Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağalar

aytac_bulbul

Yeni Üye
Merhaba,

Massimo ve Pedro'yu bugün aldım ve ilk kez su kaplumbağası besliyorum.Çok sayıda balığım olsada sanırım çok farklı bir bakım.50 cm.lik bir akvaryuma kuru alan anlamında bir cam monte ettim.Isıtıcı ve hava motoru var akvaryumda.Yaptığım alana tırmanmakta zorluk çektikleri için biraz taş ve kaya ile destek olmaya çalıştım.Biri sudan hiç çıkmıyor,diğeri ise henüz hiç girmedi.Açıkcası bilgim pek olmadığı için korkuyorum sudan çıkamamalarından ve 4 saattir başlarını bekliyorum.Yaklaşık 25 cm. su var akvaryumda,dediğim gibi kuru alan yaptım,kaya koydum.Korkum yersiz mi Sizce?

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• A17p7QfCMAAkMyx.jpg
    A17p7QfCMAAkMyx.jpg
    25.2 KB · Görüntüleme: 160
Cvp: YARDIM LÜTFEN

aytac_bulbul' Alıntı:
Merhaba,

Massimo ve Pedro'yu bugün aldım ve ilk kez su kaplumbağası besliyorum.Çok sayıda balığım olsada sanırım çok farklı bir bakım.50 cm.lik bir akvaryuma kuru alan anlamında bir cam monte ettim.Isıtıcı ve hava motoru var akvaryumda.Yaptığım alana tırmanmakta zorluk çektikleri için biraz taş ve kaya ile destek olmaya çalıştım.Biri sudan hiç çıkmıyor,diğeri ise henüz hiç girmedi.Açıkcası bilgim pek olmadığı için korkuyorum sudan çıkamamalarından ve 4 saattir başlarını bekliyorum.Yaklaşık 25 cm. su var akvaryumda,dediğim gibi kuru alan yaptım,kaya koydum.Korkum yersiz mi Sizce?

Teşekkür ederim.
kapluşlaqrınız alışana kadar böğle geçer sonra sizi görünce hep yem isterler 1 hafta falan sonra bu ortadan kalkar

Onları 2-3 gün rahat bırakın. Başlarını beklemeyin. Benimkiler akvaryuma 1 hafta da bana alışmışlardı.
Ayrıca duyarlı bir hayvansever olduğunuz için teşekürler.
Başka sorularınız varsa forumda araştırarak bulabilirsiniz :)
Kuru alana çıkmaları için akvaryum silikonu ile bir cam parçasından rampa yapabilirsiniz.
Forumdaki kuru alan örneklerini inceleyebilirsiniz.

İlk günlerde su ve kuru alana alışmaları zaman alabilir. Yemde yemeyebilirler. Yavrulara sağlıklı bir ömür dilerim.

Kuru alanı yandan göremediğim için rampanın durumunu farkedemedim. Ama komple cam ve kaygan olunca tırmanmakta zorlanabilirler. Ufak taşlar yapıştırıp tırmanmalarını kolay hale getirebilirsiniz.

RE: YARDIM LÜTFEN

Emre'ye katiliyorum. Bu kuru alan onlar icin cok zorlu. En azindan hali kaydirmazi camin uzerine serin birazinida suya sarkitin.

ozan123' Alıntı:
Onları 2-3 gün rahat bırakın. Başlarını beklemeyin. Benimkiler akvaryuma 1 hafta da bana alışmışlardı.
Ayrıca duyarlı bir hayvansever olduğunuz için teşekürler.
Başka sorularınız varsa forumda araştırarak bulabilirsiniz :)
Kuru alana çıkmaları için akvaryum silikonu ile bir cam parçasından rampa yapabilirsiniz.
Forumdaki kuru alan örneklerini inceleyebilirsiniz.

çok teşekkürler bilginiz için.Almadan 3 hafta araştırdım,sordum ama akvaryuma koyunca farklı oluyor.bide çok küçükler allah korusun sudan çıkamaz göremem filan diye tereddütüm.bide son sorum,cam bölmeye basamak yaptım,sanırım alışmadıkları için kullanmıyorlar ve o cam bölmenin çok azı su alıyor,ama geneli kuru alan,sorun olur mu?

Leydi-Korsan' Alıntı:
aytac_bulbul' Alıntı:
Merhaba,

Teşekkür ederim.
kapluşlaqrınız alışana kadar böğle geçer sonra sizi görünce hep yem isterler 1 hafta falan sonra bu ortadan kalkar

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 115
RE: YARDIM LÜTFEN

Aytac bey yalnizca camdan kuru alanlara cikamazlar. Uzerine basamakta dahil olmak uzere hali koydirmaz serin.

Kuru alanı aslında güzel yapmışsınız. Ancak rampayı açılı bir şekilde suya eğimli yapın ve tırmanmaları için rampanın bir kısmı suda kalsın.
Dediğim gibi kuru alan zeminine ve rampaya taş yapıştırarak hem rahat tırmanmalarını sağlarsınız, hemde görünüşü şeffaf olmayacağı için yadırgamamalarını sağlarsınız. Eğer ağırlık olur derseniz Ecem' in dediği gibi kaydırmaz ile de hafiflik sağlanarak bu sorunu çözmüş olursunuz.

Birde resimde kuru alanın önünde ağ gibi bir file var sanki. Başka yerden mi yansıdı yoksa rampaya çıkması için mi koydunuz tam farkedemiyorum. Eğer su içinde duruyorsa çok tehlikeli. Ona takılıp boğulabilirler.

AEK' Alıntı:
Kuru alanı aslında güzel yapmışsınız. Ancak rampayı açılı bir şekilde suya eğimli yapın ve tırmanmaları için rampanın bir kısmı suda kalsın.
Dediğim gibi kuru alan zeminine ve rampaya taş yapıştırarak hem rahat tırmanmalarını sağlarsınız, hemde görünüşü şeffaf olmayacağı için yadırgamamalarını sağlarsınız. Eğer ağırlık olur derseniz Ecem' in dediği gibi kaydırmaz ile de hafiflik sağlanarak bu sorunu çözmüş olursunuz.

Birde resimde kuru alanın önünde ağ gibi bir file var sanki. Başka yerden mi yansıdı yoksa rampaya çıkması için mi koydunuz tam farkedemiyorum. Eğer su içinde duruyorsa çok tehlikeli. Ona takılıp boğulabilirler.

merhaba,yok hocam fotograftan yansıyan perde.bugun halı kaydırmaz koydum cam uzerıne,izliyorum bakalım cıkacaklar mı diye?

hatta sabahtan giderek bu kaydırmazı aldım cam uzerine koydum.hala ısrarla çıkmıyorlar uzerıne.ya alışmaları gereklı yada ben cok acele edıyorum.

Ekli dosyalar

• 3.jpg
    3.jpg
    30.5 KB · Görüntüleme: 100
Cvp: Yeni kaplumbağalar

Bi kaç tane kuru alana yem koyunuz Böyle sıra sıralı, bi merdivene ,bi ortaya, bide kuru alanın en köşesine . ve uzaktan izleyiniz kuru alana alışması lazımdır. ve kuru alan soğuk olduğunda çıkmıyorlar bazen. kuru alana lamba tutunuz kuru alanın 30-34 derece olması lazım.

Halı kaydırmaz iyi olmuş ama öndeki suya salınan bölümü kesin derim. Oradan çıkmayabilirler, çok karışık gelmiş olabilir.. Çok kısa tutunacakları 1-2 parmak uzansa kafi olur. Birde rampa bölümünü biraz suya batırın. Umarım kuru alanı konumlandırırken biraz eğim oluşmuştur.

kuru alan sorununu çözdüm,artık başlarında beklemiyorum.kendileri inip çıkıyor rahat rahat.bitek lambaları kaldı,bugunde onu aldım mı artık ayrılmaz bir dost oluruz.
ayrıca cevaplayan ve yardım eden herkese cok teşekkur ederım.

Kuru alanı kullanmaya başlamalarına sevindim :)
Lambayı bugün almanız gerçekten iyi olur. Dört gözle beklediklerine eminim.

Kaplumbağalara ve size bol güneşli, sağlıklı günler dilerim.

Geri