Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yine yeni yeniden

mıkmık

Yeni Üye
merhabalar,
ben geçen yıl iki tane su kaplumbağası aldım öğrenci evinde besliyordum kıştı soğuktu bildiğiniz üzre onun oda sıcaklığında yani ılık suda kalması lazım ben suyuna gayet dikkat ediyordumm 2 ay sonra falan memlekete tatile geldim ve bi arkadaşa emanet ettim onları ve özellikle dikkat etmeleri için ricada bulundum..
sağolsunlar suyu ılık yapmak için once kaynar suyu içinde kaplumbağa varken dökmüş sonra soğuk suyu bir tanesi ölmüştü tatilden döndüğümde diğeride halsizleşti ve öldü.
çok üzüldüümm suçlu hissettimm ama yapacak bişey kalmamıştı.

ŞİMDİ TEKRAR ALMAK İSTİYORUM AMA SUÇLULUK DUYGUSU AĞIR BASIYO ACABA ALSAM TEKRAR BİŞEY OLUR MU DİYE KORKUYORUMM YARDIMCI OLUR MUSUNNZZZ???

Cvp: yine yeni yeniden

Hocam bir can sahipleniyorsunuz bu kolay iş değildir , eğer ona uygun şartları sağlayamayacaksanız ( Yüzebileceği derin ve geniş bir su , dinlenebileceği bir kuru alan , suyun temizliği için filitre, ve en önemlisi ısıtıcı , kuru alanı ısıtmak ıcın bir lamba, kaliteli yemler ) lütfen hiç almayın .

Önce düzgün tam tamına şartları olgunlaştırdıgınızdan emin olun sonra edinin.

Cex' Alıntı:
Hocam bir can sahipleniyorsunuz bu kolay iş değildir , eğer ona uygun şartları sağlayamayacaksanız ( Yüzebileceği derin ve geniş bir su , dinlenebileceği bir kuru alan , suyun temizliği için filitre, ve en önemlisi ısıtıcı , kuru alanı ısıtmak ıcın bir lamba, kaliteli yemler ) lütfen hiç almayın .

Önce düzgün tam tamına şartları olgunlaştırdıgınızdan emin olun sonra edinin.

şimdi çalışıyorum akşamdan akşama eve geçiyorum ondan korkuyorum evde olduğum süre az ama çokta seviyorum
peki önerebileceğiniz başka bişey varmı su kaplumbağası dışında.. gerçi ben kaplumbağa istiyorum ama ........

Kaplumbağalar sosyal hayvanlar değillerdir duygusal bakımdan ilgiye pek ihtiyaçları yoktur fakat yinede yaşamları için sizin onu takip etmeniz ilgi göstermeniz gerekir.

Kaplumbağa dışında muhabbet kuşu, cennet papağanı, sultan papağanı bakmanızı önermem çünkü bu hayvanlar aşırı sosyallerdir ve çok ilgi isterler.

Bir akvaryum edinin siz en iyisi canlı doğuranlar koyun içine(lepistes vs. vs.) zaman geçirmeniz için uygun olabilirler.

Geri