Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yine sorun

ozgun

Bronz 5 Üye
Merhaba,
Ne yazık ki artık hastalık-sağlık bölümüne yazmaktan usanmış olsam da yine içinden çıkamadığım bir sorunla karşı karşıyayım. Birkaç hafta önce bir petshoptan ölmek üzere olan ufacık bir kaplumbağa almıştım. Hayvanlar soğuktan telef oluyorlardı ve bu benimki de ölmek üzereydi ben de onu orada bırakamayacağım için o iğrenç kuruma para kazandırmak pahasına onu satın almak zorunda kalmıştım. Bu olayı sitede de anlatmıştım. Her neyse, sizlerin de önerisiyle su sıcaklığını 30 dereceye çıkardım, akvaryumun üstünü örttüm ve her gün ağzına vitamin damlatıyorum. Buna rağmen ufaklık sürekli uyuyor ve yemek yemiyor. Kuru alandan da suya hiç inmiyor. Buna rağmen kabuğunun altında pembeleşme, kabukta anormallik, göz şişkinliği vs. hiçbir şeyi yok. Vitamin vermek için elime aldığımda uyanıyor ve tekrar suya bıraktığımda kısacık bir süre için oldukça hareketli. Birkaç defa yem yemeye teşebbüs etti, yem büyük geldiği için vazgeçti. Yemi onun için küçük parçalara böldüğümde de bir daha ellemedi. Ben de bir kaç defa suda erittiğim mamayı ağzına damlattım, onun da çoğunu yutmadan tükürdü. Kısacası sürekli uyuyor ve aç. Ne yapacağımı şaşırdım. Daha önce görünürde oldukça sağlıklı iki adet kaplumbağamı kaybettim (üstelik de çok iyi koşullarda bakılmalarına rağmen). Yine aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Verecek tavsiyesi olan var mı acaba, veya daha önce benzer durum yaşamış olan? Bir de İstanbulda kaplumbağalar konusunda uzman veteriner bilen varsa götürebilirim küçüğü. Gerçi neyi olduğunu dışarıdan anlamk mümkün değil, rönten çekecek ya da kan testi yapacak hali de olmadığına göre veterinerin:) Yine de her şeyi denemeye hazırım

Cvp: yine sorun

Siz yapabileceğiniz herşeyi yapıyorsunuz, bir tek antibiyotik tedavisi kalmış yapmadığınız. O da ayrıntılı bir şekilde akciğer enfeksiyonu başlığında anlatılıyor.

Ancak antibiyotik tedavisi yapmadan bir veterinere gitmenizi öneriyorum. Şu anda türkiyede sürüngenlerden anlayan 3-5 veteriner dışında en iyi olan yerler üniversitelerin veterinerlik fakülteleri. Çok değerli hocalar var. İstanbul'da olmanız büyük şans. Bewnce hiç vakit kaybetmeden İstanbul Üniversitesi'nin veterinerlik fakültesine gidin. En azından size uygulayacağınız tedavi hakkında bilgi verirler ve belki antibiyotik iğnesi yaparlar. Bir kaybınız olmaz.. Mutlaka gidin derim.. Gerektiğinde röntgen dahi çekiyorlar..

Öncelikle imkanınız varsa sürüngenlerden anlayan bir veterinere götürün. Akciğer enfeksiyonuna benziyor. Ben kapluşumu götürdüğümde bana veteriner fakültesindeki hocalar tetradox'u önermişlerdi. Forumda ki çoğu kişi şu anda bu hastalıktn şikayetçi durumda. Forumdaki siz hariç diğer iki arkadaşın da kaplumbağaları sizinki gibi hasta. Ben Kaan beye tetradox uygulanışını yazmıştım. Tartışılan konunun linkini veriyim. Siz de bir bakın isterseniz. mailto:/forum/Konu-kacinilmaz-durum-yan-yuzme.html Birde yan yüzme, sürekli kuru alanda durma ve alt kabuğunda kızarıklık gibi belirtiler var mı?

yeniden merhaba,
Ben zavallıyı daha veterinere götüremeden ölüp gitti.Bu gün gidip antibiyotik almıştım.Zaten öyle ufaktı ki...Bu üçüncü kere başıma geliyor.çok üzgünüm

Başınız sağ olsun. Eğer bakım şartlarınız tam ise hastalanmalarındaki en büyük etken siz satın alana kadar kötü şartlarda bakılmaları. Eğer alacaksanız güvendiğiniz bir akvaryumcudan almanızı öneririm.

Geri