Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yosun Kokuyor.

Cvp: Yosun Kokuyor.

eğer güneş gören bi yerde duruyosa normal yosunun bir çok sebebi olabilir ama genede siz temizleyn
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Güneş gören yerde değil.Akvaryumun içinde yosun yok ama yosun kokuyor.Akvaryumumun içinde kaya parçası var süs olarak bu yapıyor olabilir mi ?
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

zannetmiyorum alakası olacağını ışık sisteminiz nasıl ?
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Aydınlatma Siteminizden Bahsediyorum ...
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Aydınlatma sistemi olarak kuru alanı aydınlatan ısıtıcı lambam var 20 wattlı başka bir aydınlatma kullanmıyorum.Birde hala anlamadınız herhalde yosun yok sadece yosun kokuyor.
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Akvaryumlarda oluşan yosunlar, aslında sağlıklı bir akvaryum için, gayet doğal kabul edilebilir.Çünkü, yosun da bir bitkidir ve akvaryumun dengeli ortamında beslenmektedir.Ancak, aşırı büyüyen ve gelişen yosunlar, akvaryumda çirkin bir görüntü oluşturmanın ötesinde, balıklarınız ve bitkilerinizin(varsa) sağlığını tehdit edecektir.

Akvaryumlarda oluşan yosunların hayat kalmasının 3 temel nedeni vardır.Su, Güneş ışığı ( Yada akvaryum ışığı) ve beslenme.Susuz bir akvaryum düşünülemeyeceğine göre, su dışındaki 2 yaşama nedenini kontrol ederek, yosunların gelişmesini engelleyebiliriz.

•Aydınlatmayı Azaltın:Akvaryumunuzun aydınlatmasını sürekli günlük programlarla takip edin.Bitkili akvaryumlarda dahil, günlük aydınlatma 10 saati geçmemelidir.Eğer yosun gelişimi devam ediyorsa, aydınlatmayı daha kısa saat dilimlerine düşünün.Mümkün olduğu ölçüde otomatik programlı aydınlatma kullanın.

•Balıklarınıza verdiğiniz yem miktarını azaltın:Akvaryumseverlerin bir çoğu, balıklarını yemlerken büyük zevk alır ve yemlemede aşırıya kaçabilir.Balıkların yeme olan iştahları, psikolojik olarak akvaristi aşırı yemleme yapmaya iter.Aşırı yemleme, akvaryumdaki fosfat seviyesini arttırır ve yosunlaşmaya sebep olur.Böyle bir durumda yemin az miktarlarda, özellikle balıklarınızın ve yemin türüne göre, 5 dakika da tüketecekleri miktarda verilmesinde fayda vardır.Balıklarınızı beslenme saatinden sonra dibe çökmüş fazla yemler, mümkünse bir kepçe veya vakum hortumlama yapılarak toplanmalıdır.

•Su Değişiklikleri:Yosun gelişimini engellemenin en önemli etkeni kısmi su değişiklikleri yapmaktır.Su değişiklikleri yosunların gelişimine yardımcı olacak, onlar için besin değeri taşıyan mikroorganizmaların ve zehirlerin yokedilmesini sağlar.

•Sürekli Su Kontrolu ve Temizliği:Su koşullarının düzenli olarak test edilmesi gerekir.Akvaryumunuzdaki fosfat miktarı ölçülerek, fosfat gidericiler yardımıyla yosunların gelişimini engelleyebilirsiniz.Ayrıca, nitrat testlerinin de düzenli yapılmasında fayda vardır.

Akvaryum temizliğinde camda yada akvaryum dekor ve kayalarında gözlemlenen yosunların temizlenmesi gerekir.Temizlemede problem yaşanan kayaları akvaryumunuzdan kaldırınız.

•Bitkilerinizin Bakımını Yapın:Bitkili akvaryumlarda, bitki bakımnın iyi yapılması gerekir.Yosunların bir kısmı, bitkilerin yaprakları üzerinde yaşamaya adapte olmuşlardır.Bitkilerin iyi bakılması, yosunların yaşama ortamlarını daraltabilir.

•Akvaryumunuzda yosun yiyen balıklar besleyin:Yosunların engellenmesinde, yukarıda sayılan maddelerin dışında, akvaryumunuzun doğal temizleyicilere ihtiyacı vardır.Akvaryumcularınızdan tedarik edebileceğiniz bu balıklar, akvaryumunuzda bir temizlik ekibi oluşturacak ve yosunların gelişmesini engeleyecektir.(Tabiki Kapluşlar Yemezse :D)
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Kardeş Bakın anlamıyorusunuz koku var diyorum,yosun var demiyorum.
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Koku Varsa Yosun Olmasa Bile (ki olmasa o koku olmaz) Bunu Bir Başlanğıç Kabul Edebiliriz Öylemi ?
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Su değerleriniz tam oturmadığı için nitrat birikmesinden dolayı koku oluşması normalder. Suyunuz normale dönene kadar hergün 1-2 litre su alıp, temiz su koymanızı öneririm. Akvaryumu daha yeni kurmuşsunuz. Akvaryum suyunun oturması 1-2 hafta sürebiliyor. O yüzden sabredin ve bu dönemde ufak su değişiklikleri yapın.
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

o zaman o senin temizliğinden kaynaklanan birşey ..
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Hmm Teşekkürler Emin Bey hergün 1,2 litre su alcağım.
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Mavi damlada kullanabilirsiniz. Ben yosunlanma açısından baya bir etkisini gördüm onun.
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

ne yaparsanız yapın bir miktar koku ister istemez olacaktır:)
 
Cvp: Yosun Kokuyor.

Özellikle yeni kurulan akvaryumlarda 1-2 hafta sabretmek gerekebiliyor.
 
Geri
Üst