Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kuru alan

errhan

Gümüş 5 Üye
arakdaşlar uzun zamandır siteden kendi yapabileceğim bi kuru alan için fikir edinmeye çalışıyordum en sonunda elimdeki imkanlarla bunu yapabildm.. yapılışını kısaza anlatayım..
ilk önce tahtadan bi kasnak yaptım üzerini tamamen silikonla kapladım ve boş cd kabını basamak şekline gelecek şekilde yatırarak yapıştırdım..
Ardından ilk başlarda sürekli yem sanıp yuttukları için akvaryumdan çıkardığım küçük taşların büyüklerini seçerek üzerine döşedim..
kenarlarından iki delik açtım ve hırdavatçıdan aldığım ayarlanabilir sıkıştırıcı ile de akvaryuma sabitledim..

Görüşlerinizi ve varsa önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim..
mailto:/img7/8877/cimg0473c.jpgmailto:/img861/8689/cimg0474.jpgmailto:/img560/817/cimg0475u.jpgmailto:/img542/9730/cimg0476.jpgmailto:/img199/6237/cimg0477h.jpgmailto:/img84/1772/cimg0478x.jpg
mailto:/img7/8877/cimg0473c.jpg

Kuru alan gayet hoş olmuş.Ama kaplumbağalar epeyce bir büyük :D
İkisi aynı anda çıkınca hem küçük gelecek gibi hem de taşıması biraz zor görünüyor :)

maşallah kapluşları büyütmüşsünüz:D koskocaman olmuşlar:D evinizi sevdim.ölçüsü nedir acaba?

Kapluşların ikisi de dişi mi?
Birisi dişi ama diğerini tam göremedim :)
Ne kadar şanslısınız dişi bir kaplumbağaya sahip olduğunuz için ;)

=) Beğenmenize sevindim teşekkür ederim.. Kaplumbağalarımın ikisi de dişi galiba bir tanesinin dişi olduğuna eminim ama diğerinin sanki tırnakları biraz daha uzun ve kuyrugu diyerinden farklı gibi.. henüz 3 yaşındalar yeterli bir süre mi bilmiyorum cinsiyetlerinin belli olması için.. aman sağlıklı olsunlarda=)) akvaryumun boyutlarını sormuş 0084812254 arkadaşım.. En=80 derinlik=45 yükseklik=50 Petshoplarda hazır satılanlardan kendim yaptırmadım yani.. tekrar teşekkür ederim yorumlarınız için..

ne kadar güzeller gerçekten..cevabınız için teşekkürler.bende büyütmeyi düşünüyorum da ondan sordum :D

Bir şey daha sormak istiyorum.
Tahtanın çürümesi durumunu düşünerek yaptınız umarım kuru alanınızı.Keşke tahta yerine neme daha dayanıklı bir madde kullansaydınız.Yeni dikkatimi çekti bu durum.Geç olmasının sebebi bu :)

Çok güzel olmuş ellerinize sağlık ama biraz büyükler sanki o akvaryum küçük gelmiyor mu biraz onlara :D

ilk önce zencefil arkadaşımın sorusuna cevap vereyim.. Bende ilk başta çürüme olabilir diye düşündüm fakat bir akvaryumcuya danışarak ondan aldığım kuru tahtaya karar verdim tamamen kurumuş ve suda bile olsa çürümez dedi hani bu akvaryum iç dekoru olarak satılanlar varya ona benzer bir ağaçtı.. onu şekillendirdik birbirine geçmeli yaptım üstelik çivi çakarsak suya pas verebilir kaplumbağalara zararı olabilir diye yani ümit ediyorumki çürümez=) kırpıkkurabiye arkadaşım bu akvryumu alalı henüz 1 sene olmadı ama şöyle birşey varki akvaryumu aldığımda kaplumbağalarım şu ankinin yarısı kadardı.. geniş alanı bulunca daha hızlı büyümeye başladılar ve bu akvaryumun bana maliyeti yaklaşık 400 lira.. daha da büyütecek durumum yok en azından şimdilik idare etmek zorunda yavrucuklarım=)

Geri