Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeniden kurdum akvaryum

EMRE1991

SKF Delisi
[attachment=880]
[attachment=881]
[attachment=882]
[attachment=883]
[attachment=884]

Ekli dosyalar

• 02022012119.jpg
    02022012119.jpg
    102.4 KB · Görüntüleme: 3,643
  • 02022012120.jpg
    02022012120.jpg
    131.4 KB · Görüntüleme: 2,512
  • 02022012121.jpg
    02022012121.jpg
    148.1 KB · Görüntüleme: 4,309
  • 02022012122.jpg
    02022012122.jpg
    105.9 KB · Görüntüleme: 3,187
  • 02022012123.jpg
    02022012123.jpg
    111.1 KB · Görüntüleme: 4,924
Cvp: yeniden kurdum akvaryum

Gayet hoş olmuş sedat bey :) Ama bence taban malzemesi olsa daha hoş durur ince kum güzel olurdu

Sedat bey, oluşturduğunuz ortam güzel olmuş. Kaplumbağalarınız ile uzun ömürler dilerim size :)

Turtle stick ve deep fix kaliteli ürünler değil, vitaminle alakalı şu konuya bir bakın isterseniz.
mailto:/forum/Konu-veterinerimden-herkese-bir-uyari.html

Sedat bey benim dış filtremin markasıda lifetec :) çok güzel olmuş akvaryum

evet o konuyu okudum hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için sağolun elimden geleni yapıyorum kaplumbağlar için bu kaplumbağaları aldımda çok kötü haldelerdi yanlız şuanda büyüdüler :)

yanlız tek şikayetim var filtre borusunun ve ısıtıcının arasına giriyorlar camla ne yapıcam bilmiyorum

aLyssa00' Alıntı:
Gayet hoş olmuş sedat bey :) Ama bence taban malzemesi olsa daha hoş durur ince kum güzel olurdu

taban malzemesi koymak istemiyorum ama elimde taşlar var onlar değerlensin diye koyabilirim belkide tam emin değilim taş veya kum çok pislik tutuyor

kerberos' Alıntı:
Sedat bey, oluşturduğunuz ortam güzel olmuş. Kaplumbağalarınız ile uzun ömürler dilerim size :)

Turtle stick ve deep fix kaliteli ürünler değil, vitaminle alakalı şu konuya bir bakın isterseniz.
mailto:/forum/Konu-veterinerimden-herkese-bir-uyari.html

vitamin ve yem olarak ne önerebilirsiniz peki bana ?

Yem olarak Serra Raffy P ile Serra Raffy I kullanabilrisin. Tetra Reptomin de bunlardan sonra gelen iyi bir yemdir. fiyatları 100ml bir kutuda 6-8 tl olarak değişiyor.

Vitamin konusunda da ben Biyo Tortivit ve Devit-3 kullanıyorum. Yemlerine haftada bir defa 2-3 damla damlatarak verebilirsin. Böylece daha sağlıklı bir iskelet sistemi ve sert bir kabuğu olacaktır.

Ayrıca kuru alana çıkmayan ufaklıklar için şunu söyleyebilirim ki tecrübeyle sabittir :) Benim Patrick olan kaplumbağam ilk geldiğinde 2 ay falan kuru alana çıkmadı. Neler yaptığımı düşünemezsin. Kuru alan değiştirdim, çeşit çeşit ampül, ortam hazırladım. Ama gün yüzüyle bir kuru alanda göremedim :) Ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Şimdi senin ufaklıklar kuru alana çıkıyor ama sen görmüyorsun :) Çünkü ilk başlarda ürkebiliyorlar. Ben odaya her girdiğimde "Clops" diye bir ses duyuyordum :) Sonradan anladım ki bu odaya girdiğimi gören Patrick'in kuru alandan suya atlama sesi :) Sabret yakında fotoğraflarını bile çekebileceksin, alışacaklar :) Kuru alanın çok güzel çünkü bir sorun yok.

Güzel bir akvaryum hayırlı olsun ama ısıtıcı suyun dışında kalmış hemen içeri sokmalısınız yoksa patlar.

Bazı ısıtıcıların ayar düğmelerinin dışarıda kalması gerekiyor. Bu ısıtıcının modeli öyle olabilir. Araştırmak lazım önce, patlamasın diye içeri sokturup bozdurmayalım bir de :)

Garubey' Alıntı:
Yem olarak Serra Raffy P ile Serra Raffy I kullanabilrisin. Tetra Reptomin de bunlardan sonra gelen iyi bir yemdir. fiyatları 100ml bir kutuda 6-8 tl olarak değişiyor.

Vitamin konusunda da ben Biyo Tortivit ve Devit-3 kullanıyorum. Yemlerine haftada bir defa 2-3 damla damlatarak verebilirsin. Böylece daha sağlıklı bir iskelet sistemi ve sert bir kabuğu olacaktır.

Ayrıca kuru alana çıkmayan ufaklıklar için şunu söyleyebilirim ki tecrübeyle sabittir :) Benim Patrick olan kaplumbağam ilk geldiğinde 2 ay falan kuru alana çıkmadı. Neler yaptığımı düşünemezsin. Kuru alan değiştirdim, çeşit çeşit ampül, ortam hazırladım. Ama gün yüzüyle bir kuru alanda göremedim :) Ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Şimdi senin ufaklıklar kuru alana çıkıyor ama sen görmüyorsun :) Çünkü ilk başlarda ürkebiliyorlar. Ben odaya her girdiğimde "Clops" diye bir ses duyuyordum :) Sonradan anladım ki bu odaya girdiğimi gören Patrick'in kuru alandan suya atlama sesi :) Sabret yakında fotoğraflarını bile çekebileceksin, alışacaklar :) Kuru alanın çok güzel çünkü bir sorun yok.

:D evet olabilir benimkilerde kuru alanda olanlar hemen suya giriyor :D söylediniz yemlerin isimlerini alıyorum arıcam bakalım inş bulabilirim yemleri :) çok teşekkürler

berkcam97' Alıntı:
Güzel bir akvaryum hayırlı olsun ama ısıtıcı suyun dışında kalmış hemen içeri sokmalısınız yoksa patlar.

:) evet hepsi içerde olması gerekiyor ama ben elektrik kaça karşı o siyah kısmı hep dışarıda bırakıyorum hayvanlara birşey yapmıyabilir ama ben elimi akvaryuma soktumda allah korusun çarpıılırım :)

şöyle bir liste çıkardım sizin söylediklerinizden bide benim aklımda olanlardan
Serra Raffy P
Sera raffy mineral
serra raffy royal
Serra Raffy I
Tetra Reptomin
serra reptilin
Contra - Ichthyo mavi damla
Biyo Tortivit
Devit-3

Güzel bir akvaryum olmuş elinize sağlık :)

Çok güzel ve bilinçli hazırlanmış bir akvaryum, tebrik ederim. Özellikle UV lambayı koyduğunuz camı lambanın koyulacağı bölgede yuvarlak kestirmeniz, bilinçli olduğunuzun önemli bir ispatı. UV ışınları camdan geçemiyor. Bu aynı zamanda ısının kuru alana iletilmesi ve camın aşırı ısınmaması için de olumlu. iyi günlerde sağlıkla kullanın inşallah.

Geri