Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yavrum bişey yemiyor

felixdeperel

Yeni Üye
Bugün aldığım yavru kırmızı yanaklı su kaplumbağam ne verdiysem yemedi.Petshop bana bir yem verdi sanırım markası pets family.kabuğunda bir yumuşaklama yok.Acaba alışamadığı için mi?
vede nasıl alıştıracağım?

Cvp: Yeni yavrum bişey yemiyor

Yeni ortamına alışmadığından yemek yemiyor olabilir. Karides verebilirseniz daha iyi olacaktır. Yem olarak sera veya tetra markalarından kullaınrsanız sağlık ve gelişim yönünden daha yararlı olacaktır.

kaşar peynir verince yemeye başladı b,r tanede normal yeminden yedi azar azar.kaşar peynir zararlı mıdır?yağlı mı bilmiyorum.

Kaşar peyniri gibi yağlı yiyecekler vermeseniz iyi olur. Yağlı besinler kaplumbagalar için zararlıdır. Beslenme ile alakalı aşağıdaki linkten bilgi edinebilirsiniz.

mailto:/forum/Konu-verilebilecek-ve-verilmeyecek-taze-yiyecekler.html

Peynit yararlıdır kaşar peyniri yağlı bir peynirdir az yağlı ve tuzu az peynir tercih edilmelidir.

batsguer' Alıntı:
Peynit yararlıdır kaşar peyniri yağlı bir peynirdir az yağlı ve tuzu az peynir tercih edilmelidir.

Evet kaşar peynir yerine batsguer'in belirttiği gibi yağsız ve tuzsuz peynir verilebilir

eğer kaplumbağanız genç ise; etli besinleri tercih edecektir yaşlıysa bitikisel ürünler ister siz onun midesini bozmadan besleyin kendisi zaten zamanla alışır ama yemezsede yapacak bişi yok

Arkadaşlar bu ara bu peynir konusu fazlaca geçiyor forumda.
Fakat benim okuduğum yabancı kaynaklarda süt ve süt ürünlerinin kesinlikle kaplumbağalar üzerinde kullanılmaması yazıyor.
Peynirin kaplumbağalarda kullanılmasına ilişkin bir kaynak varsa lütfen paylaşın ki bir bilgiyi doğrulayabilelim.

zencefil' Alıntı:
Arkadaşlar bu ara bu peynir konusu fazlaca geçiyor forumda.
Fakat benim okuduğum yabancı kaynaklarda süt ve süt ürünlerinin kesinlikle kaplumbağalar üzerinde kullanılmaması yazıyor.
Peynirin kaplumbağalarda kullanılmasına ilişkin bir kaynak varsa lütfen paylaşın ki bir bilgiyi doğrulayabilelim.

Bende sizin gibi okudum ancak etrafıma duydugum ve gördüğüm tuzsuz ve yağsız peynir verilebilir şeklinde geçiyor. Ben şahsen bugune kadar vermedim, vermeyide düşünmüyorum. Peynirin yarardan çok zarar verebileceği kanaatindeyim.

kalsiyumun yanında fosfor oranı da yüksek bir besin peynir açıkçası.
Bizler besinleri seçerken mutlaka kalsiyum/fosfor oranına bakarak seçmeliyiz.
Ben peynirin verilmemesi taraftarıyım açıkçası.
Peynirden alınacak kalsiyumu da sübye kemiği ile gayet kolay bir şekilde kaplumbağalara verebiliriz bence.

zencefil' Alıntı:
kalsiyumun yanında fosfor oranı da yüksek bir besin peynir açıkçası.
Bizler besinleri seçerken mutlaka kalsiyum/fosfor oranına bakarak seçmeliyiz.
Ben peynirin verilmemesi taraftarıyım açıkçası.
Peynirden alınacak kalsiyumu da sübye kemiği ile gayet kolay bir şekilde kaplumbağalara verebiliriz bence.

Bende sizin gibi düşünmekteyim. Peynir sindirim sistemlerinde soruna yol açabiliyor. Kaliteli yem, karides vitamin ve sübye kemiği gibi takviyeler yapıldıktan sonra peynirin verilmesine gerek kalmadığı düşüncesindeyim

bence kesinlikle bence :D su kaplumbağaları doğada ne bulursa yiyebiliyor onun için günlük besinlerden tatırmalısnız fakat cips patates kızartması gibi değil yağı az olan besinleri kullanmalıyız ayrıca tuz konusunda çok dikkatli olmalıyız tuza çok hassaslar bunu araştırdım :)

Geri