Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kapluşum.

galina

Yeni Üye
Katılım
5 Ağu 2012
Mesajlar
16
arkadaşlar yeni bi kapluş aldım bende ama yardımınıza ihtiyacım var adı tosbiş dişiymiş.
mailto:/10/5/bhtp4.jpg

petshoptan fazla bilgi vermediler :(
dün aldım akvaryumda bakıyorum yemi var atıyorum ama hiç yemedi şimdiye marul koydum ufak ufak onlarıda yemiyo. kuru alanı var onada hiç çıkmıyo sadece oyana bu yana yüzüyo sonra kafasını kaldırıp bana bakıyo. akvaryumun içini nasıl doldurabilirim kum falan koymak istiyorum bitki. daha iyi yaşaması için napabirim? bide güneşlendirmeyi falan nasıl yapıcam daha minicik çünkü bu havada da güneşe çıkarmak istemiyorum çünkü çok sıcak. Isıtıcı ve filtreyı iki gün sonra alıcam. bide su seviyesini ne kadar yapmalıyım daha küçük olduğu için korkuyorum çok su doldurmaya suyun sıcaklığı nasıl olmalı bu havada. çok soru sordum biliyorum ama tosbişimin rahat etmesini istiyorum :([/php]
 
Cvp: Yeni kapluşum.

Naz hanim oncelikle fanusta bakmadiginiz icin sizi tebrik ediyorum.
Akvaryumunuzun fotografini koyarsaniz daha kolay yardimci oluruz.

Yeni alinan kaplumbagalar ilk bir hafta yemek yemeyebilir bu gayet normal. 1 hafta kadar beklemeniz gerek cunku alismadigi yerde yemek yemez.

İsiticiniz var mi ? Kuru alani isitan lambaniz var mi ?
 
Cvp: Yeni kapluşum.

teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.ısıtıcıyı iki gün sonra alıcam lambam var. güneşlendirmeylede ilgili bilgi verirmisiniz günde kaç defa çıkarmam gerek ne kadar durması gerek izmirde yaşıyorum bu sıcaktada güneşe çıkarmaya korkuyorum :(
 
Cvp: Yeni kapluşum.

Golgelik ve suluk bir alanla beraber 1-2 saat kadar guneslendirebilirsiniz. Ogle saatlerinde degilde aksam uzeri cikarmaya calisin.
 
Cvp: Yeni kapluşum.

Rica ederim. Bilincli bakmaya calistiginiz belli oluyor :)
 
Cvp: Yeni kapluşum.

evet öyle çok korkuyorum birşey olcak diye.:smile:
 
Cvp: Yeni kapluşum.

Kaplumbağanıza sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim. Çok şirinmiş :)

Akvaryum ebatları yada su hacmi ne kadar? Buna göre dizayn edebilirsiniz. Ecem' in belirttiği gibi yeme ve kuru alan konularında alışma süreci yaşıyor olabilir. Ancak şu konuları hatırlatmak isterim;
Su ve kuru alan sıcaklığını ölçtünüz mü? Bunlar önemlidir. Su 26-28 derece, kuru alan 32-34 derece olmalı. Bu iki yer arasındaki ısı farkı 4-6 derece arasında olmalıki hem kuru alana çıkma istekleri olsun hemde üşütmesinler. Tabi bu yaz dönemi sıcaklıklar biraz daha fazla olabiliyor.
Güneşlendirme konusuna ilave olarak esintisiz zamanları seçinki hasta olmasın. Yakında güneşlendirme imkanı biteceği için bir UVB lamba da edinmenizi öneririm.
Kum, taş, kök, yapay bitki gibi aksesuarları çok yer kaplamayacak şekilde ekleyebilirsiniz. Bunlarda doğal olanlardan seçilmeli. Kum koyacaksanız doğal ince silis kum öneririm. Taşı da doğal ve boyasız olanı seçip kaynatarak koymalısınız. Kök olarak mangrow (mango olarak da geçer) kökü alabilirsiniz. Bunuda bolca kaynatınki hem bakterilerden arınsın, hem suya vereceği sarı renk azalsın, hemde suyu belki tam olmasada çeksin. Canlı bitkileri yedikleri ve talan ettikleri için kullanamıyoruz. Plastik olanları tavsiye etmem. İpek yapraklı bitkileri tercih edebilirsiniz.

Kaplumbağayı halıya koymamanızı tavsiye ederim. Toz ve mikrop zarar verebilir. Güneşlendirme, akvaryum temizliği ve hastalık gibi durumlar dışında akvaryumdan çıkarmamanızı öneririm. Kendini güvende hissettiği yeri ona ait olan evidir.

İmkanınız varsa çeşitli yemler kullanmanızı öneririm. Bir tanede kaliteli vitamin alabilirsiniz. Sabah ve akşam üzeri olmak üzere günde iki kez besleyebilirsiniz. Büyüdükçe öğün ve çeşitlilik değişir. Ancak ömrü boyunca olan kural günlük toplam yem miktarının kafa hacmi kadar olması gerektiğidir. Vitaminide yeme damlatarak haftada bir verebilirsiniz.
 
Cvp: Yeni kapluşum.

çok teşekkürler bilgileriniz için çok yararlı oldu.
 
Geri
Üst