Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kuru alanım

Cvp: Yeni kuru alanım

Yiğit fikir güzel aslında :)

Rampa kısmı bana biraz korkutucu göründü.
Senin afacanlar küçük değil artık.Acaba rampa kısmı ağırlıklarına dayanabilir mi?
Keşke bira şekil vererek daha doğal bir görünüm elde etseydin.
Bence daha hoş olurdu.

Mavi strafor kullandım rampayı slikonla yapıştırdım ama akvaryum değil kırtasiyelerde satılan katı slikon ile o çok dayanıklı elimle kırmaya felan çalıştım bastırdım hayvanların ağrılı kadar salam çıktı bikat daha düzeltmek amacıyla ve sertleştirmek amacıyla atıcam.O zaman daha sağlam olur diye tahmin ediyorum.

Bittikten sonra fotoğraflarını beklerim.
Şimdiden hayırlı olsun :)

Birde şekil konusuna gelirsem denedim birde olmazdı bu şekile derzi zar zor sürdüm ama iş bitince belki üst kısmını biraz boyarım.

Teşekkürler. :D

Ben sırf o yüzden rampa yerine merdiven basamağı yapmıştım. Ama güzel olmuş bu da. Akvaryuma nasıl sabitleyeceksin Yiğit?

hayırlı olsun, son kata tırtıklı yüzeyler yaparsanız daha mı iyi olur?

salınım yapmayan boya bulabilirseniz, kahverengi, yeşil tonları güzel durur diye düşünüyorum :)

Tanesi 1.5 kg kaldira bilen çengelli vakum aldım 4 tane onlarla destekliyecem eski fazla dayankli olmayan vakumlarla ise sabitliyecem zaten kuru alan bitince 2_3 hafta sonra su değiştirem ozaman takicam kuru alanı duruma gore akcaryuma slikonlayada bilirimde yapmam büyük ihtimal benim korkum derz kuruduktqn sonra rampa kaygan oldu cıkamaya bilirler.

Derz kurumadan maket bıçağı ile kesikler atsaydınız doğal tırtıklar olurdu; ya da strafora kesikler atabilirdiniz. Bir kat daha derz sürerseniz sürdükten hemen sonra tırtıklı bir yüzey oluşturun.

Öyle yapacam mantıklı olur kuru alanin rampasını biraz daha kalın yaparım daha iyi olur.

Hayırlı olsun güzel olmuş el emeğiniz Yiğit Bey :D Arkadaşların söylediği ayrıntılara katılıyorum :D

Teşekkürler bakalım ne olacak sonra umarım 2000 lik fuga salınım yapmaz.

yiğit bu arada senin akvaryumun kaç litre ? galiba 1600 debili filtre alıcakmışşın eğer akvaryumun 400 litreden küçükse akvaryumunda fırtına çıkar benden söylemesi kapluşlar çok yorulur ve akıntıdan yüzemezler.

1600 deyil 1000lik yada 800lük almayı düşünüyorum akvaryum 55 litre ama içinde 45 lt su vardır.

Kuru alanda diğer katı sürdüm üstü düzelttim rampaya tırtık koydum kuruyunca görecez sonucu. :)

45 litre için içinde 800 debili alsan bile kıyamet kopartır bence maximum 500 debili almalısınki o bile fazla gelir.

Şu an 2 filtre calişıyo biri 380 diyeride orralama 20 toplam 400 ve yetmiyor taş koyuyorum yetmiyor kum koyuyorum yetmiyor dibu böş bırakıyorun ortada duruyorlar uyu deyiştirdikten 3 gün sonra ve kokuyu saymıyorum bile. içinde 10 cmden büyük iki japlumbaga var.

valla internette araştırma yapmıştım şelale filtre almadan önce 60 litrede bile cam gibi oluyormuş akvvaryum bence senin sorunun filtre nin kalitesizliğinden 400 oluyorda bakalım gerçekten 400mü veya filtre tıkanmış olabilir bence sen 500 debili al 800 alırsan kapluşlar yüzemicek söylemedi deme.

bu strafor ve derz le yapılan kuru alan mı daha kullanıslı ve saglıklı yoksa cd kabından yapılan mı? sularına zarar verır mı? ben tastan kuru alan yaptım ama hıc kullanıslı değil zaten ısık problemım de var hıc cıkmıyorlar:(

Geri