Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yolda bulduğum kaplumbağaya nasıl bakarım

Biwgül

Yeni Üye
Selam Gençler,

Yolda kocaman bir su kaplumbağası buldum klasik singapur kap.gibi değil,araştırdığım kadarı ile sanırım çizgili kaplumbağa,kabuğunda kırık var ( bu işden anlayan bir veteriner teli verebilirseniz çok sevinirim)

kendi kaplumbağamda var onun yemeklerinden ve karides yemiyor,ne vermeliyim ve iyileşnce bırakabileceğim bir yer varmı?

Cvp: Yolda bulduğum kaplumbağaya nasıl bakarım

fotoğrafını yükler misiniz :ff: Kabuğu iyileşinceye kadar bakın sonra gerekli ekipman yoksa salabilirsiniz

nereden JPG dosyası ekleyebilirizzz?

fotoğrafını yükler misiniz :ff: Kabuğu iyileşinceye kadar bakın sonra gerekli ekipman yoksa salabilirsiniz
[/quote]

mailto:/forum/Konu-sitemize-resim-ekleme-imageshack-ta-upload.html
burdan yardım alabilirsiniz.

Bence arastır iyi bir veterinere götür karides veya kaplumbağa büyükse yesillik ver:)

kabuğu kırılmışsa yani ayrık kırıksa türkiyede onu tedavi edecek veteriner bulman çok zor ama çatlaksa yani kırık parçalar birbirinden ayrılmıyor ve hareket etmiyosa uzun bi süre sonra kendiliğinden iyileşir. Net fotoğraflar koyarsan durumu görmüş oluruz

Fakülteye götürebilirsiniz. Bir ihtimal önerilerde bulunurlar.

Avcılar veteriner fakultesine götüreceğim sanırım aradığım çoğu veterinerin alanı değil malesef...
Kırığı ayrık malesef zaten yolun ortasında yürüyen bir su kaplumbağasının başına herşey gelebilirdi iyiki ezilmemiş,
Karides yemedi ama bu sabah yumurta yemiş,tabi iyileştikten sonra bırakabileceğim bir doğal ortam şart
önerisi olan varmııı

Avrupa tarafındaysanız fakülte en iyi seçenek. Anadolu yakasında bir veteriner daha biliyorum.
Ağva çayına bırakmak mümkün. Orada bildiğim kadarıyla dere kaplumbağaları var.

Hayvana yardım etmenizi ve iyileştirmek için çaba sarfetmenizi tebrik ederim. Umarım bir şeyler yapabilirler.

sizi tebrik ediyorum beni ençok merak ettiren şu akvaryumda ve paludaryumda beslenen kaplumbağalar avlanma yetilerini kaybetmiyormu ?

Doğumdan itibaren akvaryumda beslenenler hazır yeme alışınca ilk başta biraz daha zorlanabilir. Ama bence kaybetmiyorlar. İçgüdüsel olarak gene avlanıyorlar.

mesela canlı yeme karşıyım ama canlı yem atanlar var ozaman yinede avlanıyorlar değilmi ? umarım iyileşir çizgili yavru

Evet canlı yem atar atmaz avlanma moduna giriyor.
Ben 1,5 senedir yavrudan beri bende olan kaplumbağaların yanına astronot balığı aldım. Hayvan kaplumbağalardan küçük değildi. Sonuçta hayvanlar hiç doğa görmediler. Bu balıkta kaplumbağa akvaryumlarında olabiliyor diye söylenir. Süratli ve sert bir balık. Akvaryuma koyduğum anda iki tanesi korktu. Sanırım böyle karanlık farklı bir canlı görünce şaşırdılar ve kuyruklarını kıstılar. Üçüncü Baskın olan balığı görünce kovalamaya başladı. Sonra diğerleride bunu görüp av olduğunu anladılar. Farklı taktiklerle hamle yaptılar ama onlar yakalayamadan akvaryumdan çıkardım. Yavru akvaryumundakilerede koymuştum. Onlar yavru belki daha sakin davranırlar diyordumki baktığımda aynı durumu orada gördüm. Bu hem avlanma içgüdülerinin doğuştan var olup körelmediğini hemde kaplumbağa akvaryumunda balık beslenmeyeceğinin kanıtı oldu.

Okurken merak ettim kaplumbaga iyilestimi acaba veteriner bisey yapabildi mi

Geri