Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa Aldım FAkat Hasta Galiba

FtrU

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar bugün Tosbişime bir arkadaş aldım. DÜn kuru alan falan yaptım akvaryuma. Hazır ekipman tamam bi tosbiş daha alayım dedim.
Eve getirdim. Akvaryuma koydum. Fakat az eğri yürüyor. Bide su üstünde batmıyor suya. Gözü de kapalı ama istiyince açıyor. birde kabuğunda beyaz bi leke var.
Konyada yaşıyorum. Tosbişime 2. defa arkadaş alıyorum. Önceki akciğer enfeksiyonunda öldü. Bu damı akciğer enfeksiyonu olmuş. Şuan çok sinirliyim. Ne yapmalıyım?
Konyada yokmu sağlıklı kaplumbağa satan bi yer :((((
DAha ilk günü yarında yazacağım.

Cvp: Yeni Kaplumbağa Aldım FAkat Hasta Galiba

Maalesef pet shopların geneli özellikle de büyük iller dışındaki yerlerde bakım şartları daha da kötü olur haklısınız.Sağlıklı kaplumbağa bulmak zor. Kaplumbağayı alırken haraketli olup olmadığına suda nasıl durduğuna ve gözlerine bakmak gerekiyor. Ama madem aldığınız kapluşun bünyesi zayıf düşmüş, onu iyileştirme şansınız var. Sanırım henüz hastalığın başlangıç aşaması. Öncelikle vitamin takviyesi yapın ve yem yedirmeye çalşın. Su sıcaklığını da 30 dereceye ayarlayın. Durumunu gözlemleyin.

Bende Konya'daym nerden aldın konyadan.

İlk kaplumbağamı Zafer dersanesinin karşısından almıştım şuan çok sağlılı hatta deri değiştiriyor. 2. kaplumbağamıda aynı yerden aldım 1 ay sonra öldü. Şimdi de zafer LCWnin yanında giriyosunuz ilerde sabah dersanesine gelmeden petshop var oradan aldım. Kabuğuda çok yumuşak.

Cvp: Cvp: Yeni Kaplumbağa Aldım FAkat Hasta Galiba

Tarif ettiğiniz yeri bildim.
Yavru kaplumbağaların kabularının yumuşak olması normal zaten eğer hasta diyorsanız o başka.
Size tavsiye edebileceğim petshoplardan birtanesi safari akvaryum stadyuma giderken ışıkların orda.Bilmiyorsanız tarif edebilirim.

Tam bilemedim. Tarif edin. Eğer siz güveniyorsanız. Çünkü artık petshoplara güvenim kalmadı. Bugünkü petshopta akvaryumun suyu benim elimi dondurdu. KEsin 10-15 derece arasındadır. Zaten yavruların çoğu uyuyordu. Tek isteğim akciğer enfeksiyonu olmasın. Yumuşaklığı falan halledebilirm.

Cvp: Cvp: Yeni Kaplumbağa Aldım FAkat Hasta Galiba

FtrU' Alıntı:
Tam bilemedim. Tarif edin. Eğer siz güveniyorsanız. Çünkü artık petshoplara güvenim kalmadı. Bugünkü petshopta akvaryumun suyu benim elimi dondurdu. KEsin 10-15 derece arasındadır. Zaten yavruların çoğu uyuyordu. Tek isteğim akciğer enfeksiyonu olmasın. Yumuşaklığı falan halledebilirm.
Ben Konya'daki petshopların hiçbirine kefil olmak fakat dediğim yerde en azından ısıtıcı var ve suları sabir bir derecede.Ben ordan aldım ve şimdi gayet sağlıklılar maşallah.Dediğim petshop Askeri hastenesi ile sigorta binası var o yoldan direk giitiniz mi ışıklar gelir hemen sağda görürsünüz umarım bilebildiniz?

Tamam askeri hastane dedin bildim. Teşekkür ederim yardımların için.

Arkadaşlar 4-5 saat geçti. GAliba yan yüzme olayı ilk geldiğinden dolayıydı. Şuan yan yüzmüyor. FAkat çok korkuyor. Bu da normal korkması. Fakat göüznü kapatıyor suyun içinde bi yere saklandığı zaman. Acaba bu korkduğundan dolayı mı gözünü kapatıyor?

Biraz zaman tanıyın ona, eğer gözü geçmez ise tedaviye başlarsınız.

Korktuğu içindir kesinlikle. Benim Donatello ilk aldığım zamanlar yem verirken bile korkudan gözünü kapatırdı :) Şimdi hiç kaçmıyor çok alıştı :)

Geri