Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yavru kaplumbağa ve benimkinin anlaşmazlığı.

RHoMBeuS

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar yeni yavru kapluş aldım akvaryumu büyütüyorum diye, ancak benimki bir buçuk yaşında şuan yanyana koyduk önce kokladı onu sonra bir kere ısırdı. Ben çıkarıp konuştum onunla :) Tekrar koydum şuan sadece kokluyor. Yapmam gereken var mı?

Cvp: yeni yavru kaplumbağa ve benimkinin anlaşmazlığı

Eğer emin olun bir kez ısırdıysa devamı gelecektir.
Ufaklığa yeni bir akvaryum kuramayacaksanız ikisinin aynı akvaryumda yaşaması zor.

Aslında korkuyor ondan. Sanırım hep tek yaşadığı için garipsedi. Bugün gözlemyeceğiz. Olmazsa geri vereceğim. Bakalım...

Akvaryumu bir süreliğine aradan bölün.
Bunun için plastik ile kaplanmış kolay bükülebilir parmaklıklı teller var.
Bu sayede birbirlerine alışmaları ve aynı ortamı paylaşma alışkanlığı kazanmış olurlar.

Suyun içinde idare ediyorlardı da ufaklık kuru alana çıkınca, bizimki kuru alanı paylaşmak istemedi sanırım fena sıkıştırdı onu. Bende ayrı kaba ayırdım :( Riske atamam o yüzden yarın geri vericem. Zaten aldığım petshopun sahibi veteriner teknikeri, kaplumbağada akvaryumda, motoru, lambası ile duruyordu. İyi bakılıyor en azından. Tek kalmış diye dayanamayıp almıştım, anlaşamazlarsa getiricem dedim. Çok ebat farkı var aralarında, olmadı napalım :(

Geri