Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Paludaryum(Yardım Lütfen)

Seco

Bronz 3 Üye
Merhabalar Arkadaşlar,
Herkese İyi Akşamlar.Öncelikle bu hobide daha çok ama çok acemi olduğumu söylüyeyim.Ama bende bu forumdan edindiğim bilgiyle bir akvaryum yaptırmayı düşündüm.Daha doğrusu amcamla yaptırmayı düşündük.Akvaryumumun ölçüleri aşağıdaki gibidir:
Boy:60 Cm
Genişlik:30 Cm
Yükseklik:40 Cm
Camın Kalınlığı:9 Mm
Hacmi:72 Litre

Evet Arkadaşlar, ölçüler yukardaki gibidir.Sizden tek istediğim bana bu ölçülere uygun malzemeleri söylemeniz.Mesela kaç waltlık bir ısıtıcı ve lamba(kuru bölgeyi ısıtmak için),nekadar büyüklükte bir filtre ve ne tür süs aletleri.Akvaryumum pazartesi gününe kadar hazır olacak ve üzülerek söylüyorumki kapluşum şuan da ölüm kabında.Çok üzülüyorum bu duruma ama elimden birşey gelmiyor.Sadece 2 gün sabretmem gerek.Ayrıca kuru bölge ve arka fonla ilgili 1-2 fikir verirseniz çok sevinirim.Ayrıca bu gerekenkerin bana maliyetinin kaç Tl olduğunu söylerseniz çok sevinirim.Bu arada sizce paludaryumumun içine kum mu koymalıyım yoksa taş mı ?Bu çok tartışılan bir konu olduğu için sormak istedim.

Okuyanlara Ve Okumayanlara Çok Teşekkür Ederim.

Merhaba
Öncelıkle hoşgeldiniz.

O ölçülere uygun birkaç şey söyleyeyım.

100 Watt ısıtıcı yeterli olur sanıyorum.Bu ısıtıcılar 15-20 TL civarında...

Atman iç filtre önerebilirim veya bir şelala filtre...Eğer yetersiz gelirse dış filtre alırsınız.Bu filtreler 15 TL den başlıyor 35-40'a kadar gidiyor...

Kuru alan lambasını alabiliyorsanız UVB Lamba alın.Kaç Watt olacağı önemli değildir.Önemli olan kaplumbağanın lambaya ulaşamayacağı uzaklıktan kuru alanı 30-33 derecede ısıtmasıdır...Türkiyede UVB Lamba zor bulunuyor internetten sipariş verebilirsiniz fiyatları hakkında ne desem yalan olur.

Süs olarak cansız bitkileri öneriyorum.Fazla pahalı birşey değiller...

Arka fonu strafordan yapabilirsiniz.Cok güzel örnekler var...Biraz uğraştırır ama değer diyorum ben.

Akvaryuma taş öneriyorum ben.Kum çok sorun cıkartıyor...

Kolay gelsin...

100 w ısıtıcıya gerek yok o akvaryumun yarısını dolduracaksınız. hemen hemen aynı boyutlarda benimki 35 litre su var içinde Roxin 25w ısıtıcı 10-15 TL yeterli oluyor.

İç filtre alacaksınız benim gibi. Sonra yetmeyecek pisliklerinden bıkacaksınız lanet edeceksiniz temizlemekten sonra gidip dış filtre arayışlarına gireceksiniz. Bence en temizi dış filtre alın. Ben Dolphin C 700 dış filtre ü bugun 90 tl aldım. Piyasa değeri 100-130 tl. İlerde büyütmeyi düşünürseniz filtre değişimine gerek kalmaz.

Sylvania Uvb %5 yada %8 UV B lamba (compact(E27 duy)) :55 TL

Roxin termometre : 5TL

Dip pompası süpürgesi adı her ne ise 5 TL

Sylvania 100w Infra red lamba (kuru alan ısınması için) (E27 duy): 25 TL

Akvaryumun içine hiç bir şey koymayın.

Plastik bitki ve resif havası veren süslerden alabilirsiniz. Mağara şeklinde olanlardan tercih ederseniz hoş oluyor.

Bu fiyatlar benim kullandıklarım ve aldığım fiyatlar. Bazıları internetten bazıları petshoptan. Size uygun olanı bulun. Tamamen tavsiye niteliğindedir. Ama bence şu anki durumları gereği benimkilerin teçhizatları tam ve olabilecek neredeyse en iyileri. Malumat...

tuncomunco kuru alan ısıtması için 25 wattlık normal ampul kullanıyorum ben 1 liraya aldım. ir'ye gerek yok diye düşünüyorum ama???

Bencede gerek yok :) Gayet yetiyor. Ama şöyle bir durumda var ben 100 w ın 8 10 w lık değerini kullanıyorum ve normal ampulden çok daha verimli. Yani bakarsanız yarı yarıya hatta daha fazla güç tasarrufu ;)

Herkeze teşekkürler.Ayrıca sizce kuru alanı nasıl yapmalıyım ?

Fakat cama nasıl bir rampa yapabilirim bilmiyorum.Yani eğimli bölge camla olur mu ?

Aslında ekleyecektim lakin mesajı yanlışlıkla gönderdim ve düzeltemedim: ) 2 parça camdan yapabilirsiniz tek parça ağimli olur diğer parçada düz.Eğimli parçanın üstüne halı kaydırmaz yapıstırarak rahat rahat çıkmasını sağlayabilirsiniz.Birde cd kabından yapabilirsiniz.

CD Kabı kapluşlarım için zararlı olmaz mı?Yani plastik zararlı değilmi?Bu arada kuru bölgeyi klasik masa lambalarıyla aydınlatsam olur mu ?

İki ayrı parça camı istediğiniz eğimle ilk önce silikonlayın.
Sonra rampanın bir kenarını akvaryum camına silikonlayarak kuru alanı yerine oturtun.Gayet kolay ve kullanışlı bir kuru alan olur ;)

Hayır zararı olmaz.Aydınlatmak ve ısıtmak için masa lambası kullanabilirsiniz

İkinizede çok teşekkür ederim ve ikinizede ayrı ayrı +1 rep puanı veriyorum :) Çok sağolun

Biz tesekkür ederiz kaplumbaganıza karsı duyarlılıgınız için : )

furkan54ozan' Alıntı:
Merhaba
Öncelıkle hoşgeldiniz.

O ölçülere uygun birkaç şey söyleyeyım.

100 Watt ısıtıcı yeterli olur sanıyorum.Bu ısıtıcılar 15-20 TL civarında...

Atman iç filtre önerebilirim veya bir şelala filtre...Eğer yetersiz gelirse dış filtre alırsınız.Bu filtreler 15 TL den başlıyor 35-40'a kadar gidiyor...

Kuru alan lambasını alabiliyorsanız UVB Lamba alın.Kaç Watt olacağı önemli değildir.Önemli olan kaplumbağanın lambaya ulaşamayacağı uzaklıktan kuru alanı 30-33 derecede ısıtmasıdır...Türkiyede UVB Lamba zor bulunuyor internetten sipariş verebilirsiniz fiyatları hakkında ne desem yalan olur.

Süs olarak cansız bitkileri öneriyorum.Fazla pahalı birşey değiller...

Arka fonu strafordan yapabilirsiniz.Cok güzel örnekler var...Biraz uğraştırır ama değer diyorum ben.

Akvaryuma taş öneriyorum ben.Kum çok sorun cıkartıyor...

Kolay gelsin...

Teşekkürler Arkadaş İçin Baya İyi Olmuş.
Saygılarımla...

Gene merhaba benim bir sorum olucaktı da.Kocamustafapaşa da dolaşırken bir elektronikçiye girdim ve Led Lambası 12 Walt 20 Tl olduğunu gördüm sizce uygun mu?

kuru alan için plastik zor oluyor yani temizlik açısından.cam daha sağlıklı ve güvenilir.. birde onu 2parçadan meydana getirip de anti bakteriyal silikonla yapıştırdıktan sonra üzerine de halı kaydırmazı sabitledikten sonra misler gibi oluyor.. şahsen ben öyle yaptım ve çok da memnunuz :D hem görüntü açısından hemde sağlık açısından gayet iyi oldu...

paladaryumunuzu tamamladığınızda mutlaka resimleri bekliyoruz.. :rolleyes:

Kuru alan için hazır cama sabitlenebilen kuru alanlar da mevcut. Bakabilirsiniz.

Geri