Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni su kaplumbağası

ege-can

Gümüş 3 Üye
arkadaşlar bi konu hakkında görüşlerinizi alıcam ben dün su kaplumbağsı sahibi oldum ama birinin deri deringş çok silik gibi (açık) birninde kabuğunda yaralar ve girintiler ve çıkıntılar var sizce aldğım yere geri götiriyim mi yoksa normal durumalrmı yada normal değilde geçebilir yada iyişebilir eğer iyileşecekse nasıl iyileşecek?

tamam şuan çekmeye gidiyorum buradamısınız ? biraz sürer (15-20 DK)

bi şey sorucaktım resim eklenen sitenin adı neydi?
tamam buldum siyeyi işte bizim bıcırıklar tam net olmadı görebildiğiniz kadar yorum yaparsınz artık şimdiden teşkkürler
mailto:/i/fotoraf0221l.jpg/
mailto:/i/fotoraf0222.jpg/
işte iki foto bekliyorum görüşleri

resimlerden pek birşey anlamadım açıkçası ama 2. resimde kabuğun ortasında bi parlaklır var. yumuşak ve kötü kokulu bir şey mi? böyle ise mantar olabilir ama bana değil gibi geldi. kabuğu büyüdüğünden bu şekli alıyor gibi. bence tabii.
Bu arada kapluşlarınızı yeni aldığınıza göre belki haberiniz yoktur. Sağlıkla büyyebilmesi için akvaryum ve ısıtıcı şartı var. haberiniz yoksa diye söylüyorum. siteyi gezme imkanınız varsa çok faydalı olacaktır.

evet siteyi gezemye çalışıyorum acaba bana bir link verimisiniz? mantar hastalığı neden oluşur ve nasıl tedavi edilir ? ile ilgili bir link olsun şimdiden teşkkürler ve evet şimdilik küçükler diye küçük bir akvaryum aldım ilerde değiştircem tabi :)

evet aldığım yerde bakılan ortam aşırı pisti hatta eve gelice onu yıkıyınca üstünden yemlre bile aktı neyse yarın kpluşum sorunun giderincemde bi tane daha sorunları var akvaryumumuz küçük olduğu için fazla büyük olmıyacak ve yer kaplamayacak bi kuru alna istiyorum forumu dolaştım bir şeyler bulamdım bana uygun senin sizlerin bana önerebilceği bir link var mı?

akvaryumun çok küçük değilse dışardan topladığın taşlarla yapabilirsin.Benim önerim ise önce bir camcıya gidip 2 tane cam kestir. biri akvaryumun eni kadar diğeri daha ince olsun.kenarlarının keskinliğini aldırmayı unutma camcıda.Sonra akvaryum silikonu al. 7-8 lira. ve bir de bir milyoncudan halı kaydırmaz ya da banyolarda kullanılan örtülerden al.adını bilemedim. camları akvaryuma halıkaydırmazı da camlara yapıştır 1 gün kurumasını bekle. bu kadar. en basit kuru alan yapımı bu.
bu eski akvaryumum balkonda beklediği için kötü olmuş. ne demek istediğim anlaşılsın diye ekliyorum

Ekli dosyalar

• P1000992.JPG
    P1000992.JPG
    55.9 KB · Görüntüleme: 127
  • P1000990.JPG
    P1000990.JPG
    57.4 KB · Görüntüleme: 126
  • P1000989.JPG
    P1000989.JPG
    59.1 KB · Görüntüleme: 121
ne demek istediğinizi alladımda ben silikonla camları yapıştıracak vaktim yok daha böyle koyucaksın mesele varmı başka örnekelriniz daha kolay olan

benim yavrularımın paludaryumuna dondurma kutusunun üst kapağından kuru alan yaptım.üzerine bi milyonculardan halı kaydırmaz yapıştırdım ,paludaryumun camlarına vantuzlarla yapıştırıp sabitledim.ve kuru alanın bir bölümüne eğim verdim rampa çeklindeki çıkmaları kolay olsun diye.bu kuru alanı bir çok kişi kullanıyor ve çok kullanışlı gerçekten o şekil deneyebilirsin sende istersen.hem fazla yer kaplamıyor hemde yüzücek yer kalıyor onlara:)

cd kapağı ile kuru alan yapanlar var. cama göre daha hafif olduğu için vantuzlu askılarla akvaryuma sabitlenebiliyor. resimdeki askılardan akvaryumun içine tutturun üzerine bircd kapağı ama yine halıkaydırmaz yapıştırmanız lazım. Benim bildiklerim arasında vakit harcamadan yapabileceğiniz uygun bir taş-kaya bulup direk akvaryuma koymak :(

Ekli dosyalar

• aski_v11.jpg
    aski_v11.jpg
    18.4 KB · Görüntüleme: 90
vantuzları nereden bulabilirm acaba
ama taşlar çok yer kaplıyor akvaryumda malesef

Demir' Alıntı:
vantuzları nereden bulabilirm acaba
ama taşlar çok yer kaplıyor akvaryumda malesef

mailto:/forum/kuru-alan-yapimi-t-2193.html Bu Linke Bakın Benim Konum Kuru Alan Hakkında Çelişkiye Düşenler İçin :)

ama orada benim cevabımı karşılamıyor ve gereksiz bir konu ben vantuzlar kaça diye sorum onun cevabı yok oarada

Vantuzları hepsi bir milyoncuda bulabilirsin. Zannedersem 1-2 tl olabilir fiyatı da.

silikonla yapıştırabilirsiniz ama biraz bekleyin (1-2 gün) sonra suyla doldurun çünkü hem kursun hemde kimyasal atıkları gitsin yoksa kapluşlara zara verebilir

Demir' Alıntı:
ama orada benim cevabımı karşılamıyor ve gereksiz bir konu ben vantuzlar kaça diye sorum onun cevabı yok oarada

Ben Sadece Kuru Alan Hakkında Bilgi Vermek İstedim Gereksiz Olup Olmamasını Öğrenmek İsteseydim Anket Yapardım Sayın ''Demir'' !

Geri