Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımın Yeni Yuvası İçin Öneri

Edaayaman

Yeni Üye
Katılım
6 Eki 2023
Mesajlar
1
Merhabalar 2 tane kırmızı yanaklı kaplumbağam var henüz birisi 10 diğeri ise 5 aylık. Yaptığım yer henüz bitmedi öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum izlerseniz sevinirim insanların kaplumbağalar konusunda bilinçli olması isteğim. Ölüm kaplarına son ! Bir de kullandığınız yemleri yazabilir misiniz? :)
 
Foruma hoşgeldiniz.

Yaş değil kabuk boyunu baz alıyoruz. Kabuk boyları kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Boy farkları çok bu büyüğün küçüğe saldırması durumunda ağır hasar vermesine yada öldürmesine sebep olur. Küçüğü takip edin ayak kuyruk gibi uzuv kaybı, kabuk sökme yada deri yırtılması olursa hemen ayırın. Yemleme de ayrı köşelerde besleyin. Yem yerken gözleri birşey görmez. Aynı yeme hücum ettiklerinde büyük ısırabilir. İstemsiz darbe vurabilir.

Uv ampul 13 watt ise 18-19 cm mesafeden 25-26 watt ise 28-29 cm mesafeden konumlandırın. En çok çıktıkları saatlerde 2 saat açık kalması yeterli. 20 dakikalık ışıma günlük ihtiyaçlarını karşılar.

Isıtma lambası ayarında hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üzerine cam derece yatırın tam yarım saat sonra bakın 32 derece olduğu nokta uygun mesafedir. Burada boy farkı olduğu için ikisinin kabuk ortalamasını alın. Büyük olanın sırtından 1 cm aşağı hesap ederek konumlandırın. Ne küçük üşüsün ne büyük çok ısınsın. Yetişkinler kendini korur ama yavru hayvanlar bu yetiye tam sahip değiller. Yetişkinler bunaldığında yer değiştirir yada kafasını kabuk içine alır. Yavru hayvanlarda kabuk ve deri incedir. Isı başta tatlı gelir. Hayvan su kaybettiğinin farkına varmaz ve mayışıp olduğu yerde kalır. 3-4 saatten fazla kuru alanda durmamalı. Öyle olursa su içmeleri için suya itiyoruz. Yoğun ve uzun süreli ısıya maruz kaldıklarında beyin kanaması geçiriyorlar. Güneş çarpması etkisi.

Taşları çıkarın. Bunlar aralarında kir tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir. Yalnız iri taşlardan bir tane pürüzsüz olanını su altı sehpa niyetine kullanabilirsiniz.

Reslerde 0.5-1 mm aralığında silis kum kullanıyoruz. Hayvanlar hazımsızlık çektiğinde yer. Aynı zamanda bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Eşelenip vakit geçirirler. Bacaklarındaki eski derileri ve altbağalarındaki eski plakaları sürtünüp atarlar.

Ölçü ve steril olması açısından vitasand pro78 marka sarı silis kum uygun. Sadece tozunu çıkarmak için yıkayacaksınız. 2-3 kg'lik partiler halinde daha kolay yıkanır.

Su ısıtıcı görmedim. Su 28 dereceye ayarlanıyor. Bunda dış filtrede kullanmanız lazım. Su değişimlerini emsal sıcaklıkta yapıyoruz.

Rampa için ya daha küçük delikli birşey yapın (silikon ile dondurma çubuğu yapıştırılabilir) yada üzerine paspas koyun. Bu hayvanlar kayarak indiği için slider ismi verilmiştir. Panikleyip hızlı indikleri taktirde ayakları deliklere girip sakatlayabilirler. Bu konuda örnekler mevcut fikir vermesi açısından inceleyin.

Yem olarak ne markaları kullanıyorsunuz?
 
Geri
Üst