Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Tecrübem.

Nick Rey

Yeni Üye
2 Kaplumbağa aldım yavru param olmadığından şuanlık plastik almak zorunda kaldım ama 15 gün gibi idare etmeleri gerekiyor maaş alınca güzel bir akvaryum ayarlamayı düşünüyorum ama öncelikle ikiside ölü gibiler bi bakıyorum 1 saat öncesi gibiler hiç hareket yok marul koydum kücük kücük ve balık yemlerinden yemiyorlarda acaba alışamadılar mı bugün aldım daha . birde jel aldım kabuk güclendirici yararı oluyor mu dostlar simdiden tesekkürler daha ilk tecrübem pek bilgim yok tavsiyeleriniz yarsa alabilirim :ashamed0006:

Cvp: Yeni Tecrübem yardım lütfen

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.Bu kış günü kapluşlara 15 gün işkence etmeyin.Akvaryum maaşı olan biri için çok az bir para gerektirir.Lütfen en kısa sürede akvaryum ve ekipmanlar temin edin.O jeli de sakın sürmeyin.Zararları forumda var.Kabuk sertleştirmek için eczaneden devit-3 alın ve yemine haftada bir kez 4-5 damla damlatın.Kaplumbağanıza sera ,tetra reptomin,jbl gibi markalardan bir yem alın.

Öncelikle yaşım 18 staj görüyorum ve maaşım 300 lira olduğundan bu ara param bitme noktasında ay sonunu getirmeye çalışıyorum maaşı alınca hemen almayı düşünüyorum gerekli malzemeler vs ne kadara mal olur bana acaba :shuriken:

En kısa zamanda gerekli ekipmanları edinmelisiniz ( akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ). Suları soğuk olduğu hareketsiz olmaları normal, çünkü soğuk kanlı oldukları için soğuk suda metabolizmaları yavaşlar. Eğer gerekli ekipmanları özellikle ısıtıcı almazsanız kısa zamanda hastalıklar kaçınılmaz olur. Birde sanıyorum kaplumbağalarınız henüz yavru. Yavru kaplumbağalar bitkisel gıdalara yanaşmayabilir. Onun yerine sera, tetra, Jbl gibi kaliteli kaplumbağa yemleri tercih etmelisiniz. Kabuk şertleştiriciyi direkt çöpe atın, ağır bir kimyasaldır, yarardan çok zararı vardır. Tamamen ticari amaçla üretilen bir ürün.

Size tavsiyem, forumu araştırın. Gerekli bütün bilgileri bulacaksınız.

Cvp: Cvp: Yeni Tecrübem yardım lütfen

kerberos' Alıntı:
En kısa zamanda gerekli ekipmanları edinmelisiniz ( akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan ). Suları soğuk olduğu hareketsiz olmaları normal, çünkü soğuk kanlı oldukları için soğuk suda metabolizmaları yavaşlar. Eğer gerekli ekipmanları özellikle ısıtıcı almazsanız kısa zamanda hastalıklar kaçınılmaz olur. Birde sanıyorum kaplumbağalarınız henüz yavru. Yavru kaplumbağalar bitkisel gıdalara yanaşmayabilir. Onun yerine sera, tetra, Jbl gibi kaliteli kaplumbağa yemleri tercih etmelisiniz. Kabuk şertleştiriciyi direkt çöpe atın, ağır bir kimyasaldır, yarardan çok zararı vardır. Tamamen ticari amaçla üretilen bir ürün.

Size tavsiyem, forumu araştırın. Gerekli bütün bilgileri bulacaksınız.

Ne kadara mal olur bana acaba

Akvaryum alamıyorsanız, büyükçe olan saklama kapları var onları da alabilirsiniz. İkea gibi yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Fiyat çok değişkendir, aldığınız yere göre değişir. Ben size internetten alışveriş yapmanızı öneririm.

Cvp: Cvp: Yeni Tecrübem yardım lütfen

kerberos' Alıntı:
Akvaryum alamıyorsanız, büyükçe olan saklama kapları var onları da alabilirsiniz. İkea gibi yerlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Fiyat çok değişkendir, aldığınız yere göre değişir. Ben size internetten alışveriş yapmanızı öneririm.

Benim aldığım plastik yine o küçüklerden bir derece olsa büyük uzunlamasına geniş şimdilik idare etmeye calısıyorum nisan 2 sine kadar idare etmem lazım o ara maaşımı alıyorum .

Ortalama olarak;

Akvaryum 50 - 100 tl tutar. Saklama kabı isterseniz 20 lira filan oluyorlar.

Isıtıcı 20 - 30 tl arası.

Filtre Alacağınız akvaryum boyutuna göre değişir. Eğer ortalama 50 - 80 litre kapasiteli bir akvaryum alırsanız, iç filtre veya şelale filtre işinizi görebilir. Ancak en az 100 litre civarı akvaryum alırsanız dış filtre almak lazım, o da 100 liradan başlıyor fiyatları.

Kuru alanı kendiniz yapacaksınız zaten 5 lira filan masrafı olur.

Birde kaliteli en az bir adet yem edinin, sera raffy p veya tetra reptomin. Tanesi 5 - 6 lira oluyor yemlerin.

Böyle bir şeyden bahsediyorum.
images

Cvp: Yeni Tecrübem.

Plastik kap 10-20tl
ısıtıcı 10-20 tl
filtre 10-15 tl
yem 7 tl
bunları alırsanız kaplumbağanız idare eder ama aslında nisan 2 sine kadar o kapta yaşayabilirler bunun için plastik kabı kalorifer peteğinin üzerine koyun birde pet shoptan bir derece alın 1-3 tl fiyatı var onunla sıcaklığı ölçün eğer 25 derecenin altına düşmezse 15 gün bakabilirsiniz bence böyle 2 nisan a kadar idare edin :)

O plastik büyük kaplar eğer zararı olmucaksa almak kafama yattı akvaryuma ayırdığım paraylada onun içini doldururum .

Akvaryumum yerini tutmaz ama rahat ederler en azindan. Mikrobik açidan sorun olur mu bilmiyorum

Onu geçici bir yöntem olarak kullanın ben tatile gittiğimde vs o kapta besliyorum :) hiçbir zaman akvaryumun yerini tutmaz dediğim gibi bir derece alın 15 gün çok uzun bir zaman değil dereceyle her zaman bakın 25 derecenin üzerine düşürmeyin kaloriferin üstüne koyun kabı.

Kullanışlık acısından akvaryumun yerini tutmaz ama o plastik büyük kaplarda çok kişi besliyor.

Görüntü sağlık ve hijyen için akvaryum daha iyidir.

plastik kaplardan uzak durmanızı tavsiye ediyorum hemen küçükte olsa bi akvaryum edinin ve ısıtıcınıza hemen alın soğuğa dayanamazlar hemde yavrular onlara acı çektirmeden tamamlamanızı öneririm. eğer plastik kapta bakacaksanız hiç almasaydınız ve madem maddi durumunuz şu sıralar iyi değil neden yeni kaplumbağa edindiniz anlayamadm hemen bi akvarym almanızı öneririm..

Geri