Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Sukaplumbağası alacağım

matematik

Yeni Üye
Katılım
23 Haz 2013
Mesajlar
9
Arkadaşlar ilk daha bir su kaplumbağası alacağım. Kesinlikle yapmamam veya kesinlikle yapmam gerekenler var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorumm :)) Bir de isim önerirseniz çok sevinirim :)
 
Cvp: Yeni Sukaplumbağası alacağım

Moderatörler gerekli sabit linkleri verecektir bunlar için fakat ben de yeni bir besleyici olarak şunları söyleyebilirim,

Kesinlikle ölüm fanusu dediğimiz plastik kapları kullanma akvaryum al,
Suya salınım yapacak maddelerden uzak dur, renkli taşlar, demir kimyasal yapıştırıcı vs. Mümkünse taş yerine silis kumu kullan.
Kapluşlar için kuru bir alan oluştur
Suyun ısısı 28-29 derece iken kuru alanın ısısı 33 derece civarında olmalı. Bunun için su ısıtıcısı ve kuru alanı ısıtmak için de ampül ayarlaman gerekiyor. Bu ampüllerin değişik olayları var onları ben çok bilmiyorum bu konuda yine moderatöre danışmalısın :)

Zorunlu sebepler olmadıkça akvaryumdan çıkartma ve onları eline alıp sevme. Muhtemelen ilk 1 hafta alışma süreci oluşacaktır senden kaçacaklardır filan zamanla sana alışırlar. Benimkiler ilk başta benden çok kaçıyordu şimdi elimle besliyorum onları çok keyifli oluyor :)
 
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Merhaba,
Hayvanı almadan önce genel bilgi edinme amacınız ve buraya gelmeniz çok iyi olmuş. Bu anlamda yola çıkış yönteminizden örürü tebrik ediyorum. Bir çok kişi önce hayvanı alıp sonra ihtiyacı nedir mantığında yaklaştığı için ya hayvanları hasta oluyor yada fanuslarda eziyet çekerek ölüyor. Masrafın boyutu hiç düşünüldüğü gibi değil. Özveri gerektiren bir durum içeriyor.
Bu konuda gerekli bilgileri bulabilirsiniz. Ali arkadaşım önemli birkaç noktaya değinmiş. Bende ilk önce yapmanız gerekenleri belirteyim.
Öncelikle hayvanın yaşayacağı ortamı tam olarak hazırladıkan sonra canlı alınmalı. Bu en önemli konu. Hayvanı alırken dikkat etmeniz gereken hareketli bir kaplumbağa olması, yani uyku halinde olmaması. Kabuğunun çok yumuşak olmaması, yavrularda hafif esneklik olur, özellikle kuyruk kısmındaki esneklik normaldir. Kabuk ayrıca zedelenmiş, çatlak, kopuk plakalı, donuk renkli yada normal renkler haricinde kekeli olmamalı. Gözlerinin şiş olmaması ve açık olması gerekli. Mümkünse yem yemesi gözlemlenmeli. Hayvanın pet shopta beklediği yer mümkünse ısıtıcılı ve kuru alanlı bir akvaryum olmalı. Bunlar hayvanı alırken dikkat edilmesi gerekenler.
Önce ekipmanları tamamlamalı demiştik. Bunlardan akvaryum, su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve kuru alan ısıtma lambası olmazsa olmaz. Eğer iki kaplumbağa alınacaksa sistem iki katı büyüklükte olmalı. İleride kavga ederlerse ayırmak için ya sistem ikiye bölünmeli yada yeni sistem kurulmalı. Gerçi yavrudan birden fazla alınması başka kaplumbağa ile geçim konusunda avantajlı olur. Tabi ileride ne olacağı gene bilinenez.

Hayvanı aldığınız yer size ne tavsiye ederse etsin burada yazılan bilgilere göre alımları yapmalı. Böylece yanlış yönlendirmelerin önüne geçilir.

Bahsettiğim gibi verdiğim konuyu okumak size faydalı olur. Ama gene akla takılan soru olursa yada akvaryum ölçüsü ve ekipman önerileri isterseniz yardımcı oluruz.
 
Cvp: Yeni Sukaplumbağası alacağım

Çok teşekkürler yardımlarınız için. dikkate alıcam :)
 
Geri
Üst