Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa İçin Neler Yapılmalı?

tosba

Bronz 5 Üye
hayvanımın adı tosba ... fakat ben kıs uykularına yattıklarını duydum bunun belırtılerı varmıdır ? ve akvaryum kullanmam sart mı buyume aralıkları ne kadar ? ve suyunu ne kadar koymalıyım ? ayrıca suyu sıcak mı soğuk mu olmalı kaplumbağam bır tane cok su koysam yasamazmı mesela balık gıbı off off :\

Cvp: yardım edın :(

Öncellike evde beslenen kaplumbağalar kış uykusuna yatırılmamalı uyunmama riskleri var.Akvaryum kullanmanız şart.Ve bu akvaryumun içine ıstıcı,filtre,uv lamba gibi ekipmanlarla donatmanız gerekir.Kaplumbağanın suyu 27-28 derece sabit olmalıdır.Kaplumbağanızın suyu ne kadar derin olursa o kadar iyidir.

Cvp: yeni kaplumbağa için neler yapılmalı

Öncelikle hoşgeldiniz. Yardım, dikkat ya da bakarmısınız gibi konu başlıkları açmak yasaktır. Akvaryum kullanmanız,ısıtıcı,filtre, kuru alan ve kuru alan lambası kullanmanız şart. Su sıcaklığının 28-29 derece arasında olması gerekir. Suyu soğuk olursa kısa bir süre sonra hastalanacaktır. Kış uykusuna gelince ev ortamında yaşayan kapluşlar kış uykusuna yatmaz diye biliyorum ben. Su seviyesini de kuru alan seviyesini sudan yüksek tutmak şartıyla istediiniz kadar yükseltebilirsiniz.

Cvp: yardım edın :(

Öncelikle kaplumbağalar ne kadar derin olursa su o kadar sevinirler.Kaplumbağaların yaşaması için en önemli şartlar!
*Akvaryum
*Isıtıcı
*Filtre
*Kuru alan
*Kuru alanı ısıtma lambası

Bunlar varsa zaten kaplumbağalar kış uykusuna yatmaz.

Kış uykusuna neden yatar?

Yaşadığı ortamda kışın sıcaklık 15 derecenin altına düştüğü için kaplumbağalar kış uykusuna yatar.Tabii ki akvaryum ortamında olan bir kaplumbağanın kış uykusuna yatması doğru değildir.Bunun için ısıtıcı şarttır ve 28 dereceye sabitlenmelidir.

Kaplumbağalar çok çabuk büyüyen ve ilgi isteyen hayvanlardır.

Suyu 28 derece olmalıdır.

Ne kadar su koyarsanız o kadar iyidir.

Burada yapmanız gereken herşey var: Yeni Başlayanlar için Kaplumbağa Bakımı

pekı akvaryumumu tamemamen doldurmalımıyım bu arada prdn s-daha yenı olduğum için yardım dıkkat gıbı konu baslılarının olmadığını far etmemısım kusura bakmayın :(
ve ayrıca benım bır arkadasım var ve pplastık kaptabeslıyor kaplusunu ve kıs uykusuna yatmıs olmus ozaman kaplusu :(

Malesef bir çok kişi kaplumbağaları yanlış tanıyor ve yanlış şartlarda bakıyor. En doğrusu yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi. 40-50TL harcayarak 1-2 sene yetecek bir akvaryum kurabilirsiniz. Forumda tüm bilgiler var, bol bol araştırırsanız sorularınıza yanıt bulursunuz.

Forumumuza hoş gelidniz :)

İrem Hanım kuru alanına göre su seviyesine ayarlamalısınız.Kaplumbağanızın kaçamayacağı seviyede bir asma kat şeklinde kuru alan yaparsınız ve üzerine 25-40 wattlık bir spot lamba koyarsınız.Kaplumbağanız çok sevinecek.

Kuru alan örnekleri: mailto:/forum/Konu-cesitli-kuru-alan-fotograflari.html

Cvp: Yeni Kaplumbağa İçin Neler Yapılmalı?

1 tane kaplumbağam var ve yeni bir kap aldım ona kabı buyuk ve cok su koydum bir zararı olmaz değıl mii ??????

hadi yaa ama aldığım akvaryumcu bana ısıtıcıya gerek yok ılık su koyman yeterli dedi

su bir sure sonra soguyacaktir. Oysa su sicakliginin sabit olmasi gerekir. pet shoptaki gorevlilerin cogu aynisini der

bilmiyorum burda demedılerrr olmadı alırım isiticii ,, peki filtre de gerekli midir ?

tmmm bide akvaryumunda çok su olması ıyımi yoksa kuru cıkmasi gereken bır yer birakayim mi ??/

Kabuklarini kurutabilmeleri icin kuru alan sart, aksi takdirde mantar olurlar ya da kabuklari yumusar. su seviyesinin tam kapasite olmasi en guzelidir.

peki tmm sagol

Yeni kaplumbağa için önce zihniyetinizi değiştirin yani çevrenizde duyduğunuz ve pet-shopların söylediklerine inanmayın :) Unutmayın bir canlının sorumluluğunu alıcaksınız :) Bir akvaryum ve gerekli yaşamsal malzemeleri edinin. Belkide en iyi ve sizi hiç terketmeyen tek dostunuz olucak :) İnşallah uzun yıllar birlikte olursunuz. Birde su seviyesi olabildiğince yuksek olsun :)
Belkız hanım size katılmıyorum filtre konusunda bence ısıtıcı kadar önemli.

Alper Bey tabii ki onemli. Ama direk isitici diyince kabullenemiyor bi kaplumbanin bakimini ustlenen biri. Zaten akvaryum edinmis biri bi zamandan sonra temizlikle bas edemeyip filtre gerektigini anlayacaktir. En acili isitici diye dusunuyorum.

Geri