvp: yeni evimiz

dosyayı bilgisayara indirip açmak gerekiyor, virüs olarak nitelendirip çekinenler olabilir düzeltmenizi öneririm. bunun dışında sanki kaplumbağanız için o akvaryum biraz küçük, penn plaxx zaten yarısını kaplamış gibi, ayrıca 1 tane lamba farkettim, yani ya uvb lambanız ya da ısıtıcı lambanız yok, eğer ki güneşlendirdiğiniz mekan rüzgarlıysa bu iki lambayı tamamlayıp kaplumbağnızı dışarıya çıkarmayın. tabanı ince silis kumuyla kaplayıp üstüne dekoratif ipek bitkiler, taşlar koyabilirsiniz kalabalık yapmayacak şekilde, bu hem zeminin kayganlığını alır hemde kaplumbağanızın dışkıları ekarte eder. birde penn plaxı yükseltebildiğiniz kadar yükseltin, sanırım en fazla 30 cm oluyor, suyu da o seviyeye çekin, kaplumbağanızın kaçabileceği bir seviyedeyse korumalık tarzı birşey yapabilirsiniz kenarlara.

Forumda 60 wattlik soft ampul yeterli olur denmisti bende oyle aldim. Ruzgarli bir alanda degil bayagida gunes aliyor bulundigu yer, Silis kum suan tabaninda mevcut. Bugun kuru alana korumalik yapip su seviyesini yukseltecegim.

Kuru alan korumaligini mukavvadan yapsam herhangi bir zarari olurmu?

Olmaz kaçmasını önlesin yeter. Bu arada arkadaş uvb lamba demiş ama bazı şeyleri hazır cevap söylemeyin.

eğer güneşlendirme imkanı yoksa ki şuan yaz ve hava sıcak güneşlenebilir. uvb ye gerek yok. kış için konuşursak uvb lamba alamıyosanız devit 3 gibi vitaminlerle kabuk gelişimini desteklerseniz olur.

Banyoterligi onerler icin tesekkur ederim. O halde eksik bisey suan icin yok. Yanliz bir problemim var, bu selale filtre disariya cok su sicratiyor. Su seviyesini yukselttigimde su sicramasi kesilirmi yoksa ic filtremi alayim. Esim her sicrayan suda basimin etini yiyor :)

Su ne kadar yüksekten alçak suya çarparsa sıçrar, suyu yükseltmeniz lazım azcık daha. Penn plaxıda uzatın. Kaplumbağa kaçmasın diye mukavva karton veya camdan da veyahut daha farklı bişeyden kacmasını onlucek sey yapın sorun olmaz :) Bu arada filtrenin debisi yüksekse de olur su sıçratma, akvaryumunuz kac litre ve filtreniz ona uygun mu?

Akvaryumun olcusu 50x40 derinlik 28 cm. Filtre atman hf400. Bide bu penn plax masil yukseltiliyo bi yolu varmi. Cunku su yukseldikce kendisi yukari cikiyo ayaklar tabanda sabit afacik yukseliyo. Baska bi sekil bulamadim zaten yukseltmek icin.

Valla o ayaklarından yükselmesi lazım birde 40 litrelik akvaryuma atman hf 400 çok. Su ne kadar da yükselse sıçrama olur gibi geliyor. Bu arada pm'ye bakarsanız sevinirim.

kaplumbağa adasının kutusundan ek ayaklar çıkması lazım, onları takın ve su seviyesini yükseltin, ada kendi kendine yükselecek.

sanırım resimleri yükleyebildim. Şelale filtre çok miktarda su sıçrattıgı için bugun dış filtre aldım ancak tereddütte kaldıgım için henüz kurmadım. Dış filtre bu akvaryuma kurulabilirmi? herhangi bir zararı varmıdır?

Ekli dosyalar

• DSC_0193.JPG
    DSC_0193.JPG
    344.3 KB · Görüntüleme: 133
  • DSC_0192.JPG
    DSC_0192.JPG
    278.1 KB · Görüntüleme: 132
  • DSC_0194.JPG
    DSC_0194.JPG
    317.8 KB · Görüntüleme: 111
  • DSC_0195.JPG
    DSC_0195.JPG
    340.9 KB · Görüntüleme: 114
  • DSC_0197.JPG
    DSC_0197.JPG
    244.5 KB · Görüntüleme: 137

Elinizde ki akvaryumdan max verim almak için gerekli her şey yapılmış :)
Şu an ki yaşam alanı sizi bir süre daha idare eder fakat sonra değişmesi şart.

Su seviyesini tepeye kadar yukselttigimde sadece kuru alan etrafina yukseklik yapsam kacmamasi icin yeterlimi yoksa tum akvaryum cevresinemi yapmaliyim kacmamasi icin

Sadece kuru alan ve yakın çevresine koruma yapsanız yeterli olur normalde ama sizin kapluş biraz büyük galiba belki kenarlardan da çıkmaya çalışabilir öyle olursa en azında lambanın ve şelale filtrenin olduğu yerlerin çevrelerine de birer koruma gerekebilir.

sadece kuru alanın etrafını mukavva ile kaplayabilirsiniz. Buyrun bu benim kuru alanımı çevrelediğim mukavva.
mailto:/img191/7307/260820124836.jpg

Söylemeden geçemeyeceğim, akvaryumunuzu çok hoş buldum. Küçükte olsa çok sıcak bir ortam oluşturmuşsunuz.

Tesekkur ederim. Ben mukavva yerine plastik bi yukseklik yapmayi planliyorum. Aksam halledip resimlerini paylasicam.

Geri