Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yolculuk

HaywanSewer

Platin 3 Üye
Öncelikle size danışmak istediğim bir konu var.
Ben Orduda yaşıyorum, tatil amaçlı İstanbul'da bulunacağım ve gelirken İstanbul'dan kaplumbağa almak istiyorum. Yolculuk sırasında herhangi bir öneri ve ya söylemek istediğiniz birşey var mı? :shy:

Taşıyacağınız kabın yanlarına sünger koyun ki eğer bir çarpma olursa zarar görmesin kaplumbağa.Ben taşırken azıcıkta su koyuyorum kabın içine.

Yani en az 11 saat bi kabın içinde durabilir mi? Öğrenmek istediğim bu...

Evet durabilir ama o kadar yolculuk kaplumbağaya yazık.Ordu dan alsanız daha iyi olabilir.

Taşıyacağınız kap kapalı ise kapağa delik açabilirsiniz ya da kapağı açık tutabilirsiniz.

Küçük şehirdeki kaplumbagayla büyük şehirdeki kaplumbaga arasındaki fark nedir ?
İstanbuldakını tercih etme sebebinizi merak ediyorum.İkiside canlı ikiside kaplumbaga...

Yolculuktan sonra kendine gelmesi uzun zaman alabilir, hatta yavru kaplumbağalar yolculuğu kaldıramayabilir. Ama illaki getireceğim diyorsanız bir süngeri ıslatıp kabın altına koymanız ve arada bir kabın kapağını açarak içeri hava girişini sağlamanız, delik açmanızdan daha iyi olacaktır. Ayrıca delik de açabilirsini tabiiki ama kapağı açıp hayvanı bunaltmamanız da önemli.

Ben sarı yanaklı su kaplumbağası istiyorum ve burada o türden yok ayrıca belirtmediğim için özür dilerim.
Hepinize teşekkür ederim düşünceleriniz için.

Geri