Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yolculuğa çıkarken

Mehmet YAŞAR

Altın 1 Üye
Merhaba arkadaşlar.
Hafta sonu evden ayrılmak zorundayım ve 1 saatlik uzaklıktaki memleketime araba ile gideceğim kaplumbağalarımı burda bakacak kimse olmadığı için onları da yanımda götürmeyi düşünüyorum hava şartları düzelmeye başladı soğuk olmuyor artık.Kaplumbağalarımı bir naylon saklama kabina koyacağım ve ısıtıcı takacağım götürdüğüm yerde güneşlenmeyi ise hergün güneşe çıkartarak yaptracağım.3 gün filltre olmayacak.Bir sorun sıkıntı çıkar mı acaba fikirlerinizi almak istedim.

Cvp: yorumlarınızı bekliyorum...

Bence bu değişimden dolayı bunalıma girebilirler. ( Kuşlarda öyle oluyor da oradan geldi aklıma )
Sonuçta değişik bir ortam, değişik bir hava ve en önemlisi de araba ile giderken çok çalkalanma olucak. Ben 10 dk'lık bir yolda arabayla balıklarımı komşuya bırakmak için gittiğimde bile sallanmaktan sersemlemişlerdi. Ölücekler diye çok korkmuştum. (Köye gidicektik bundan dolayı bırakıyordum )

Bence kuru bir kaba yeterli yem koyarsan bu yemi de kuru alanda bir yere sabitlersen bir sorun olmaz. bence 3 gün boyunca dayanabilirler bu şartlarda..
Benim amcam öyle yapmıştı. :133:

benim kaplumbağalar çok obur hepsini tek ogünde yerler

:D benim de aklıma geldi bu :D
O zaman yanında götür. Ama az sulu bir kaba koy giderken. Gideceğin yere vardıktan sonra büyük kaba koyarsın. :133:

RE: yorumlarınızı bekliyorum...

Bence de evde bıraksanız daha iyi 1 hafta bile aç kalabilirler bir saatlik yol ama yol nasıl ? Düzgün mü ? Düzgünse 1 saatten bir şey olmaz ama kötüyse götürme derim.

Cvp: Cvp: yorumlarınızı bekliyorum...

Mehmet YAŞAR' Alıntı:
3 4 gün aç kalabilirler mi yani?

İlk eve geldiklerinde de yaklaşık 1 hafta 15 gün alışana kadar yemek yemiyorlar ya. Bence de dayanır. Hem evde kaplumbağamız kaybolunca en fazla bir ay filan dayanabiliyorlar diye duymuştum. :rolleyes:

Doğru benim kapluş firar etmişti 1 ay sonra çıkmıştı ortaya mailto:/forum/images/s1/ashamed0006.gif

Cvp: Cvp: yorumlarınızı bekliyorum...

_Emre___' Alıntı:
Doğru benim kapluş firar etmişti 1 ay sonra çıkmıştı ortaya mailto:/forum/images/s1/ashamed0006.gif

Benim kuzenimin 2 kaplumbağası kaybolmuştu kedimle köye giderken onlara uğramıştık sonra bir baktık kedi sayesinde dışarı çıkmışlar. Kaçışıyorlardı :D Kedim sayesinde biri kurtuldu ama diğeri hala kayıptı.

Sağlıklı kaplumbağalar yavru da olsa açlığa dayanabilir.
Kısa süreliğine düzen bozmaya gerek yok.

Cvp: yolculuğa çıkarken

peki spot ve filtre açık kalmasa bi sorun olur mu aynı şekilde ısıtıcıda

Isıtıcı ve filtre açık kalmalı.
Kuru alan lambası olmadan da idare ederler.

bu arada konu başlığı için teşekkür ederim

kabukları yumuşak hala bir hafta olmadı eve geleli spot sürekli açık geceleri hariç devit 3mu kullanmalıyım bunun için

Kaç gün dışarıda kalacaksın ? 5 günden fazla değilse filtre kapatman sorun olmaz ama ısıtıcı AÇIK KALMALI!

Yanında götürebilirsiniz kaplumbağa bir yere götürüleceği zaman kesinlikle su konmaz çünkü içindeki su sallanınca uyuşurlar oyüzden kuru bir kaba koyup öyle götürün dediklerimi yaparsanız hiçbir sorun olmaz ama götürmeyeceğim derseniz kaplumbağaları bırakmadan önce 10 tane yem yedirin ısıtıcı filtre açık kalsın ısıtıcı lamba kapansın çünkü akşam olduğunda uyuyamazlar bu şekilde 1 hafta dayana bilir ama yanınızda götürürsenizde bir sorun olmaz.

on tane yeni bi seferde vermek sıkıntı olmaz mi kuru alanının kenarlarına felan koysak nasıl olur

Kuru alanın kenarlarına koysanız dahi aynı gün içinde yerler zaten ben günlük kaplumbağama 6 adet yem veriyorum siz 1 hafta vermiyeceğiniz için sıkıntı olmaz hatta daha fazla verebilirsiniz.

5,5 cm sanırım yavaş büyüdüğü için yemi arttırdım normalde 4 yem alıyor ben 6 veriyorum siz yolduluğa çıkmadan 10-15 adet verin çünkü 1 hafta yem vermiyeceksiniz.

Geri