Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağam

ertu97

Yeni Üye
Arkadaşlar lütfen yardım edin.Arkadaşım bana yılbaşı hediyesi olarak bi kaplumbağa almış hoş güzel de hiç bir şey yemiyor plastik bir kapta şimdi tek yem veriyorum vitamin kullanmıyorum ısıtıcısı yok.Biri bana yardımcı olabilir mi daha 2 gün oldu alalı ortama alışamadığından dolayı hiç birşey yemiyor olabilir mi???

Cvp: Yeni Kaplumbağam

evet ilk önce bir akvaryum alıyorsunuz sonra ısıtıcı kuru alan filtre ondan sonrada kaplumbağanız nasıl yem yiyor canlanıyor bakın

Saolun da fiiltre felan bunları pet shop ta bulabilir miyim bulursam ne kadara maaal olur bana yardımcı olursanız sevinirim

akvaryuma 40 ısıtıcı 15 filtre benimkisi 35 tl ama 15 de var kuru alanda camdan yaparsanız silikonu filen 16 tl bulur

aşağıdaki linklere bakarsanız kaplumbağa bakımı hakkında bilgi edinebilirsiniz...

mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-bakimi--439.html
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html

Maddi durumunuz varmı ? Varsa 200 300 litrelik bir akvaryum alın 150tl ve eheim dış filtre alın 200-250 tl ısıtıcı eheim jager ısıtıcı 300 w 75 tl bunları alırsanız ömür boyu kaplumbağayı yaşatabilirsiniz bir daha akvaryum almanız gerekmez ama maddi durumunuz yoksa ilk olarak küçük cam bir akvaryum alın 20-25 tl 100w ısıtıcı alın 15-20 tl iç filtre alın 5-20 tl bunları aldıktan sonra kaplumbağanız sağlıklı yaşayabilecektir ama bunları aldıktan sonra para biriktirin paranız olunca daha büyük akvaryum ve daha kaliteli malzemeler alabilirsiniz bunların dışında sera raffy p 6-10tl (ana yem) sera raffy ı 6-10tl(Karides ek yem) ve biyo tortvit multi vitamin 5tl (vitamin) bu gereçleri yaptıktan sonra kaplumbağanız mutlu yemini yiyerek hasta olmadan yaşayacaktır :) şimdilik plastik kabı kalöriferin yakınına koyunki su ılıksın çok sıcak yanmıyorsa üstünede koyabilirsiniz elinizle ölçün suyun ılık olması lazım.

Geri