Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yosun Sorunu?

PowerfuL

Bronz 3 Üye
Akvaryumum günler geçtikçe yosun sorunu büyüyor ve önlem almalıyım kesinlikle. Neden yosun oluşuyor acaba? Aydınlatma olarak özel floresan ışığı kullanıyorum ve suyun sabit sıcaklık değeri 28 derece. Buhar camı var ayrıca akvaryum üstünde. Üstünde az bi' boşluk var kabloların çıkışı için. Zeminde kullandığım taşların çoğu yosun tuttu. Kuru alan için kullandığım kaya taşıda öyle. Ne yapmalıyım arkadaşlar?

Cvp: Yosun Sorunu?

Düzenli bakımını yaptığınız bir filtreleme sistemi kurun. Haftada bir suyun 1/3'ünü değiştirin.
Fazla yem vermeyin ve akvaryumu fazla güneş alan bir yerde bulundurmayın.
Onun yanısıra mavi damla veya sera aquatan kullanabilirsiniz yosunlanmayı önlemek için

Bu arada siz akvaryumun üstünü tamamen cam ile kapatıp sadece kablo geçecek kadarmı boşluk bıraktınız ?

Byteorist' Alıntı:
Bu arada siz akvaryumun üstünü tamamen cam ile kapatıp sadece kablo geçecek kadarmı boşluk bıraktınız ?

Evet buhar camı var ve dediğiniz gibi.

PowerfuL' Alıntı:
Byteorist' Alıntı:

Evet buhar camı var ve dediğiniz gibi.
Çıkartın onu. Kaplumbağalar akciğer solunumu yapıyor dışardan oksijen girmesi gerek yoksa hayvanları öldürürsünüz

Çıkarttım teşekkür ederim uyarınız için. Ayrıca önerilerinizde mavi damlayı gördüm fakat onu kullanmak istemiyorum. Yararından çok zararı olduğunu biliyorum(!). Düzenli yem veriyorum ve akvaryum güneş görmeyecek konumda. Bilgileriniz için teşekkürler. Fakat artık yosun olan zemindeki taşların yosunu geçer mi? Yoksa zemin için başka alternatif mi düşünmeliyim? Yeni taş veya kum almak gibi? Kapluşların en sevdiği hangisidir zeminde?

İnce dere çakılı, ince silis kum, quartz kum, büyük çakıllar, kalsiyum karbonatlı kumlar, ince lav kırığı, mercan kırığı, midye kırığı, dere kumu gibi doğal olan malzemeleri tercih edebilirsiniz taban için.

Akvaryumunuz yosun doluysa temizledikten sonra gerekli ilaçlama ve sağlam filtrasyonla birlikte düzenli su değişimide yaparsanız yosun sorunundan kurtulabilirsiniz.

Yem verirken fazla vermemeyede dikkat edin.Yenmemiş yem yosunların en sevdiği iki besin olarak nitrit ve fosfor içerir.

Zemin için kum kullanmak istemiyorum. Temizlenmesi zahmetli gibi geliyor. Taş mı kum mu arasında kararsızım. Görsellikte önemli bi' unsur. Ha ayrıca yemlerini direk elden veriyorum, bizzat ona dikkat ediyorum. Dediklerinizi uygulayacağım, çok teşekkür ederim.

PowerfuL: benim akvaryumumda kum yok. Bir zamanlar kullanıyordum ancak midye kırığı pisliği altta topladığından başıma bela oldu.
Taban malzemesinin olmaması büyük avantaj. Ancak sizin gözleriniz tabanın boş olmasından rahatsız oluyorsa kum kullanmanız iyidir :) Bence bizim ufaklıklara en iyisi ince silis kum.

İnce silis kum kullanmaya karar verdim. Yorumlarınız, tavsiyeleriniz, bilgileriniz için teşekkür ederim. :)

Geri