Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
3. KONUM sanırım sanırım ilk kaplumbağam diye çok heycanlıyım sizle deneyimimi paylasmak istedim . İlk geldiği gün ne yem yiyodu ne de yüzmek gibi seyler yapıyodu direk bir köşeye sığınıyodu ve o gün öylece saldım yem falan verdim ama yemedi . Bu gün sabahtan itibaren burdaydım ve sorunlarımı paylastım herkes yardım etti. Suyu yükseltmemi ve kuru alan yapmamı söylediler ve taştan bir kuru alan yaptım . Ama kayaya çıkmıyodu ve ben koyunca da hemen iniyo ve hala yem yemiyodu sonra bıraktım bir saat falan burda takıldım oyun falan oynadım sonra bi baktım ağzına bi parça yem aldı gözlerimle gördüm sonra 20 - 30 dk sonra da kendi basına kayaya tutundu ama çıkamıyodu resim de orda çekmiştim . şimdi isteyince kayaya çıkıyo sonra da tekrar dalıyo . Sizle Paylaşmak İstedim Son Hali Bu
Cvp: YENİ KAPLUMBAĞAM ŞAZİYE HAKKINDA SON KONUM <3
Ekipman ve diğer konular da yerli yerine oturunca emin ol daha göze hitap edecek hareketleri olacak. Şimdilik önemli olan filtre ve ısıtıcı. Sağlıklı bir durumda iken bunları temin edebilirsen hastalanma riskini azaltırsın. Sağlıklı uzun ömürler dilerim
Okumak için ecel teri döktüm . Teşekkürler
Bumble bee çok tesekkürler ama suanda alamam onları :/ ama ev sıcak zaten lazım mı akvaryumda küçücük
bumble bee' Alıntı:
Ekipman ve diğer konular da yerli yerine oturunca emin ol daha göze hitap edecek hareketleri olacak. Şimdilik önemli olan filtre ve ısıtıcı. Sağlıklı bir durumda iken bunları temin edebilirsen hastalanma riskini azaltırsın. Sağlıklı uzun ömürler dilerim
Evin sıcak olması birşey değiştirmez Mehmet. Su sıcaklığı 26-28 derece arasında sabit kalması önemlidir. Sıcaklığın sürekli değişmesi, türlü hastalıkların tetikçisidir. Sabah su derecesi ile öğlene doğru olan su derecesi farklılıkları aynı olmaz sonuçta. Ama bu ısıtıcı ile sabit bir ısı derecesi yakalayabiliriz.
Keza filtre içinde öyledir. Suyun pislenme durumunda göz şişmesi vb hastalık durumlarına yakalanacaktır. Suyu değiştiririm diyorsan üstteki konu yine vuku bulacak su sıcaklık derecesi sorun olacak. Filtre olduktan sonra hafta da bir kısmi su değişimleri yeterli olacaktır sadece.
Şu anda olmasada en yakın zamanda almaya çalışırsın. Bu aralar ailenden alacağın harçlıkları biriktirme ihtiyacı oluşturmalı kaplumbağan
Bakım bölümündeki sabit konulardan kaplumbağa bakım kılavuzunu bir kez okursan ki çok uzun değil neyin gerektiğini ve neyin eksikliğinin ne sonuçlar yada hastalıklar doğuracağını farkedeceksin. Şimdi tek tek tekrar ısıtıcı yoksa şunlar olacak, filtre yoksa bunlar olacak demiyelim.