Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yuva ve beslenme değişimi, nasıl ilerlemeliyim?

Selo

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,

2 yıldır baktığım 17.5 cm kabuk uzunluğuna sahip bir kırmızı yanaklı su kablumbağam var. Şimdiye kadar yuvasını 2 kere değiştirdim ve yine değişirtikmek gerekli haliyle :D Benim sorum 17.5 cm kabuk uzunluğu olan bir kablumbağa için nasıl bir yuva yapmalıyım, kaç litre suyu olmalıdır ? Yeni yuvası büyük olacağı için sürekli temizleme yapmak zor olucak. Bu yüzden iyi bir filtre sistemi olmasını istiyorum ( En fazla ayda bir kere suyunu değiştirmek istiyorum ) Şimdilik aklımda şu model var:
mailto:/product_info.php?cPath=9420_9028_1056&products_id=13156
Bütçe olarak 200 TL ayırdım filtre için. Bu filtre işimi görür mü ? Yoksa başka tavsiyelerinizi bekliyorum.

2. sorum ise beslenme ile ilgili. Şimdiye kadar Sera Raffy P ve Sera Raffy I ile besledim. Sabah ve akşamları, hergün besledim. Büyük kablumbağaların haftada 2 kere aç bırakılması gerektiğine dair bir duyum aldım, doğru mudur ? Bu aralar Sera markasını bulamıyorum. Önerebileceğiniz başka bir marka var mıdır ? Hangi besinleri vermeliyim ? Bir de kendi yeminden başka yedirebileceğim alternatif besinler var mıdır ? Şimdiye kadar zaman zaman balık ve tavuk verdiğim oldu, büyük bir iştahla da yedi :D Yine büyük kablumbağaların bitkisel gıda (marul, havuç vs) ile beslenmesi gerektiğini duydum, hangi besinleri verebilirim ? Balık ve Tavuk eti zarar verir mi ?

Yazım biraz uzun oldu, affola ^^

RE: Yeni Yuva ve Beslenme Değişimi, Nasıl İlerlemeliyim ?

1) O boydaki bir kaplumbağa için 140-150 LT idealdir. ( Sadece 1 tane varsa) Filtre için o model yeter de artar bile. Hatta biraz tasarruf için daha düşük modeller yeterli olucaktır.

2)Haftada 1-2 kere aç bırakabilirsiniz. Ben de 16 CM boyutunda bir kaplumbağa sahibiyim. 1-2 kez aç bırakıyorum. Yem olarak daha çok protein ağırlıklı değilde BİTKİSEL ağırlıklı yemler kullanmalısınız. Balık, tavuk etinin zararı olucağını sanmıyorum. Ben de veriyorum çünkü. Marul gibi bitkisel yiyeceklerle destekleyebilirsiniz. Forumda konu mevcut bu verilebilecek şeylerle ilgili. Dilerseniz bir araştırın :)

Cvp: Yeni Yuva ve Beslenme Değişimi, Nasıl İlerlemeliyim ?

Teşekkürler :133: 140-150 LT yeterli ise başka bir filtre modeli bakayım. Peki yem markası olarak ne önerirsiniz Sera'dan başka ? Çünkü dediğim gibi Sera'yı bulamıyorum artık :/

RE: Yeni Yuva ve Beslenme Değişimi, Nasıl İlerlemeliyim ?

Sera'yı internetten bulabilirsiniz. Ayriyetten JBL ve Tetra var.

Büyük ihtimalle Tetra'nın yemlerini kullanacağım. Cevaplarınız için çok teşekkürler, en kısa sürede yeni yuvasına geçireceğim Arsız'ı :rolleyes:

İmkan dahilinde ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur ama 150 lt bir akvaryum yeterli olur. Bu akvaryuma minimum 600-700 lt debili bir dış filtre gerekir.

Yem için Sera Vital ve Herbivor yemlerinden de ekleyebilirsiniz. JBL Agil yemide erişkin kaplumbağalar içindir.

Filtre için 600lt aldım, umarım güzel temizlik sağlar.

Geri