Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Paladaryumum

altugaltug

Bronz 5 Üye
Yaklaşık 2 haftadır para biriktirmeye çalışıyordum . Sonunda biriktirdim ve bir akvaryum satın aldım. İçine de ısıtıcı , filtre taktım. Aksesuar aldım 1-2 adet. Kaplumbağalarımı suya koyduğumdan beri çok mutlular :t65y: Bende onları öyle görünce mutlu oluyorum . Uv lamba alamadım , daha doğrusu param yetmedi :D Uv lamba yerine çalışma lambasını koydum. Nasıl olmuş yorumlarınızı bekliyorum :smile:

mailto:/id4xfp.jpg

mailto:/zyc55y.jpg

Cvp: Yeni Paladaryumum

Güzel olmuş bir eksiğiniz yok, uv b lamba alamazsanız da devit 3 kullanın. Havalarda tam ısınınca güneşlendirin ve devit 3 ü kesin :)

Teşekkürler , bilgi için sağolun yapacağım :)

Tebrikler. Kuru alanda derece var mı? Lamba oradan kuru alanı yeterince ısıtıyor mu? Biliyorsunuz çoğu sistemde kuru alanın hemen üzerine koyuyoruz lambayı...

Bende en başta ısıtmaz diye telaş ettim. Ama 1-2 gün geçince ısıttığını gördüm . Lamba 100 watt olduğu için öyle bir problem olmuyor. :)

100 w lambayi bence sokun soft degilse hayvanlarin gozune yazik meaafeyi ayarlayazsaniz 60 c kadar isinir.
Kisadevre ve yangina yol acabilir cunku hicbir masa lambasi 60 w yukarisini desteklemez

Benden tavsiye ..

Tamam yarın yeni ampul almaya giderim o zaman. Tavsiyeniz için teşekkürler .

40-60 w ve soft tavsiye ederim. Hem o zaman üzerine de koyabilirsiniz. Birde kuru alanın bulunduğu yere de derece koyunki değerleri gözlemleyin.

uv lambanız yoksa devit 3 kullanın. düzenli olarak güneşe çıkarın kaplumbagalarınızı

akvaryumunuz güzel fakat kuru alanın ısıtılması ile ilgili sorunlar var.lambanız 100w ise masa lambanız bunu kaldıramaz çünkü piyasadaki masa lambaları genellikle 40w kaldırıyor.ayrıca kuru alanın üzerine derece koyun ve ısıyı ölçün.kolay gelsin

Geri