Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağa aldım.

Nil

Yeni Üye
Meraba arkadaşlar ben bugün bir kaplumbağa aldım.
ilk kaplumbağam olduğu için biraz bilinçsizim.
Ona sizin değiminizle ölüm kabı almışım şuan için fazla imkanım yok.
Onu kabına koydum su seviyesi 3-4 Cm fakat çok mutsuz suyun içinden çıkmıyor ve hareket etmiyor onu karidesle besliyorum fakat yemiyor.
yardım edin.

Cvp: Yeni kaplumbağa aldım.

küçük bitane akvaryum al 15 tl civarı zaten bide ısıtıcı alcaksın iç filtre uvb lambası oo karideste ek yem ona güzel bi tane sera raffy p yada tetra reptomin adında yem almalısın 1 haftaya kalmaz alışır ortama ama muhakkak o kaptan çıkar hayvanı onu halen o kapta beslersen yakın bir zamanda hayvan ölücektir önce hemen ilk işin imkanın yoksa küçük bir akvaryum bide ısıtıcı muhakkak olmassa olmazlardandır eğer küçük akvaryum bulammassan en son çare büyük bitane saklama kabı al ölüm kabından iyidir

bütcenizi belirtirseniz size uygun malzemeler bulabiliriz , bir akvaryum ısıtıcı filtre kışı atlatmaya yarar imkan yoksa uvb lamba yerine devit3 damla alırsınız cd kabından kuru alan yaparsınız bir tane sera raffy p alırsınız veya tetra reptomin kışı geçirirsiniz kıştan sonra da akvaryumu yavaş yavaş büyütürsünüz

siz bana bütcenizi söyleyin ben en uygun fiyata seve seve bulurum malzemeleri

arkadaşlar sizce 1 hafta idare edebilir mi harçlıklarımı toplayıp ona iyi bir yuva sunmak istiyorum birde.

Birde en mecburi olan şeyler nedir?
ek masraf yapıcak durumum yok öğrenciyim.

Akvaryum+ısıtıcı+kuru alan+filtre+kuru alan ısıtma lambası kaplumbağa için olmazsa olmazlardır.

EN ÖNEMLİ OLAN ŞEYLER 1-AKVARYUM 2-ISITICI 3-FİLTRE 4-KALİTELİ YEM SERA RAFFY P YADA TETRA REPTOMİN 5-UVB LAMBA ELEKTRİKÇİLERDE 5 TL BU KIŞ BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ ŞEYLER HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR BU DEDİKLERİM HEMEN YARIN ALMAYA BAK BU DEDİKLERİMİ ISITICI MUHAKKAK AL

Bunların en küçük boyutları ne kadar?
Zaten benim kaplusumda küçük ve tek başına o yüzden büyük bir akvaryum almak istemiyorum zaten imkan yok o yüzden en küçükleri ne kadardır?

Fiyat verebilir misiniz?

30 tlye 30-35 lire akvaryum ısıtıcı+filtre 25 tl kuru alan lambası 10-15 tl sera raffy p 10 tl kuru alanı cd kabından yaparsınız

peki ya bir hafta dayanır mı? evden çıkmadan önce yem attım yemleri hala duruyor.

Yeni aldığınız için de yemiyor olabilir. Bence akvaryum alamıyorsanız, marketlerde satılan plastik ama büyük bir saklama kabı alın. Isıtıcı 10 tl civarındadır, onu 28 C ye ayarlayın. Petshoplardan temin edebilirsiniz. Kendini kurutmak için çıkabileceği kuru alan lazım. Forumda bunlarla ilgili bir sürü çözüm önerileri var. Biraz inceleyin derim. Yem için de karides dışında raffy p alırsanız o da 10 tl' dir. Sonra da ışık olayına çözüm lazım. En kötü şuan için masa lamban varsa onu kuru alanın üstüne tutabilirsin.

Bu linki de okursanız çok iyi olur.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html

Eğer isterseniz kargo ile size yem gönderebilirim.

Geri