Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kuru alan yapacağım

antifbyigit

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar görüşmeyeli üzün zaman oldu. :p Benim şu anki akvaryumumdaki kuru alan artık 1 yaşına gelmiş biri 147 gr biri 97 gr olan kapluşları taşımıyor.Bende onlara strafordan kuru alan yapacağım ama strafor derken garipsemeyin.Bu kuru alan kale tarzında olacak ya da bir şelalede ekleyebilirim el işim iyidir.Ancak elimdeki malzemeler stafor ve akvaryum silikonu bilen arkadaşlara sorularım olacak.Bu düşündüğüm şeyi yapan kişilerin videolarını izledim ancak malzemeler hakkında bilgi vermiyorlar, suya sızıntı yapmayan boya birde videolarda straforu sağlamlaştırmak amacıyla bir çeşit şeyler sürüyorlar.
Onlar ne?
Kısaca yapmak için gerekli malzemelerin isimleri ve nerelerde bulabilirim. :) Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler. :)

RE: Yeni kuru alan yapıcam

Evet kahverengı bırsey suruyorlar ve cok cabuk kuruyor.Yanı o bır slıkon degıl de aklında kı fikir nasıl bırsey?

Cvp: Yeni kuru alan yapıcam

Size lazım olan strafor akvaryum silikonu ve markası fugapoll 2... ile başlayan derz dolgu ve derz renklendirici boyalar.
Forumda buna benzer konular mevcuttu.
Forum içi arama yaparak konuları bulabilirsiniz :)

Zencefil bey siz kac yıldan berı kaplus beslıyorsunuz cok merak ettım baya deneyımlısınız galıba..

Straforu kaplamak için herhangi bir nalburiyede satılan derz malzemesi alabilirsiniz. Arzu Hanımın dediği gibi Fuga 2200/2400/2700 gibi çeşitleri var. 2700 her ne kadar zor da bulunsa suya en dayanıklı ürün. Genelde havuzlarda kullanılıyor. Ancak 2200 ve 2400 de iş görüyor. Strforunuzu macun kıvamına getirdiğiniz derz ile kapladıktan sonra 24 saat kurumaya bekleyin. Ve bu işlemi 3 kere tekrarlayın. Yani üç kere sürün ve birer gün bekleyin. Son katmana isteğiniz doğrultusunda derz boyası katabilirsiniz. Böylelikle renklendirirsiniz.

Derz dolgular siyah, beyaz ve ağırlıklı olarak gridir ve toz şeklindedir. İçine uygun miktrada su katarak ne macun ne sulu kıvam olacak şeklinde karıştırırsınız. Bir süre bekledikten sonra uygulamak için hazırdır.

Antifbyıgıt daha forumda yenıyım ozur dılıyorum sızden cok zencefıl.. Benı lutfen af edın

Suya sadece rampa temas edecek kapluşlar kuru alana çıkarken hayvanlara zarar vermesin diye istiyorum. :)

Bir de malzemeyi yaptıktan sonra süslemek için ne tür boya kulanabilirim?
Bir de o konuda yardım ederseniz sevinirim.

Yiğit sen derz dolgu almaya gittiğinde aynı yerden su bazlı derz renklendiriciler var onlardan alarak bu derzin katmanlarını boyarken içine karıştıracaksın :)

Renklendirmeyi son katmanda yapmanı tavsiye ediyorum :)

Her şey derz kelimesinde bitiyor yani:D benim abim ve babam mühendis derz dolgu bir süre sonra yumuşar gene suya salınım yapıp zehirler akvaryumu dediler ondan korktum biraz.

Bu derz dolgudan arkaplan yapıp 8-10 sene kullananlar var. Akvaryum işiyle yıllardır uğraşan akvaristler. Ama dediğim gibi derzin kalitesi önemli.

Eğer suya dayanıklı derz seçersen ben 5 sene kullanmışlığım vardı taş gibi duruyordu.Düzgün yapabilirsen uzun seneler kullanırsın :)

Arka plana girmeye hiç gerek yok :D sadece kuru alan kale çeklinde olmasını istiyorum bakalım el işim iyi ama yapa bilecekmiyim yanlız straforu akvaryuma nasıl sabitlerim akvaryuma yapıştırırsam temizleme gerektiğizaman kırma ihtimalım çok yüksek takıp çıkartılır bir sistem olması lazım :D

Belirli yerlerinden silikonlamazsan düzgün şekilde zaten basınçtan da dağılır.Mecbursun yani.Eğer sabitlemeyeceksen hiç uğraşma bence.

Üzerini derz kaplarsan zaten pek kolay kırılmaz yerlere vurmadıkça :)

Bu arada beyaz yumuşak strafor yerine sert mavi straforları öneririm.

Cvp: Yeni kuru alan yapacağım

Evet bende ondan düşünüyorum onlar çok sert oluyor beyaz desen vermesi daha kolay diye düşündüm olmassa karışık yaparım tabanı mavi olur süslemeler beyaz olur :)

eminemre' Alıntı:
Straforu kaplamak için herhangi bir nalburiyede satılan derz malzemesi alabilirsiniz. Arzu Hanımın dediği gibi Fuga 2200/2400/2700 gibi çeşitleri var. 2700 her ne kadar zor da bulunsa suya en dayanıklı ürün. Genelde havuzlarda kullanılıyor. Ancak 2200 ve 2400 de iş görüyor. Strforunuzu macun kıvamına getirdiğiniz derz ile kapladıktan sonra 24 saat kurumaya bekleyin. Ve bu işlemi 3 kere tekrarlayın. Yani üç kere sürün ve birer gün bekleyin. Son katmana isteğiniz doğrultusunda derz boyası katabilirsiniz. Böylelikle renklendirirsiniz.

Derz dolgular siyah, beyaz ve ağırlıklı olarak gridir ve toz şeklindedir. İçine uygun miktrada su katarak ne macun ne sulu kıvam olacak şeklinde karıştırırsınız. Bir süre bekledikten sonra uygulamak için hazırdır.

cok tesekkurlerr

Geri