Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kuru alanımız

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
Yeni kuru alanımız yoğurt kabından :)
Yapılışı:
Yoğurt kabının fotoğrafta görülen tarafını kestim. Çekmecelerin altına serilen kaydırmazlardan aldım. Ve kuru alanın üzerine serdim. Ataçla ve vantuzlarla kaydırmazı yoğurt kabına tutturdum. Pakize' nin şeffaf plastik kabını deldim ve yoğurt kabınıda deldiğim kısımdan birbirine bağladım. İşte kuru alanımız;

mailto:/img72/8619/12022012926r.jpg[/URL]

Şimdilik Tetra Reptomin kutusunu koymadan çıkartamıyoruz oraya kendisini :)

mailto:/img72/1997/12022012927.jpg[/URL]

mailto:/img687/7731/06022012921.jpg[/URL]

Obur Pakize :)
mailto:/img40/3950/42165495.jpg[/URL]

Cvp: Yeni kuru alanımız

Belkız hanım gerçekten fikir sizden çıktıysa çok iyi akıl etmişsiniz kutlarım :)

Kenardan sarkan kaydırmazları kesseniz daha iyi olur, yiyebilir haberiniz olsun :)

Elinize sağlık çok hoş :)

Umut Bey açıkçası şu cd kabından olan kuru alanı beceremedim. Akvaryum silikonu burada yok. Bende vantuz aldım ama plastik kabı tutmadığını görünce hayal kırıklığına uğradım. Oturdum düşünüyordum ki aklıma bu geldi. Annem kalın olan yoğurt kaplarından 1-2 tane saklar piknikte kullanırız diye düşünerek :) Böyle bir şey ortaya çıktı :)
Teşekkürler Yiğit Bey :)

Teşekkürler Melisa Hanım :)

Bir de onları kesmek istemiyorum çünkü kenarları bizim bıdığa zarar verir diye korktum. Bir kaç kere tırtıkladı ama artık ısırmıyor :)

Belkız hanım zaten plastik kaplarda basınçtan dolayı esneme oluyor yanlara doğru, sonradan ise slikonla yapıştırdığınız her hangi obje slikondan ayrılıyor. Bizzat tecrübe ettim Geçen sene. Suyu boşaltım cd kabını yapıştırdım, ertesi gün suyu doldurdum 30 lt falan, sonra esneme yapınca yanlara doğru plastik kap, slikonlar söküldü :) Sizin su seviyeniz o kadar yüksek değil yükseltirseniz baya bir esneme olduğunu görürsünüz. Zaten slikona falan gerek kalmamış daha kullanışlı olmuş sizin ki :)

İyi oldu :) Önceden taştı kuru alanı, biraz küçüktü. Akvaryuma geçene kadar idare edeceğiz böyle :)

Bence çok güzel olmuş akvaryum almayı düşünüyormusun?

Teşekkürler akvaryumum küçük olduğu için bir plastik kap aldım su derinliği azdı bende yoğurt bitince bunu yapmayı düşünüyorum :D

halı kaydırmazı nasıl tutturdunuz cd kabına ?

Halı kaydırmaz zamanla kendi kendine tutuyor zaten. Ekstra bişeyle yapıştırmanıza gerek yok :)

Akvaryum silikonu ile köşelerini yapıştırın ki kaplumbağanız açıkta kalan uçları koparıp yemesin halı kaydırmazın.

Yeme ihtimalleri varmı bilmiyorum ama benim halı kaydırmaz tamamen tutmuş durumda. İkiside olur bence içinize nasıl siniyorsa öyle yapın :)

Bir bayanın elinden çıktığı çok belli =) çok şık çoh hoş çok tatlı olmuş cidden =))))hayırlı olsun.

sağolun Özkan Bey :) ancak artık o kabı kullanmıyoruz, Pakizeciğe bir akvaryum aldık :)

Geri